發新話題

[Marui] M4 GBB 不求外觀但求性能與耐用之選?

換骨及換外管都須要留意規格,  
引用:
原帖由 丫豪 於 2-11-2016 13:40 發表
多謝各師兄指點,我再搵下先

咁多位師兄,馬記bolt lock 問題主要分兩個原因,1,彈匣follower條彈弓仔甩咗,AA可以搞掂。另一個原因就係bolt lock lever 太重,打134A 冇問題,但打top gas的話,ROF就會變得太快,lever升得慢,都未到最高位,條bolt己經返回原位。各位唔知有冇留意到,匣凍佢又可以lock到,當然好凍或接近冇氣就唔得。解決方法好簡單,洗D錢,$100買條憤怒lever,換咗支原裝嘅,即掂!即入氣即打都lock到,打咗二千幾珠,未試過lock唔到。
馬記M4,真係冇得輸。

新手求問 $100 憤怒lever 正式全名

引用:
原帖由 若月佑美 於 2016-11-5 15:50 發表
新手求問 $100 憤怒lever 正式全名
憤怒 英文o尼...

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 5-11-2016 11:48 發表
咁多位師兄,馬記bolt lock 問題主要分兩個原因,1,彈匣follower條彈弓仔甩咗,AA可以搞掂。另一個原因就係bolt lock lever 太重,打134A 冇問題,但打top gas的話,ROF就會變得太快,lever升得慢,都未到最高 ...
我做法直接換條彈弓最穩陣永遠唔再甩
網球拍度其實都冇乜需要搞可能我支新槍上彈彈弓夠力
之後都係痴野墊高佢夠玩了, 馬記呢支真係屈屈地機唔改淨個電槍般rof都領先好多,但計計下整支全鋼內外件要成7~8k就真係一支起兩支止玩唔起

留意返,係換憤怒槍嘅bolt lock lever,並唔係網球拍。
當M4出現呢個狀況,呢個方法並非唯一方法,但係我覺得比較到肉,而且lever比原裝材料好,但又唔太傷原裝bolt.
槍冇事,當然唔好搞佢。

引用:
原帖由 frank9394 於 2-11-2016 14:04 發表
換骨及換外管都須要留意規格,  

外管好似要加舊野先用到WA外管
不過用番原裝外管都得?

換骨好似係真槍數?定好似WE咁要用ptw數?

馬記M4一定玩具數。
另外,ptw=珍數

我就係用 ( AGE骨 + 用原裝外管 ) 加呢件
引用:
原帖由 Thanato.S 於 13-11-2016 12:30 發表

外管好似要加舊野先用到WA外管
不過用番原裝外管都得?

換骨好似係真槍數?定好似WE咁要用ptw數?

附件

14-11-2016 13:51

咁如果換kac ras呢?
可唔可以直上呢?

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2016 13:57 發表
咁如果換kac ras呢?
可唔可以直上呢?
換埋個太陽環應該得,不過換得珍骨自然換埋原本堆鋁件

引用:
原帖由 gainax 於 14-11-2016 15:41 發表

換埋個太陽環應該得,不過換得珍骨自然換埋原本堆鋁件
太陽環洗唔洗換埋管呢?
如果係就一次過

另外尾通係自家數定真數呢?

回覆 42# 的帖子

應該唔洗掛,但我都係一次過成份前節換哂
尾通其實用伸縮托可以唔換,換左因內徑厚薄有變唔多唔少都有影響
我暫時未換

引用:
原帖由 gainax 於 14-11-2016 20:10 發表
應該唔洗掛,但我都係一次過成份前節換哂
尾通其實用伸縮托可以唔換,換左因內徑厚薄有變唔多唔少都有影響
我暫時未換
oic
外管既選擇都好似幾多下

回覆 44# 的帖子

Z件有鋼直上, 追質感就要揾下井記+轉頭

發新話題