發新話題

睇中3款槍,但邊把好?

其實連支槍打到幾遠幾準咩表現都唔知就話大改大執...咁何必買馬記呢??
個人玩得馬記電槍就係為左唔想搞佢一開箱就落得場...
至少隊友買左支馬記MP5 RAS返黎, 原裝打到而家廿幾米都仲直線意粉無大問題...
如果一開波買返黎就諗住大搞, 買支國狗算啦...
反正到最後得返個殼, 而淨係要個殼就唔需要買馬記啦~

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2017 10:44 發表

「全改」、「大執」都是商業字眼,你發覺自己會動手的通常唔會標榜呢d 字眼,
倒是開門做生意那些先興講呢d ... 換件不等於升級,優化不等於燒錢...
當然這是商業社會,總之大改完我真是有塞呢堆料比你就唔可以 ...
我又無話邊個呃人既...只係覺得買返黎要大搞既, 好似有違當初特登去買馬記既原因JE~
我自己當然明優化唔=燒錢...之佐係買左返黎連支槍表現係點都未知...
又點知應該期望支槍改完會係點?? 未知實際同期望爭幾遠就改, 實際有無優化到都唔知啦~
就算改果個係槍主自己動手都未必會知~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 15:04 發表

啱啱去槍舖睇MP5A5,有人介紹SIG552比我,我知個尾托好易斷,有冇師兄用過
佢介紹你用...咁佢介紹果陣因為SIG有咩好處而特別介紹比你??
要玩SIG, 我會揀ICS而唔係馬記LOR...至少個殼靚得多, 自HIGH果陣都好FEEL好多~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 19:02 發表

我都未見過有人用SIG,可能係冷門槍
我識有朋友用ICS SIG552....仲搞得個殼靚仔得黎, 支槍又低火又準~

duplicated...

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 19:26 發表

我上網睇過ICS配件會好難搵,但佢好似同瑞士申請專利可以印真槍嘅嘢上去
如果你諗住大搞大執, ICS多唔多原廠耐件重要嗎??
正如馬記其實都無乜原廠件可言...但好多同號波箱件算係通用的~

咁樣講...就算加埋SIG入黎比較...我都會咁排...
M4>SIG/AK>MP5

無它...M4真係最多人用最易搵件...
退一步講落到場, 自己用M4無晒彈, 都大把人可以係場上求救借彈匣你用~
用SIG好個人喜好, 你鍾意佢個款咪得LOR...而且7.62款既槍, 彈匣多彈好多~
至於MP5, 佢真係夠輕...但亦都係最建議買返黎打原裝既槍款...
改裝性唔太高, 交戰距離相對較短....仲要連彈匣都少彈過人, 你唔係做衝果個都未必夠用~

其實你唔好FOCUS係支槍有無得改/有無得整住...
只需要FOCUS係你最想要既係誘一款型號先...
你鍾意果個款, 就算果個款幾大缺點, 幾難搵件他日你都會有辦法有耐性去搵去搞佢...
大不了比錢出去比人搞JE...我又唔點聽過有咩槍款槍鋪一定唔搞既~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 6-2-2017 22:40 發表
ICS唔太覺邊度有賣
都係槍街果幾間或者E記JE...

引用:
原帖由 mk23 於 7-2-2017 12:24 發表

Yes.
覺得如果玩AEG,除PTW, 次世代算係好選擇.
零件唔算難找(台灣日本都有出補品), 改1.2~1.4J唔難做到.

另講開MP5, 好似沒人推介VFC果枝MP5A3 AEG.
全真數真marking, 沖壓身, 有3點發.
因有d想買, 唔知有 ...
只能夠講...VFC MP5 AEG就無識人玩過....M4 AEG就有...
佢果支舊M4 AEG原裝好有馬記特質, 就係力細又準~
而且金身, 不過果D舊M4槍街應該都無乜存貨, 而家新果堆甚至AVALON果堆我都想知佢好唔好~

引用:
原帖由 KENASUKA 於 8-2-2017 02:14 發表

Wgy點解冇咗?
香港打WARGAME其實圈子有幾大?? 唔太足夠人去SUPPORT兩個FORUM...
當年兩個FORUM其實都係同一班人...但我初玩果陣WGY係活躍過CGF...
到後來又轉SERVER(好似), 又少左人講野, 連D舊POST開箱/教學圖都無晒...
唔想上果度...慢慢D人就游返晒黎CGF, 而且一向睇呢度D POST比較學得多野D...

引用:
原帖由 Dave 於 8-2-2017 10:09 發表

WGY 文章質素下降都好耐,但引爆點係死左個半月server,
再忠心都走人...何況而家都直接關門大吉,作古了。

相信沒多少人從未係wgy 度學過野有過得著,所以都帶住幾分蛋蛋的哀傷。
然而wgy 人多口雜,說有5 ...
但係又咁講, 當年兩個FORUM都健在時...
WGY對新手的確比起CGF易入口...
所以人多口雜都未必有壞處既...當年既人多口雜某程度上都係WARGAME玩家澎脹得最多既時期~
至少呢年黎主力上CGF之後, 不難係呢個FORUM發現最活躍既會員都係果10個8個...
比著一D唔係好有心會融入既玩家/新手, 其實CGF始終都係無咁熱鬧~

發新話題