27 12
發新話題

[others] Dan Wesson 715 4" 應該配咩槍套 ?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 24-2-2017 17:25 發表

我打CO2多數係用泥除䴤,尤其是電腦散熱除塵,極高效好用
高壓吹風機

引用:
原帖由 Dave 於 24-2-2017 21:55 發表

不如你自己買一支試下玩先啦。說明書冇話過一定要即時打哂否則會爆。

自己4 支 CO2 槍,打唔哂不嬲由得佢,大概長放3 星期左右唔打哂都會慢慢漏哂,但冇爆炸。

另外屋企一個1KG CO2 樽,幾十支CO2 12 克, ...
我諗蘇C Hing唔係話爆炸個爆, 而係爆裂個爆....
其實我係比較擔心密氣膠長期俾樽仔口壓住, 會變型

715 4" 怪就怪在前面啲魚骨, 左輪不能前手托槍
加個電筒/Lazer的話, 一係長開, 一係拖線, 唔知點咁.
寧願佢無魚骨, 仲簡潔啲....   (搵槍套都易啲掛)

引用:
原帖由 horenhim 於 1-3-2017 17:47 發表

如果有呢款grip就好

WinGun肯出多幾隻grip就好了
btw, 715都係好似用霧面銀/黑比較靚

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 00:16 發表
多得有朋友幫手,2.5 到手
C Hing 好齊裝喎
你覺得膠頭彈殼定鐵頭好用 ?  膠頭好似細力左咁

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 10:21 發表
鐵頭係長ddddd的
自high為主我鐘意膠頭, reload可以唔錫槍照隊入去
對呀, 鐵頭要拍返啲彈出黎果陣要好用力...
但鐵頭彈個尾又靚好多

引用:
原帖由 loveless 於 3-3-2017 16:23 發表
短唔代表佢細
原來都幾大把

引用:
原帖由 romechung 於 15-3-2017 19:18 發表
想問下師兄們Dan Wesson 715用唔用到WG系列左輪隻膠頭彈殼?
用到的, 我覺得其實膠頭彈仲fit D添, 退彈頫D唔會攝住.
咁實用野當然就無咁靚啦.

引用:
原帖由 romechung 於 16-3-2017 13:00 發表

我發覺得金屬頭唔太食得實粒BB
無咁靚唔緊要,好過馬記同TANAKA直頭無彈殼
o-ring問題, 浸一浸矽油有D幫助,
但實用始終係膠頭好, 起碼跌彈落地唔心痛先.

引用:
原帖由 romechung 於 11-4-2017 23:45 發表

去x天堂問過店員,話用噴個種矽油係彈頭o ring位薄薄地噴就ok,有冇師兄試過?
買左小支裝
有時係o ring裝得太入, 或者條坑大左少少, 食唔住粒BB.

引用:
原帖由 romechung 於 12-4-2017 10:49 發表

師兄,噴WALTHER PRO GUN CARE落彈殼頭個膠圈有幫忙嗎?
就咁噴未必得.

最好拆個 O ring 出來, 用個碟仔裝住,
然後噴D矽油浸佢一陣, 佢會有少少發漲, 再裝返入去試下

引用:
原帖由 romechung 於 12-4-2017 11:56 發表

我怕我拆得唔好整爛或者裝時出問題, 唔敢搞
我試過扭個銀彈頭出黎時, 發覺O RING都貼得幾實, 唔敢格硬扯
彈頭扭得開呢個design 係方便人換O Ring, 照計應該甩得喎.

27 12
發新話題