發新話題

貓對你的真實想法

蛇有個好處 唔食素 你種D野頂多做左床用黎曬太陽 有血有肉可以成隻放入口既都有機會食
同埋貓狗捉老鼠要清理 蛇幫你將老𡢗變成有機肥料

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2016 13:18 發表
自己無能力養咁多,又捉人翻監禁,想送人養又嫌5嫌6,當正孤兒咁人畜不分,佢地每個出發點係好,夾埋成件事就係方九茂!我天台雖小有溫室俾佢行必捉米奇,有塊一平方米既菜田俾佢玩殘,有水池俾佢反潛,有樹仔俾佢捉雀,有lone ...
D諗樣又吊人圍棄,又吊人非法繁殖(乜有合法咩),又吊人私下繁殖,又話野生陰公豬,又要去餵個下PK(我見過會展對出海旁,十幾隻全部一樣pattern,多得餵個班諗樣吾少)

話說係咁! 我朋友领養隻狗話到明係純種拉布拉多! 但隻黑狗心口有一執白毛, 我一見個樣同四隻腳就話係雜種狗(個樣跟本唔似纯種拉布拉多), 隻狗公咬傷主人個仔兩次又成撚日肺就唔想養下去! 我好心幫佢養隻狗就聯络個條臭西, 條臭西見面時問我幾個問題!

1) 你為什麼要收養呢隻狗? 我答: 我正正贪佢夠悪識肺看門口, 因我隻狗以老死仙遊了!

2) 你有没有足夠地方養狗? 我答: 有一個一萬二千多呎工業大厦天台, 有四個不鏽鋼連令氣大狗屋, 有狗狗用噴水露設備, 有狗厕所及洗身水槍連熱水爐, 有花栅, 有CCTV, 有雪櫃裝狗藥, 有细屋裝狗糧, 重有個雜工日日準時䁌狗! 平時重有员工上去吸煙時同狗狗踢下波.......  

3) 你會否幫狗狗做绝育? 我答: 不會! 因為條雜狗公可以同一般唐狗打種, 我也找一條企理唐狗女賠佢, 我要keep住啲狗仔繼續看門口.

條臭西即時激動地說! 如果你不同狗作绝育又不親自用時間愛石他, 你没有資格養此隻純種拉布拉多!    因為你不用狗的角度去想!

我話我唔咪"畜生"; 唔同你地我不識用忚們啲角度去想! 我是人就用人道方法去養動物!

結果! 隻西狗俾一個住三百幾呎及有六隻狗三隻猫既所謂"真正愛護動物家庭收養左!" 隻以成掩狗條命生得正呀! 有人石, 有掩狗女狗公賠(7P), 時時刻刻有地方走動, 磨光地磚滑滑對狗腳正呀!

引用:
原帖由 0o0p 於 20-10-2016 14:12 發表
蛇有個好處 唔食素 你種D野頂多做左床用黎曬太陽 有血有肉可以成隻放入口既都有機會食
同埋貓狗捉老鼠要清理 蛇幫你將老𡢗變成有機肥料
u think too much,don't play snake

附件

20-10-2016 15:39

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 20-10-2016 14:34 發表

D諗樣又吊人圍棄,又吊人非法繁殖(乜有合法咩),又吊人私下繁殖,又話野生陰公豬,又要去餵個下PK(我見過會展對出海旁,十幾隻全部一樣pattern,多得餵個班諗樣吾少)

話說係咁! 我朋友领養隻狗話到明係純種拉 ...
我答: 有一個一萬二千多呎工業大........................呢句係金句  

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

臭西係原主人?要徵得原主人同意先可以係朋友到轉隻狗?其實吾打比臭西照養可也

住三百幾呎及有六隻狗三隻貓既所謂"真正愛護動物家庭收養左----就係泥D目契搞到四圍冤崩爛臭,仲上網血淚控訴業主立案法團投票踢佢走

其實動物先不在乎你錫吾錫,有地有伴安全有飯食,至開心(狗可能要理多D)

依家收養倉鼠都話要背景審查,hong kong is dieing

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2016 15:52 發表
臭西係原主人?要徵得原主人同意先可以係朋友到轉隻狗?其實吾打比臭西照養可也

住三百幾呎及有六隻狗三隻貓既所謂"真正愛護動物家庭收養左----就係泥D目契搞到四圍冤崩爛臭,仲上網血淚控訴業主立案法團投票踢佢 ...
個條臭西EXACTLY俾業主立案法團出律師信.......

養坑渠老鼠咪重實際!

其實佢地既理念好正確
人類不斷破壞地球 做絕育手術係正確做法!
絕子絕孫唔會禍延下一代 應該俾個達爾文獎佢地

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2016 03:39 PM 發表

u think too much,don't play snake
有冇 李山山 弄蛇照  ?

引用:
原帖由 rho837 於 20-10-2016 02:34 PM 發表

話說係咁! 我朋友领養隻狗話到明係純種拉 ...
“磨光地磚滑滑對狗腳正呀!”  呢句都係金句!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-10-2016 10:49 PM 發表
我最近養左一隻一個月的貓仔,等佢大個可以同我SM下D老鼠

可惜佢搞爛我D菜

調理農務確係苦
So兄,可否分享幾張你的小貓照片 ?

引用:
原帖由 33tt 於 21-10-2016 00:17 發表

“磨光地磚滑滑對狗腳正呀!”  呢句都係金句!
講真! 我朋友當時係咁求鳩個條臭西原狗主給我收養隻狗,及唔好掩左隻狗, 因我們有必要及有地方養狗仔! 條死臭西話唔好再講,佢謂左隻狗以經好大壓力! 我點解知道別一個新狗主屋企係三百幾呎及300x300mm白色抱光地台磚地板? 因她給我朋友看相話狗狗生活好好!又把相給我看! 我話地面太滑對后腳有好大傷害! 臭西話每星期出街一粒鐘就OK! 因地板容易清潔所以我覺得冇乜問題呀!

我心裡只有一句! 白痴加ON9!

用得抱光地磚! 隻狗要日日出街行兩粒鐘!

引用:
原帖由 33tt 於 21-10-2016 00:13 發表

有冇 李山山 弄蛇照  ?
李華月。。。。

《河湟有感》司空圖

李華月也不錯,呢排我個肚有d風 !

引用:
原帖由 rho837 於 21-10-2016 00:42 發表

講真! 我朋友當時係咁求鳩個條臭西原狗主給我收養隻狗,及唔好掩左隻狗, 因我們有必要及有地方養狗仔! 條死臭西話唔好再講,佢謂左隻狗以經好大壓力! 我點解知道別一個新狗主屋企係三百幾呎及300x300mm白色抱 ...
D能人就係充滿雙重標準,佢做得你吾做得,因為你無愛心!

硬地對狗腳吾好第一次知.但我發現隻死貓好Q喜歡去塊田上行行下花盆入面坐下,踐踏花草,玩霖D莧菜,玩死D豆角苗,玩下D豆角....可能貓喜歡行淋既地

附件

IMG_20161020_152447 - 複製.jpg (30.56 KB)

21-10-2016 10:49

IMG_20161020_152447 - 複製.jpg

IMG-20161020-WA0008 - 複製.jpeg (25.09 KB)

21-10-2016 10:49

IMG-20161020-WA0008 - 複製.jpeg

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 33tt 於 21-10-2016 06:45 發表
李華月也不錯,呢排我個肚有d風 !

"做乜吾爬入去,下?"(設計對白)

《河湟有感》司空圖

發新話題