17 12
發新話題

有點少問題想問問 同想問下大家有冇新手團可join

有點少問題想問問 同想問下大家有冇新手團可join

未打過戶外game
有少少問題想問下既
1,戶外火力多數會限幾j樓下?
2,戶外同室內cqb裝會唔會有咩唔用/要加d咩?
3,戶外大家通常會係1支長火1支hand gun?長火3-4隻匣,hand gun 1-2隻匣夠唔夠用
最後就係想問下大家有冇咩團加新手可以一齊打下
另外有一兩個fd都有興趣想一齊打下
謝謝各位師兄

引用:
原帖由 新手一隻 於 5-12-2016 20:52 發表
有長火尤其係電槍就通常都唔洗短火,手拉長火除外。
諗緊AEG定GBB長火好
但唔知限打幾J

團團唔同,1.2~1.5 J 都有,咁想嘜團都JOIN 得的話咪SET 細力D
CQB 就通常1J 前後。
大場手槍可有可無,很少用,帶多隻匣實際D 除非你支槍成日壞。
一節打幾多睇個人,自己打100 發前後頂多200 發就一節,有D 人打3 隻鏈匣一節 ( 900 發 )
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-12-2016 22:34 發表
團團唔同,1.2~1.5 J 都有,咁想嘜團都JOIN 得的話咪SET 細力D
CQB 就通常1J 前後。
大場手槍可有可無,很少用,帶多隻匣實際D 除非你支槍成日壞。
一節打幾多睇個人,自己打100 發前後頂多200 發就一節,有D 人打 ...
但係好多時見有D師兄放槍改到1.8-1.9果到其實有咩用
有睇過多數團會限打1.5前後

引用:
原帖由 matt.mc 於 5-12-2016 22:37 發表

咩槍改咩力是自由,不要犯法就好,不要鬼火(超過約定的火力)就好 。

如果手拉狙擊槍改到1.9 不出奇,因為手拉狙落場有火力優惠,容許大力一些,因為沒有連射功能難用。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 matt.mc 於 5-12-2016 22:37 發表

1.9通常打街場, 比錢場近年都多數係1.5了(gbb/aeg)
手拉狙或者比1.9

引用:
原帖由 matt.mc 於 5-12-2016 22:10 發表

諗緊AEG定GBB長火好
但唔知限打幾J
永遠落場實用性都係AEG>>>>gbb
玩gbb班人都係為爽度優先,實用性第二
唔建議玩gbb呢個坑包你越玩越hi破財

回覆 1# 的帖子

我地team好歡迎新手,已pm你了

引用:
原帖由 Dave 於 5-12-2016 22:41 發表

咩槍改咩力是自由,不要犯法就好,不要鬼火(超過約定的火力)就好 。

如果手拉狙擊槍改到1.9 不出奇,因為手拉狙落場有火力優惠,容許大力一些,因為沒有連射功能難用。
知道,見有師兄支GBB M4改到1.9J
唔過兩千蚊一開始我朋友想收都叫佢唔好收住
怕買左冇用武之地

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 23:18 發表

永遠落場實用性都係AEG>>>>gbb
玩gbb班人都係為爽度優先,實用性第二
唔建議玩gbb呢個坑包你越玩越hi破財
我朋友成日都覺得GBB好力/準過AEG
但其實係咪真係差個後助力,其他分別不大?

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2016 23:13 發表

1.9通常打街場, 比錢場近年都多數係1.5了(gbb/aeg)
手拉狙或者比1.9
依家仲有街場打咩

引用:
原帖由 matt.mc 於 6-12-2016 00:42 發表

我朋友成日都覺得GBB好力/準過AEG
但其實係咪真係差個後助力,其他分別不大?
無可能,氣缸溫度影響壓力,一匣前後可以相差幾十fps,求其一枝AEG都係十零fps上落

回覆 12# 的帖子

點會無?

回覆 12# 的帖子

不過雖然有,但小學雞化咗

17 12
發新話題