發新話題

[GHK] Ak入坑一問

我確係新手
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 secure31 於 19-10-2016 23:04 發表

多謝提點👍🏾
不過唔多見有師兄用,係唔岩裝定太貴?
真品二手區見過一兩次吧, 唔算貴.
不少人掛牆自high用真野, 落場用老翻..
MI骨係有老翻的, 由Dynamic Star出.
呢d上一代非keymod/M-lok骨,
個人覺得仿品中最價廉物美係 CA的 仿Kerbs 骨...

放下毒先

Btw, 有冇師兄見過明搶有把開價$7xxx既ak, 個樣幾靚仔咁, 比d意見吖

引用:
原帖由 secure31 於 20-10-2016 00:40 發表
Btw, 有冇師兄見過明搶有把開價$7xxx既ak, 個樣幾靚仔咁, 比d意見吖
7千夠買2支AK...  係落左珍鏡定珍骨

GHK for sure

記得好似得VVe支74u個行程做得最長,係咪呀?

得我們全行程,其他半行程
話説睇過行仔,我們同方仗支AK拍埋都唔覺得我們質感明顯輸蝕
可惜無出木頭版同Ak74膠版?,黑膠夾比方仗像真玩膠版一流,
,自己改oldschool木頭成本又太高, 全行程都有佢既魅力, 好似M4,M9,沙鷹, 如果偏向自hi收藏向,我們都係個唔錯選擇

係台灣"手臂涼"見過有人話可以拎走槍身尾部俾槍機撞果舊膠就可變全行程,但請恕小弟找不回原POST、接受原裝行程、也怕萬一出事肉赤所以唔去試,不敢肯定真偽

搭單問下,方仗能否兼容AEG配件或者小執可上? 例如魚骨、尾托、榴彈? 握把應該唔得掛?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 gainax 於 21-10-2016 12:39 發表
得我們全行程,其他半行程
話説睇過行仔,我們同方仗支AK拍埋都唔覺得我們質感明顯輸蝕
可惜無出木頭版同Ak74膠版?,黑膠夾比方仗像真玩膠版一流,
,自己改oldschool木頭成本又太高, 全行程都有佢既魅力 ...
我們的AK後準星座,gas block, 前準星都唔係鋼,要換貴得很。
反而換全套木Kit 四百有找,仲靚過GHK原裝。

引用:
原帖由 暈又暈 於 21-10-2016 13:25 發表
係台灣"手臂涼"見過有人話可以拎走槍身尾部俾槍機撞果舊膠就可變全行程,但請恕小弟找不回原POST、接受原裝行程、也怕萬一出事肉赤所以唔去試,不敢肯定真偽

搭單問下,方仗能否兼容AEG配件或者小執可上? 例如魚骨 ...
尾托唔得,前面試過換KA, CA, GP, CYMA電槍年代的魚骨,基本上直上。
講緊AKM/AK74, 非U仔啊

記憶中GP25榴彈炮係不能溫柔地直上方仗的,我記得係用錘打佢入去...

回覆 25# 的帖子

唔知我們AK街價大約幾多? 方仗29XX~3600, 如果我們賣2千多D都有吸引力可惜原裝得pmc款亦唔算全鋼外表,整得黎都買到方仗
原本已有木頭款2k頭就低玩

引用:
原帖由 gainax 於 21-10-2016 15:19 發表
唔知我們AK街價大約幾多? 方仗29XX~3600, 如果我們賣2千多D都有吸引力可惜原裝得pmc款亦唔算全鋼外表,整得黎都買到方仗
原本已有木頭款2k頭就低玩
買木頭既遲早比錢換Tactical,
買Tacticsl既又遲早比錢換木頭

回覆 29# 的帖子

長既改短,短既改長, 男人有散紙就手痕

發新話題