發新話題

沉日反恐組裝備有?

唔會甘流掛,點都受過嚴格專業訓練,佢地戰術概念同裝備局外人又可能未必明(至少我吾敢話佢地流)
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 horenhim 於 21-2-2017 17:50 發表
CTRU只係紙老虎部隊, 考唔到SDU咪做CTRU, 人工高D
CTRU人工無唔同。考唔到最Top仲有ASU。

CTRU人工=SDU
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 48# 的帖子

蘇師父。對方師兄話CT人工比其他警員高,其實並無這回事。

我見過有疑似CTRU的一群肌肉男係金鐘跑步,人工如果無多,佢地咁辛苦難道真係為左使命感(or玩槍)?

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 50# 的帖子

除CT外還有幾隊第一線兵馬長期在金鐘跑步......

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-2-2017 21:33 發表
我見過有疑似CTRU的一群肌肉男係金鐘跑步,人工如果無多,佢地咁辛苦難道真係為左使命感(or玩槍)?
一來好似師兄講,可能係其他特種部隊。
二來睇你點定義辛苦,從另一角度,俾錢你開工做運動,不但做少好多傷腦的工作,又可以愈工作於興趣。
三來各人有自己理想,每位警員都有權選擇適合自己的道路。

做乜要係市中心跑步呢?展示力量

《河湟有感》司空圖

回覆 53# 的帖子

你查一查維基就明....

引用:
原帖由 horenhim 於 21-2-2017 05:50 PM 發表
CTRU只係紙老虎部隊, 考唔到SDU咪做CTRU, 人工高D
真係吹得就吹

引用:
原帖由 mouselkm 於 21-2-2017 09:43 PM 發表
除CT外還有幾隊第一線兵馬長期在金鐘跑步......
V記,保記專業,黑豹

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-2-2017 11:13 PM 發表
1.跑機,同跑街兩回事
2.隊員-定要保持良好體能,應付工作可以面對

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 21-2-2017 23:13 發表
hq係市中心咪係市中心跑步囉 粉嶺上水咪見到ptu同帽面超人跑

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-2-21 23:13 發表
你係o米誤會o左佢地著住軍裝跑?

C記同SDU班人差不多日日都要操ga
況且佢地任務係保護本地主要地方/設施/strategic location等等
跑街熟悉返環境都好應該
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題