發新話題

[Marui] M4 GBB 不求外觀但求性能與耐用之選?

引用:
原帖由 gainax 於 31-10-2016 01:55 發表
M4gbb系統我都差唔多玩過/打過哂, 如果以系統性能黎講馬記第一無異,
第二名應該係ksz(KW@)同方仗之爭,
但由於馬記只係亞鉛内件,所以耐用度係冇方仗同ksz咁耐玩(除煲Lock) ,同款M4RAS價錢最平係ksZV2 (已九折 ...
引用:
原帖由 nec338 於 31-10-2016 01:52 發表
馬記 我見有人提過後定有時會失效
原因係D人打top gas
打top gas比打134A會使支槍加射快左好多
個網球拍未升到上去 條BOLT已經回到去
有時升到一半條BOLT撞左埋去重好易撞爛
解決方法
1打134A唔 ...
其實點解我出post問馬記後定既問題
就係因為我爬文見到兩種意見
一種就話馬記唔得係因為個bolt stop 要個時就冇 唔要個時又無啦啦bolt stop (聽番黎)
另一種就話馬記個個bolt stop 係好耐用好好用

一派就話本身系統阻力低冇需要換鋼件因為好難打爆
另一派就話本身亞鉛件要換

所以我就唔知到底發生咩事了
兩派都有佢既講法

KWA 同 方仗 個設計基本上係WA M4 到黎
KWA可靠呢個我冇懷疑
因為都有唔少高手用緊佢打比賽

至於其他系統
我以前都有玩 WA 系統 但經常壞呢樣個樣爆飛機搞到心灰意冷
WE M4 仲搞笑 換左條原裝新bolt連飛機 可以打唔郁
原廠槍配番原廠新件都可以打唔郁
由GP WOK KIT 玩到類WA 到 WE 玩到而家
感覺似槍玩人多過人玩槍
由當初想要像真到而家只求槍生生性性唔使成日搞
又見馬記出左支新野所以先想問清楚
其實另一版上既馬記文我都爬晒
但就好似上面咁有兩派說法
所以先想問清楚

引用:
原帖由 Dave 於 31-10-2016 08:56 發表

買左好後悔,完全喪失左整槍既樂趣
馬記真係好悶,咁搞法無野改變左要買外觀件改下先安落

馬記m4個煲Lock我買左返屋企第一夾已經冇煲Lock
原因佢隻夾頂住頂桿個小零件條彈弓易甩要DIY一下,
咁多牌子咁多系統其實馬記技術最新,規模又最大又係老子號都唔需要再介紹,
換唔換鋼內件要睇耐用程度同原裝件難易取得程度,
當然打爛先換未遲,但長久玩最好都係需要換鋼件或者不斷比水換亞鉛件,最大問題都係原件訂要等到時就知補品重要性

Marui 無bolt lock因為匣内彈弓甩左,滴AA膠攪掂。 五隻匣整左兩隻,topgas 打左一年

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 31-10-2016 16:14 發表
Marui 無bolt lock因為匣内彈弓甩左,滴AA膠攪掂。 五隻匣整左兩隻,topgas 打左一年
這個真的只是小問題, 同Meu匣的設計類似
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 31-10-2016 16:14 發表
請問師兄用咩方法克服用topgas個Bolt stop 上唔切個個問題?

引用:
原帖由 Thanato.S 於 31-10-2016 17:44 發表

請問師兄用咩方法克服用topgas個Bolt stop 上唔切個個問題?
I have no such problem. The bolt stop was work well ( only fix the Magzine spring ) .

引用:
原帖由 Thanato.S 於 31-10-2016 15:28 發表

其實點解我出post問馬記後定既問題
就係因為我爬文見到兩種意見
一種就話馬記唔得係因為個bolt stop 要個時就冇 唔要個時又無啦啦bolt stop (聽番黎)
另一種就話馬記個個bolt stop 係好耐用好好用

一派 ...
要像真又有性能都係類近WA系統搞支無走雞,
如果連馬記支Z後定都唔得,咁其他系統更加唔掂
玩gbbM4都係拉T骨放煲好過

馬記~便靚正!

引用:
可以講下邊個位置嗎?

引用:
原帖由 nec338 於 31-10-2016 01:52 發表
馬記 我見有人提過後定有時會失效
原因係D人打top gas
打top gas比打134A會使支槍加射快左好多
個網球拍未升到上去 條BOLT已經回到去
有時升到一半條BOLT撞左埋去重好易撞爛
解決方法
1打134A唔 ...
師兄,請問條鋼bolt邊到有得買?
搵哂成條槍都無。。。

回覆 26# 的帖子

CRW
已經係8月時加事
唔知依家重有沒
你可以打去問下先

引用:
原帖由 丫豪 於 1-11-2016 22:06 發表

師兄,請問條鋼bolt邊到有得買?
搵哂成條槍都無。。。
WGx , Red Woff , E hobbb 都有

引用:
原帖由 alvin155 於 1-11-2016 21:50 發表

可以講下邊個位置嗎?
爬返 MWS 專題 post , 係匣內推彈干內之小弹弓

多謝各師兄指點,我再搵下先

發新話題