發新話題

[others] 睇黎又有廠出Lee Enfield - RWA Lee Enfield?

玩具D野講像真有時唔激死就笑死
好似馬記專登深刻個TM名落槍身 ,v記送你6mmbb但轉頭就改版
都係唔好咁認真DiY到就買,唔like就唔買冇人買自然會改

引用:
原帖由 Tango1997 於 23-1-2017 19:17 發表
我就咁睇法 。。。如果係螺絲既。。。 换9咗佢就得。。。 如果連螺絲都唔想换..... 真係唔好買
點解廠方唔一早換好曬,而要玩家自己去配呢?我知好多時本來係好簡單嘅嘢,就係咁簡單嘅嘢廠商都唔願意用心去做先衰
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

一間廠生產幾萬粒螺絲易,一個人搵幾粒螺絲難...可能搵幾萬粒螺絲會易過幾粒啲,但一個人只需用幾粒咋喎...其餘果幾萬粒點算?

真係有心玩4號, 就簡左KTW果支喇

另外,有冇人知道KTW果支要成過萬 甘係用咩螺絲 ?

呢支除左螺絲問題, 仲有咩位係錯 ?

引用:
原帖由 gainax 於 23-1-2017 23:53 發表
玩具D野講像真有時唔激死就笑死
好似馬記專登深刻個TM名落槍身 ,v記送你6mmbb但轉頭就改版
都係唔好咁認真DiY到就買,唔like就唔買冇人買自然會改
中位價玩具大家都冇咩問題
但如果幾千 一皮比較貴d既
買家本身都有要求既 求求其其就想收人一萬幾千
自然受到銷量既制裁

回覆 46# 的帖子

可能係曲線宣傳呢
正正常常都唔會咁甩漏掛, 遲下應該會改返好架嗱
最近支scar味好例子, 出左兩三個月就改刻字

請各位理性討論,謝謝

引用:
原帖由 type38 於 24-1-2017 01:15 發表

岩岩睇下ktw 果支真是出得幾好,
自己本身都幾喜ktw 不過真是頗貴,
係eh 特價時3k 幾買過支手拉狙,
論穩定性真是一流級數,連打十槍誤差低過1mps,講原裝。

講番支4 號,ktw 係明顯做得靚,用既亦係1 字螺絲,
至於話「換粒螺絲就得」,其實我唔認同,因為真鐵螺絲位是陷入去的,
rw 果支是齋鑽一個洞,六角磨姑頭仲係凸緊出黎,我當你換粒平頭1 字,都係凸出來超肉,
最大獲係護弓位前面粒大一字,先不論原本個位夠唔夠開一個咁大既洞,
淨係要開一個1 毫子咁寬既洞再上粒1 字入去,工程不少。
我支9 舊水既d boy 呢個位都靚仔過rw  支磨姑頭..
自己都會落手diy 既人,但我既格言係「有現成買現成,走投無路先好諗diy」,
始終玩槍友又唔係甚麼手工達人,做到唔「穿崩」已經唔易,仲想整得靚仔過機械生產?
如果有咁既手工,其實夠搵食。
君不見好多diy 完出黎既野仲肉酸過原裝...
自己重度diy 有幾支,
一係vsr 膽裝落dboy kar98身再自製表尺,
二係ares msr 削底骨外觀整型,
三係VFC SCAR SSR 改狙擊尾托。
自己知自己做出來的有瑕疵,無邊支真是滿意,
DIY 對我來說係次次次次次次選,一來唔係100% 做到,
二來做完出來始終有瑕疵。三來係花太多時間。

如果呢支RW #4 真是一買番來又要擴洞換螺絲,但只賣1500 蚊既,我只會話:女夭 1500 蚊你想點呀?
如果賣5 千蚊又唔係咁計法。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

無記錯無論你以何種方法入口一粒軍品鑼線(e.g.固定槍托)都可以charge你。。。只要警方的軍火專家介定該物品是軍火

因為你係"主動"揾代X幫"你"本人買及運送該件物品回香港
即是說你是付款那一方,而且你"清楚"知道你要買的是甚麼貨品

仲有好多可以講不過我放棄

最後只有一句想說
祝你好運

引用:
原帖由 type38 於 24-1-2017 01:15 發表

KTW細節上比較細心, 當然同真槍比總會有出入.
3張圖, 該不難分邊支係KTW, 真4, RWA..

附件

24-1-2017 10:40

其實鑼絲真係唔係咁易配
簡簡單單一粒1911 grip鑼絲 你落廣東道都未必配到
喱d 一字 平頭 大杯頭 又要短 唔係咁易揾
揾到又唔會淨係買3 5 7粒
玩家自己配唔係問題 問題只係值唔值
咁大間廠 一用就萬萬聲咁數上去 想點訂造都得
喱d唔係誠意 唔係attention to details我都無野好講
喱樣亦係點解咁多細廠細公司慢慢爬起出玩具

Btw 應該可以用粒6角 DIY既 磨平再開番一字 不過又係值唔值囉

浄係DD骨個幾粒鑼絲配唔到!

AK47尾柄頂粒鑼絲都係配唔到!

引用:
原帖由 rho837 於 24-1-2017 11:19 發表
浄係DD骨個幾粒鑼絲配唔到!

AK47尾柄頂粒鑼𢇃都係配唔到!
外國買...幾蚊搞掂, 之不過運費盛惠$200之o麻

引用:
原帖由 loveless 於 24-1-2017 11:38 發表

外國買...幾蚊搞掂, 之不過運費盛惠$200之o麻
學個位傻仔話! 乜乜網購乜乜團購咪平囉!

站在消費者立場,當然希望能夠比合理價錢,買到..一步到位..理想貨品.無須左改右改

發新話題