發新話題

[others] 其實有冇師兄散彈打CQB

其實有冇師兄散彈打CQB

自己本身幾中意870
有個friend有手拉 拉一打三既國狗平讓比我
力大約250-260fps
會唔會好細力/好弱
打cqb岩唔岩用?

打CQB一般不建議大力,另外提一提用手拉散彈會玩到你手軟
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 6-1-2017 13:00 發表
打CQB一般不建議大力,另外提一提用手拉散彈會玩到你手軟
一般手槍係咪都係0.9-1.0j左右
但250-260fps好似得0.6j左右
會唔會唔夠打
因為冇玩過散彈唔係好識

引用:
原帖由 呀健 於 6-1-2017 13:06 發表

一般手槍係咪都係0.9-1.0j左右
但250-260fps好似得0.6j左右
會唔會唔夠打
因為冇玩過散彈唔係好識
中到人認死,0.1j都夠,唔認死,2j都無用,另外散彈一般係比較細力
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

下場marui gas m870首選
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 呀健 於 6-1-2017 12:54 發表
自己本身幾中意870
有個friend有手拉 拉一打三既國狗平讓比我
力大約250-260fps
會唔會好細力/好弱
打cqb岩唔岩用?
國9...二手... 拉一打三.. 我之前玩殘左都係拍斷佢袋好丟入垃圾房,仲平讓?
手拉散彈已經十幾年前產品,基本上要玩無跳殼SG 都是MARUI 支氣動 ( 近來國狗出左支COPY MARUI 的一千唔洗但性能不明),
拉一打三又得拉一打六又得,用既殼(其實係彈匣)又係一樣,
1500 前後買短柄M870 頗為好用。
134A 打0.5J,TOPGAS 打 1.1J 隨你喜歡
至於會唔會唔夠打... 只可以話唔會特別勁,但又未至於弱,如果加粒紅點的話係可以打得幾準的,
尤其是CQB 十米八米,舉槍先果個就已經嬴一半。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-1-2017 15:22 發表

國9...二手... 拉一打三.. 我之前玩殘左都係拍斷佢袋好丟入垃圾房,仲平讓?
手拉散彈已經十幾年前產品,基本上要玩無跳殼SG 都是MARUI 支氣動 ( 近來國狗出左支COPY MARUI 的一千唔洗但性能不明),
拉一打三又 ...
順帶一問Dave兄: 支馬記短版870叉topgas個氣缸會唔會漲/個嘩佬漏氣?  聽聞長版870叉topgas問題多多, 先是叉氣缸發漲, 後是出氣嘩佬漏氣...

散彈打cqb推薦marui gas 870
aps 870
dm 870

手拉果支打多兩場已無心機用

引用:
原帖由 benlawnf 於 6-1-2017 22:59 發表

順帶一問Dave兄: 支馬記短版870叉topgas個氣缸會唔會漲/個嘩佬漏氣?  聽聞長版870叉topgas問題多多, 先是叉氣缸發漲, 後是出氣嘩佬漏氣...
長版870 係一定帳匣的,可買iron 果隻金色gas tank。
手槍柄果種反而不會帳
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 7-1-2017 02:57 發表

長版870 係一定帳匣的,可買iron 果隻金色gas tank。
手槍柄果種反而不會帳
Thx師兄。短版用topgas還有冇其他頭暈身興呢? 對短版有d性趣

發新話題