發新話題

貓對你的真實想法

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-10-2016 10:56 AM 發表

"做乜吾爬入去,下?"(設計對白)
拿拿拿 .... 這正正是我想要的
月姐夠薑 可驅風 、山姐夠奶 可補丐

So兄,你隻貓仔好可愛呀 !

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-10-21 10:49 發表

D能人就係充滿雙重標準,佢做得你吾做得,因為你無愛心!

硬地對狗腳吾好第一次知.但我發現隻死貓好Q喜歡去塊田上行行下花盆入面坐下,踐踏花草,玩霖D莧菜,玩死D豆角苗,玩下D豆角....可能貓喜歡行淋既地
幸福
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2016-10-21 10:56 發表

"做乜吾爬入去,下?"(設計對白)
一朝早又華月又珊珊

呢度資訊係比較綜合
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 rho837 於 20-10-2016 02:52 發表
#6 #7 #8

我們講係擸殺"野貓" ! 唔咪家養啲"小肥貓" !
家貓野貓點分呢
殺著家貓時要唔要賠償

分唔到呀! 為一方法咪睇實啲貓!出左街中左槍!Bad Luck

引用:
原帖由 Lolanto 於 21-10-2016 17:12 發表

家貓野貓點分呢
殺著家貓時要唔要賠償
我都覺得家貓野貓好難分到

我覺得原野啲野貓警覺性及靈活度好似高過家貓!

不過啲貓對住支真槍! 零反抗能力!

引用:
原帖由 rho837 於 21-10-2016 21:23 發表
我覺得原野啲野貓警覺性及靈活度好似高過家貓!

不過啲貓對住支真槍! 零反抗能力!
野貓警覺性係高d
同埋會怕比較人

家貓係家中,野貓吾係家中

家貓可走近,野貓吾可走近

貓吾係澳洲原生動物,所以係生態災難

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

http://pansci.asia/archives/50922
貓狗原來有一個叫

《河湟有感》司空圖

請容小弟扮下野
貓未必天生識捉老鼠,視乎幼貓時期,有冇媽咪(或者其他生物)教識佢打獵技巧,尤其係面對大型獵物果時更明顯

師傅可能一年半載後發現養貓係唔work既
但係對左咁耐,又唔捨得送走隻貓喎
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 暈又暈 於 22-10-2016 12:23 發表
請容小弟扮下野
貓未必天生識捉老鼠,視乎幼貓時期,有冇媽咪(或者其他生物)教識佢打獵技巧,尤其係面對大型獵物果時更明顯

師傅可能一年半載後發現養貓係唔work既
但係對左咁耐,又唔捨得送走隻貓喎
美國做過調查,無老母教既貓有四成吾曉捉老鼠,所以你講得啱!

有見及此,我Plan左D特訓計劃

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-10-2016 01:29 PM 發表

美國做過調查,無老母教既貓有四成吾曉捉老鼠,所以你講得啱!

有見及此,我Plan左D特訓計劃
願聞其詳 !
另外,亦想知你怎樣防止貓仔再破壞農作物

引用:
原帖由 33tt 於 22-10-2016 14:07 發表

願聞其詳 !
另外,亦想知你怎樣防止貓仔再破壞農作物
捉佢上樹上高處等佢自己跳返落泥練爬高
用逗貓棒同laser激發佢好奇心
比D生肉同蒸魚佢試下腥
大個D比D倉鼠佢,係佢面前捉,用不救人爪下襟下,然後任佢舞,最好有鼠B餵佢食
最後係好似對女人,吾好比飽飯佢食
吾剪貓爪

至於不要搞農作物方面。。。。暫時吹佢吾脹

人鼠間鬥左幾十萬年,就算係拿破崙都吾可以寫包單

《河湟有感》司空圖

發新話題