發新話題

黎緊諗住同個fd去game,諗緊買咩好

引用:
原帖由 呀健 於 18-10-2016 14:31 發表

據師兄了解,HFC既GLOCK掂唔掂
中價槍黎講都係kj最好?
樓主師兄, 雖然忠言逆耳, 不過Dave師兄o既意見已經好中肯, 我亦無o野補充了

五舊水二手hfc glock
五百五十一支全新謎版glock
一支就冇乜人聽過加玩過,一支就多啲人玩過,評價亦唔差
我真係唔係幾明點解要簡hfc
一係你就兩支都唔買,儲夠一千買支馬記加一夾,咁實冇死

如果真係想玩槍,我建議你去一d IPSC場場報初班,學左正確同安全知識,到認識左槍係咩一回事先買槍決定打wargame 或者打ipsc 都未遲,有網址,強烈建議先上班,了解左airsoft 同safety 先。否則你落場打幾叻都冇用
http://www.hkshooters.com/

PS 咩都唔洗帶,報名帶個人同腦上去就得

引用:
原帖由 Dave 於 18-10-2016 14:36 發表

不如樓主搵下有冇人提過「HFC GLOCK」很掂 呢句對白出黎,唔係話HFC 掂定唔掂,而係一支爛爛地花花地索價500 既HFC 比人既信心問題。
都係果句,唔好再問了,覺得正既抵既唔買就笨既話,直接買番來就好。
...
明白師兄心意,小弟收到曬
岩先睇完甘多位師兄回覆後已經放棄買入那支二手hfc
筆直方面情願草多陣,買支真正合自己心意既槍

引用:
原帖由 Ben_9413 於 18-10-2016 16:34 發表
兄弟, 大家都已經好俾心機咁幾乎腸都畫埋出嚟

我只可以話如果你係想開po找認同....o尼度D師兄太有良心 (亦可能係踩包多年暗藏唏噓 )

話分兩頭, 易手買賣, o吾記得邊位智者講過: 没有賣不出的貨 ...
收到師兄,謝謝

引用:
原帖由 FunggI 於 18-10-2016 16:08 發表
好簡單
放支hfc俾你個條友明知你新手水你
講完
HFX 既產品好似十年前先聽過 , 好唔好冇玩過就唔敢評論
但大路選擇既KXJ就係大眾評論平而抵用既產物至少冇咁易中伏
信唔信由自己, 始終新入們要交下學費先搵到最合適自己既產品

引用:
原帖由 gainax 於 18-10-2016 21:59 發表

HFX 既產品好似十年前先聽過 , 好唔好冇玩過就唔敢評論
但大路選擇既KXJ就係大眾評論平而抵用既產物至少冇咁易中伏
信唔信由自己, 始終新入們要交下學費先搵到最合適自己既產品
明白,依家諗緊WE/KJ

樓主記住護眼無得平,我前排親眼見到有人用嘉頓$25網mask,俾枝底邊力射穿
最起碼... ...唔該用童工個隻日本仔網mask,都只係百拎蚊
記住防人之心不可無,1j game都要好好保護自己 !

回覆 68# 的帖子

要平而抵用得KXJ, 馬記遲早要換滑架加500仲有夏天撃鎚彈弓要換,唔換打唔郁TOPGAS對於新人又係頭痛除非玩細力134Agas
VVE/迷個D外皮係靚,但內件唔多似比KXJ耐玩通用性又不明, 5~6百蚊野穩陣起見都係得返KXJ

引用:
原帖由 呀健 於 19-10-2016 00:06 發表

同樣台仔牌子,同樣6 舊水價格,
如果唔係we 獨家款式,我一定會揀kj.. 淨係講用料硬淨同顏色比較難甩已經高下立見...
雖然我手上都渣住we p90 / we 盒子炮/ we g18c....
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 呀健 於 19-10-2016 00:06 發表

兩隻首選KJ

引用:
原帖由 呀健 於 18-10-2016 14:31 發表

據師兄了解,HFC既GLOCK掂唔掂
中價槍黎講都係kj最好?
我係呢度插入參與...
HFC我玩過朋友支連射M9...其實你話佢料渣, 佢又未必差過WE/3HK幾多...
但HFC呢個牌子要$500買二手, 個人係絕對唔會諗!!!寧願比多三兩百搵新槍...
UNLESS連匣賣二手係$350左右搞掂就考慮得過(不過有心理準備買入後打壞/爛左就成支放棄佢算數)
另外本身支槍都花, 我唔太ASSUME支槍會係用得少就咁括甩左油~

唔敢講話中價槍KJ最好...不過KJ槍原廠台灣槍計品質算唔錯唔易壞~
但KJ匣算易漏氣~(呢個問題我見黎到呢條THREAD你都好似完全無考慮過咁)

老實講...打GAME買GEAR用幾錢係豐儉由人是也...
唔係平野無好, 但要搵平既好野一定要用時間去搵同去睇~
然後睇自己需要去搵適合自己、用料唔差但又賣得唔貴既野~

好似在下咁...初初打GAME...
買支國狗雄鷹1911 400有找...買隻匣都係100左右...
護身既GEAR而家買3M GOGGLES都係100左右已經又型又夠PROTECT~其他護甲/軍服(怕熱)、面罩(後來阻住我瞄長槍)、手套(中過好多次係好痛, 不過唔會點傷)全部唔用~你唔怕打花面同痛就得~
唯獨建議用幾十蚊買護膝同匣套(尤其你中意打手槍, 買多隻匣就多D彈呢個係硬道理!!)
所以就算新手落坑, 連槍帶匣買埋匣套同護膝, 一千銀左右點都夠做, 加埋個血肉之軀已經係落場格~

不過你想同一套野用埋去打IPSC(打靶), 咁個計法就完全唔同晒~

引用:
原帖由 stevechau 於 19-10-2016 18:03 發表
老實講...打GAME買GEAR用幾錢係豐儉由人是也...
唔係平野無好, 但要搵平既好野一定要用時間去搵同去睇~
然後睇自己需要去搵適合自己、用料唔差但又賣得唔貴既野~

好似在下咁...初初打GAME...
買支國狗雄鷹1911 ...
明白,主要同朋友打GAME/自己係屋企打下DIY紙箱靶
流氣我又真係冇諗到,但之前睇過KJ/WE既匣係咪有部分可以通用
如KJ槍較好,可先買KJ槍,買多一匣時買WE,甘行唔行得通
依家都係諗WE/KJ
係咪有隻叫KSC,都係台灣牌子?
睇到有支KSX既M9,銀色滑架黑下身既,都唔差

發新話題