發新話題

1000-2000筆直 想買支長槍

1000-2000筆直 想買支長槍

Hi各位師兄
小弟最近對氣槍依樣野產生左興趣
就想入返一支長槍玩下咁

要求既話
最主要係AR15槍款 全長650 - 800左右既短槍
準度 性能果D唔使好高 唔追求鐵身
屋企有支MARUI HICAPA同KJ M9, 覺得靚膠好過鐵好多
偶爾打一兩槍空槍自娛下咁
希望外觀質感上唔好咁差 因為本意都係主要用黎睇
如果有得改STOCK 有RAIL就更好 個人非常喜歡有RAIL既外觀

目前睇過
覺得亞米巴AM13同AM16好似唔錯
行過某WE代理又見到有400蚊M4賣
仲有名槍舖入面見過好似有GP 同 SOCOMGEAR既1000-2000槍賣 不過唔記得名

TL;DR 有咩靚既M4槍係1000-2000以內?
如果真係靚好多既話會考慮UP BUDGET

THANKS各位師兄

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-2-2017 12:59 發表
樓主,槍款呢樣野,各花入各眼,都係自己在槍店選擇,
合心水的,認為價錢合理才買
目前行過幾轉 款大既知道自己想要咩
不過未拎過上手 最少想各位師兄指教下咁解 萬一要中伏都有人提下

btw另外睇到vfc calibur同saber都好型仔

引用:
原帖由 Winner 於 18-2-2017 19:13 發表
小弟覺得師兄可以試下買枝DTW玩下,但係budget可能要加少少,
2500左右☺
http://shop.ehobbyasia.com/g-d-m ... 1.html#.WKg5tTt96hd
依把?
計返好似都係2000左右

其實睇槍仲有咩地方好去?
目前小弟只係行過幾次廣華街地舖

引用:
原帖由 小鬼182 於 19-2-2017 17:51 發表

非常認同!買電槍唔落場真係不如唔好買...除非個槍款無GBB....

引用:
原帖由 小鬼182 於 19-2-2017 17:51 發表

非常認同!買電槍唔落場真係不如唔好買...除非個槍款無GBB....

引用:

出唔到既

小弟以為GBBR先係貴野...
第一把入手既係HI CAPA, 睇返馬記電手槍係平好多 就一直以為氣槍係貴過電槍...
睇人地介紹既GBBR就係馬記MWS, INOKATSU果D野
令我有個印象係GBB = 貴野...

不過樓上有師兄話VFC GBBR唔錯 但係同款既電槍好似都平D?

引用:
原帖由 Dave 於 19-2-2017 21:57 發表

順帶一題,馬記電手槍一D 都唔平,係之前EH 有做「銀SLIDE 黑身G18C」先平400 蚊有交易,
正價係閒閒地700~900,同GBB 睇齊。BTW MARUI 手槍都沒有全金身,通常要換金屬SLIDE 又幾舊水。

如果要考慮性能即係 ...
thanks ching
我睇開果D可能係10禁版
http://www.tokyo-marui.co.jp/products/electric/blowback/

其實都係怕中伏
屋企有把HICAPA入氣打空槍非常好撚
於是想買第二把 入左把平平地既無MARKING KJ M9 做工非常鬆 射果陣好似想掉野出黎咁
驚今次又中多次

平時就腳既得灣仔果頭 得間少槍既UN COMPANY去
唔係好熟仲有咩地方去 都係上網睇返 少見實物

平靚既牌子係GG 亞米巴 VFC?

平時又見人講14樓 17樓果D又係邊度黎?

另外想買軍裝果D既話係咪都係去返槍街就OK?

sor for 問題多多

了解
唔該曬師兄
解答左好多疑問
或者以後有一日會join到各位師兄一齊打game
不過在此之前都係得閒撚下槍算數

發新話題