23 12
發新話題

[others] HPA 問題

引用:
原帖由 mk23 於 25-1-2017 14:29 發表
香港法律唔過2J就可以, 不過打game人地比唔比你落場就係另一個問題.

CO2缸你可以去賣金魚或賣消防的地方看看, refill都係一樣.
你也可請教那些打APS散彈的師兄, 因他們都要用CO2差氣的.
人地渣莊限射橡筋咁又冇理由拎支氣槍去玩0既~ 另外樓主係問緊hpa system 0既野唔係co2,唔係款款hpa system都食得起液態co2的

引用:
原帖由 queen 於 26-1-2017 16:09 發表
宜家啲HPA,可以唔拖喉
exac7ly 另可選擇co2樽仔入尾通,我較欣賞佢呢隻Regulator

引用:
原帖由 gainax 於 26-1-2017 19:36 發表
玩呢D都係要夾到班人先玩得開心, 至於點解一直咁少人玩,總有原因
不如借人支玩下先
就似以前我剛玩ptw,一開始會為入場費值唔值/捨唔捨得,維修與保養而卻步,當時又冇乜地方同師父肯/識整,支槍網上資訊又少,當然冇乜人肯做白老鼠 但總有啲人係愛試啲未接觸過0既野

至於係咪要夾人玩先開心就見仁見智了,個人覺得冇衝突的

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-1-2017 19:11 發表

唔知係咪我記錯系列
呢到都有人post過條片外國人玩 枝槍唔識停同安全區走火
可能我記錯
其實有咁0既可能性,同AEG一樣都係果啲野,無論有冇換了行微動制都能調較到拍0下槍身都開槍0既效果
太貪心而出事掛

引用:
原帖由 Dave 於 27-1-2017 13:44 發表

始終香港地唔好話對條候有恐懼症,CO2 手槍都覺得會打死人既玩家占很多...所以公開問有時會引發不必要的猜疑。
不能同意更多

唔少人認為HPA SYSTEM正正常常裝好就玩冇煩惱,但小弟認為每款SYSTEM都始終有佢問題
行電玩嘩佬0既會煩0下控制出氣量,嘩佬開關時間配合槍管長度與否,推嘴形狀長短快慢配合理想射頻與否等等....最影響的是準繩度及集彈性...
玩機械式無論手動(手拉系)及氣動+機械式運作0既都會煩0下穩定性及損耗問題....支RPK我落過唔少心機才CHOK得咁開心的...同樣也會影響準繩度及集彈性...

無論乜野SYSTEM都好都要留意選擇REGULATOR,上網了解此疑問咩牌子有咩利弊也不難
另外要注意的是所買返黎0既KIT與自己想用0既殼配合度高唔高,買完返黎先執到HIHI咁就冇癮了...

引用:
原帖由 queen 於 27-1-2017 11:35 發表
啱啱上星期玩過枝SR25,完全内置樽仔co2,外觀完全睇唔出,但缺點當然係打得少,據悉只可以打一百發度……當打sniper都仲夠用……

另一枝拖喉就爽啦,試過1.5J ,用原裝彈弓匣做到最快62ROF…… ...

冇記錯暫時最快去到一秒9X

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 28-1-2017 07:18 發表
小弟覺得,HPA最大問題係可以好容易比人鬼或鬼人哋,而且可以好大,所以只能圍内玩,拖唔拖喉反而問題唔大。另外氣體供應又問題,一係氮,一係氧,一係Co2,Co2番叉容易但比較低壓,氮好似冇散賣,氧就要 ...
認真說句玩鬼的話正常圍內也是采你有味,師兄你真幸福
調壓的確係佢其中一個優點,但現時限壓閥與君子筒都於呢類產品上是常見的,個人覺得如玩家要check完槍當場出古域的話ptw倒是方便十倍,雖然師兄唔介意拖喉,但未必0岩你玩呢

再說一次hpa是“呀叔兇器”,我未見/聽過有人用氮氣咁激進,又未見過人拆套風煤揹支風去潛水… co2的話直出大概800psi左右,小弟暫時見唔倒有邊個hpa系統可用超過200psi操作,我合法力槍管再短也只用得上120psi,師兄話的co2低壓反映你圍內都好陰公耶…

另外可充4500psi的樽是碳纖樽,一般鋁樽建議只能充3000psi,據了解網上可買的樽口regulator最高也只有輸出3000psi,通常選購設置800psi。

可充3000/4500psi呢個單位我地只當容量計算,其實充氣泵一啲都唔難搵,去問馬暈運部可充40mpa 0既都係1k有找(4500psi大概32mpa)仲保養3年添 細到30x40cm都有,當然馬暈0的野靠唔靠得住就見仁見智,想安心0的買貴野亦不難找

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 28-1-2017 08:22 發表

Co2都吊打gas但冇幾多人用Co2打WG總有原因, 搞支快過火神既槍落場派彈,相信好快Wargame變war特別係街場鬼鬼地
總有原因的…市面上頂得上co2槍不多,損耗又大,樽仔又貴過gas又方便唔過gas算唔算原因?我未見過有火神出過所以唔知佢一秒幾多飛,快唔快得過佢都係未知之數
但我打game一定唔會較咁快囉,可能你未試過但唔需要常常用“總有原因”黎答/嚇自己&有睇你留言0既師兄了,冇人會認為師兄深不可測的 叔叔話你知係因為要改野煩,bb彈又貴,最慘係冇準,噴出去咁好冇癮的…加上對方近近地食一梳會勁飽囉…所以其實打game除左諗自己仲要顧及其他玩家會更好

另外街場鬼鬼地我跟過唔少師兄玩也不見得有什麼問題,鬼0既亦不見得有人同佢地玩,呢個亦係冇顧及他人及唔自律的代價,如師兄你認為街場仲係鬼0既話請話聲俾小弟知你平時會去邊度玩開…好等小弟避一避

引用:
原帖由 mgs123 於 28-1-2017 18:09 發表
問題係hand pump叉到手軟, 由其就黎滿果幾十下
小弟未用過亦冇打算用手泵…師兄你真好體力

引用:
原帖由 wing383 於 29-1-2017 00:38 發表
街場從來都冇既定規矩又何來鬼鬼地
有人打雞糊,有人打3番起,又有人打無限番...
唔知人地乜頭乜路自己鍾個頭埋去呢D叫岸8+1
如果比我對某樣野堅係有D認識既又怕咩講多D比大家知一齊開心share下
相反冇料 ...
笑能夠死...的

引用:
原帖由 mgs123 於 29-1-2017 02:02 發表

唔係我... 咁師兄你點fill個tank?
我是用電泵的,35#有講到師兄可於網上搵搵,使用方便又唔算嘈,我充支9#張相大細0既需時5至6分鐘就3000psi了,宜家玩落覺得仲平過以前買gas
希望幫倒你…朋友唔洗咁辛苦

一句講晒唔啱玩咪玩第0的,唔啱傾咪去第度,總有圈子照顧唔同取向0既人,但盲對他人作無實際數據0既指控是不智行為,以上小弟說明了各樣野,係要萌塞又唔怕面懵版主咪繼續俾我地笑0下囉

總之所有氣槍要鬼0既亦不難做到,鬼0既從來只係人

家陣見部分人就係咁,建議同批評任你點講,乜都唔識伸個頭出黎勁左先,人家兜鼻拍你又唔膠慶,衰左仲撐夠無恥就乜都得

人家點玩點打關你事咩?人家愛hpa多過gbb / aeg又點?唔通我又俾 “建議 ”0的師兄咪玩gbb啦,又少彈又冇效果又多野煩又易俾人告咁呀?唔0岩傾就過主啦,大把人有興趣仲8掛緊架

23 12
發新話題