發新話題

好似中伏

今時今日玩AIRSOFT GUNS幸福過十幾年前多多聲!

咁多年都係槍玩人多過人玩槍!

冇因為玩具搶搵過笨都唔算本行人!

引用:
原帖由 loveless 於 10-2-2017 14:39 發表
嚴格黎講M4是圖中這老土樣子的, 所以真正的M4亦未必係你想要的東西
就算樓主買左original軍版M4,玩多幾個月咪又係心思思換骨裝燈裝鏡,而家誤打誤撞地一步到位咪幾好

引用:
原帖由 Sbp012403 於 10-2-2017 12:57 發表
同埋把槍果匣 上左彈最後一鍊彈 係打唔到
那是正常的,你要再上鍊,將BB彈推上.或者彈匣沒有足夠的BB彈.

我遲下諗住買多把手槍

引用:
原帖由 Sbp012403 於 10-2-2017 16:56 發表
我遲下諗住買多把手槍
電槍通常唔洗夾手槍用,因為永世用唔著,都係掛身多過用。
GBB 通常都會配短火,打哂D 匣就用。
手拉狙必須要手槍,除非... 無除非係必須的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-2-2017 16:51 發表

那是正常的,你要再上鍊,將BB彈推上.或者彈匣沒有足夠的BB彈.
可能是話HOP UP 坐果4~5 粒殘彈,一甩匣就會跌落地。

回:正常的,90% 電槍都是咁設計。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 36# 的帖子

敢問師兄hop up係咩泥

引用:
原帖由 Sbp012403 於 10-2-2017 12:57 發表
同埋把槍果匣 上左彈最後一鍊彈 係打唔到
完全正常,電槍就係咁,你一包BB 3000粒都唔會有人理果粒,一係你倒轉支野,一係就拆匣打單發清槍

個款式都唔錯,都見得人.

留名睇圖

民用/玩具M4一般泛指個外型,例如用M4槍身+槍管中等長度,細分M4既定義一般係三連發+卡賓長度重型槍管先通稱M4
我地D M4打AUTO應該叫M4A1,係高級野黎特種部隊先有得用 , 印象中m4真槍名字比COLT廠拎左,
所以近似M4外型只可以叫AR15,某D廠為避版權就叫N4,HK416,

至於20吋槍管+M4外型既槍身又會通稱M16, 11.5吋槍管就叫M733/933, 10.5/10.3吋就叫CQBR
以上外型同"M4"顯眼分別就唔應該再通稱M4了

仲以為買M4A1比左支M41A你

而家都無咩人入行,入得行又未必玩開
1X年前我做槍鋪要識得支槍係咩型號,要知道點用正確知識去Sale客
今時今日如果去啲唔係老牌槍店,你可能分分鐘重熟過佢
因為啲靚仔只係翻工等食飯,食飯等收工,收工等放假

安息媽咪! 正!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題