27 12
發新話題

[others] Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

Dan Wesson 715出咗4", 感覺比6" 平衡好多.

6"個咀好重, 渣起黎有點胃下垂咁....
4" 轉到槍

泰仔玩得幾開心.
https://www.youtube.com/watch?v=4oDz2i2mR1c

不過4"前面有魚骨, 粗左一截, 唔知用咩槍套好    地獄果啲又唔靚仔

靚槍無靚套, 悲....

引用:
原帖由 sealsman 於 12-2-2017 13:50 發表
搵人造kydex 皮套
唔知幾錢左右?
C hing有無好介紹 ?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-2-2017 11:42 發表
個柄真係好Q肉酸。。。如果有得換就好
我都係咁諗
始終木柄靚好多

但今次佢個黑膠柄真係橡膠造, 合晒手形, 好扎實好舒服
唔捨得換走....

引用:
原帖由 Dave 於 20-2-2017 10:38 發表

手上有好幾隻左輪柄,MARUI 舊款典型木柄碌,下寬上窄 ( 膠製 )

MARUI 新款膠柄
http://i1360.photobucket.com/alb ...
原來715呢隻grip 有個名, 叫Sacramento (薩克拉門托)
應該係直抄實槍grip.

係比較合亞洲人手型, 柄尾窄, 尾指短啲都握得穩, 舒適感係無得頂
衰在柄尾收得太窄, 美感上差咗啲.

送佛送到西, 廠家應該出多幾款grip俾玩家選嘛, 出埋木色grip或其他square butt款, 咁就perfect了

引用:
原帖由 loveless 於 20-2-2017 14:32 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1250659&ptid=162582][/url]
輪瓜槍握把太多派系了, 設計都係為了照顧不同需要, 相信好難話邊隻可以獨領風騷.
由很早期的Plow handle、Birds' head,  到Elmer Keith改良的No5,
到S&W踏入現代的 Manga、Square /round butt target及 combat,
...
C Hing 你個collection 唔嘢少喎

引用:
原帖由 loveless 於 21-2-2017 12:38 發表

最初一開O個grip 都呆o左,認真到呢
同感x2
裡面托晒金屬架, 所有以前可能崩角既卡筍位全部用金屬....
誠意真係十足

引用:
原帖由 jacko 於 21-2-2017 17:32 發表

反而馬老仙輪仲有好多有木grip配
馬老仙木grip 係 實木定木色膠 ?
請問邊處有得賣

引用:
原帖由 jacko 於 22-2-2017 11:27 發表

原裝木色膠. 真木grip喺"童工"及"西京"有時有賣,另外台灣"K1C"都比較齊
你講係挖左空位可裝上CO2槍啲特裝grip, 定真數輪grip ?
要裝得落CO2輪, grip片中間要挖深, 外形又要fit返 地獄槍d怪外型.... 好難搵得啱.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-2-2017 18:24 發表
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 9&highlight=DIY
我曾改過之馬路仙M10,可謂幸運,因為同廠586是加長缸,無得改。586係一支抵玩的槍,同樣結構童工賣7舊幾,但係仿真黑膠柄螺絲跟真槍不同位 ...
馬路仙586係呢款核突黑膠柄版嗎 ?

唔是加長缸啦, 我改到木柄款架    佢原裝黑膠柄係要用支大長針駁住入氣, 改柄後就唔洗了

氣缸位都有螺絲坑, 可以擰粒短螺絲扣住個grip片 (可惜配唔到咁細粒一字螺絲 )

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 12:23 發表

咦!咁荀。。。有得諗禾!

我最愛586
C hing 快D入貨DIY 啦 正嘢呀
(搵到黑色一字頭細螺絲記得話聲俾小弟知)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 21:06 發表

下?我D螺絲好多時係自己改的...挫平再鋸坑

你可以諗下用杯頭改既

用十字螺絲填灰再鋸,點番顏色,邊個知呀
嘩...用杯頭改好大工程也...
不過填灰再開坑呢個idea好好, 我會試試.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-2-2017 23:13 發表
打co2都吾係咁煩姐
最煩係入咗一樽就要打晒, 打到手軟,
打一半放咗佢又覺得晒

引用:
原帖由 kornhill401 於 24-2-2017 14:03 發表

我支701,試過打一半,兩日後取出打埋果一半(co2)無問題
兩三日應該無事既,
但因為我一兩星期先玩一次,
我怕谷住啲氣唔用, 支槍啲密氣膠好快拜拜

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 17:26 發表

有師兄話槍會爆
會爆咁大鑊
唔怪得買槍果陣千叮萬囑要盡快打晒啲氣

27 12
發新話題