25 12
發新話題

[GHK] 若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?

若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?

市面Gas shotgun來去都是Remington 870, Mossberg m500,
若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?

好有,但gbb跳殼定點?

我只係一相情願,但我建議都係Gas Magazine, 但一發三粒,大概同馬記870上彈系統差不多。
咁都好似可行😅

總會出的
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

唔跳殻就冇興趣!

引用:
原帖由 cqben 於 1-2-2017 13:18 發表

市面Gas shotgun來去都是Remington 870, Mossberg m500,
Gas的仲有M26 MASS, M1100, Kel-Tec KSG , M1887, VG Bentley...
GHK底的Saiga 12即係gas mag & blow back? 小弟好奇點上彈呢

引用:
原帖由 loveless 於 1-2-2017 14:07 發表

Gas的仲有M26 MASS, M1100, Kel-Tec KSG , M1887, VG Bentley...
GHK底的Saiga 12即係gas mag & blow back? 小弟好奇點上彈呢
可能照抄M82粒叉氣殼個設計咪得囉!

GBB 半自動散彈當然有興趣
其實有廠改良馬路神M1100系統都已經好正

其實跳殼就當然好啦!但係執殼又係幾煩。所以打得出一發3-5粒落場都係實用。
當年CAW枝Beneili m4 就差小小。但如果有Maruzen m1100改良版就仲正。

GHK PDW M2 VER. 有興趣D  KEY骨版PDW

就算有廠要出,出呢支可能性都唔太高
市場問題最少都出先一堆高知名度/經典款先有可能到佢

隨便搵下SAIGA 12 AIRSOFT,
搵到有人想出AEG...似乎是3 管版本

https://www.youtube.com/watch?v=bJB1-4xQ0aA&feature=youtu.be
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

aeg..3管...
唔通將馬記支AA12個膽copy落去 -.-?

引用:
原帖由 閒雜人等 於 1-2-2017 22:59 發表
aeg..3管...
唔通將馬記支AA12個膽copy落去 -.-?
應該不是,AA12 的膽十分長,單靠AK 身唔用托唔會夠長度.. 所以是一個迷..

但有人肯出SAIGA 12 殼其實都是好事。多樣野玩。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

如果好似馬記870咁既m1014 gbb 都幾正
又可以實戰

25 12
發新話題