39 123
發新話題

全球最快電動超級跑車

引用:
原帖由 m11.man 於 1-12-2016 14:18 發表

咁一個EMP咪可以收工囉
軍車純電動,一有核衝突咪全部連郁都唔識郁?

有時觀眾同傳媒都偏向簡化地將紐倫堡圈速作為一個指標,
上面有師兄提到GTR,
那次數據正正就係曰產瀨左公關災難,
架車後來被踢爆唔係量產, 而係單一針對紐倫堡賽道調出來的減磅車.

其實所有貴到離晒罩既頂級科技, 不論係富人玩意好軍事用途好登陸月球也好, 都係為未來平民化開路,
好多時 R&D 階段總要夠吸引才會有機會得到所需資源.

引用:
原帖由 m11.man 於 1-12-2016 14:18 發表

咁一個EMP咪可以收工囉
軍用野都會有電磁防護標準,莫講話EMP,有時有D雷達功率都好大,無防護點得

就算係炸引信,都會有D要求,美佬就試過航母上雷達試機意外令另一架飛機上的火箭發射引信產生電感效應,自己發射引發災難。。。

其實手機Wifi等都有電磁污染問題。。。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我就一定用電油; 柴油; 或两類有關既雙燃電動運能車.

Telsa 及同類車我唔會用!

但得意在我兩年前以幫自己車位內安装好了防水13~30amp插頭! 预備將來供電给電車用.

做乜咁快裝?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 31# 的帖子

唔識,睇戲睇得多,上腦

引用:
原帖由 rho837 於 1-12-2016 18:29 發表
我就一定用電油; 柴油; 或两類有關既雙燃電動運能車.

Telsa 及同類車我唔會用!

但得意在我兩年前以幫自己車位內安装好了防水13~30amp插頭! 预備將來供電给電車用.
但Telsa又真係幾好揸,避震又可調,比腳就衝著去,係無引擎聲無駕駛樂趣,車價又唔係貴,個樣又呃得下人

Telsa都OK呀

回覆 38# 的帖子

80蚊,無錢買,之前揸EX個部

39 123
發新話題