發新話題

[others] GH 701 2" c/w 泰國人手製木握把

GH 701 2" c/w 泰國人手製木握把

上年9月本隊獲 " 香港槍天糖 " 贊助隊周年抽獎禮物, 其中一樣是這GH 701 2" SV, 小弟有幸抽中, 愛不釋手. 我比較喜歡左輪槍用木握把, 但由於Co2左輪結構問題, 所以一般木握把不能裝上, 終於在今年在綱上發現泰國製的專用握把, 一圓GH 701用木握把的夢想

附件

IMG_5106_大小 .JPG (64.53 KB)

27-2-2017 01:55

IMG_5106_大小 .JPG

IMG_5103_大小 .JPG (62.42 KB)

IMG_5103_大小 .JPG

IMG_5104_大小 .JPG (56.03 KB)

IMG_5104_大小 .JPG

IMG_5105_大小 .JPG (60.29 KB)

IMG_5105_大小 .JPG

IMG_5109_大小 .JPG (85.43 KB)

IMG_5109_大小 .JPG

IMG_5113_大小 .JPG (68.69 KB)

IMG_5113_大小 .JPG

27-2-2017 02:08

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

4 個讚好! TOP

引用:
原帖由 olw0978 於 27-2-2017 02:16 發表
木就靚啦,但無防滑紋會搧手嗎?
有手指位, 還可以,呢款可能啱你要求,但隻色我唔鍾意

附件

27-2-2017 02:20

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-2-2017 02:43 發表
直上?
如果係既唔知上唔上到715
直上, 用唔到715(我都想裝715
)

引用:
原帖由 olw0978 於 27-2-2017 06:42 發表

木頭係啱啦,反而我唔鍾意 GH 左輪的款式
老闆真係難服侍

引用:
原帖由 c6250 於 28-2-2017 12:01 發表
能否告知網站地址?
c6250兄?你也到呢度了, 喺"醫悲" search "wingun grip" 即可

引用:
原帖由 pbay 於 1-3-2017 10:06 發表
在FB找KIMPOI , 馬來西亞人, 佢都有出左好多款實木柄, 手工好好.
唔止CO2槍, 好多常見曲尺柄P226, 1911, M9都有做,
不過就未有715 同 SAA.

可以提議佢做, 老細應該都係槍痴黎.
非常多個kimpoi, 唔知你講邊個

引用:
原帖由 pbay 於 1-3-2017 10:48 發表

sorry, 係 KIMPOISHOP 至啱
正嘢 多謝分享

引用:
原帖由 pbay 於 1-3-2017 11:27 發表

希望啱你心水
佢個Wingun grip睇落仲正個我嗰個

引用:
原帖由 Ang123456 於 1-3-2017 19:57 發表
KIMPOISHOP, Wingun 左輪柄,小心觀看正面,會有個鑼絲印,呢個似乎係佢地既死症。
小弟有佢既Wingun左輪柄就係咁,之后唯有Diy后再貼防滑遮醜,在佢地既網頁再睇才發覺9成9都係咁。
當然接受到既就無問題
螺絲印?

係咪入面有螺絲?因為我個泰國木grip呢個位收螺絲用,我唔清楚呢隻點收實兩片grip

引用:
原帖由 Ang123456 於 2-3-2017 07:27 發表
是的,和你的都是一樣收螺絲,只不過是相反方向收。你既柄螺絲位係隊穿另一面柄; 而K呢隻就不是隊穿,但有好大個印位。
應該佢原本都係穿,但搵嘢補左個孔位,所以有印. 個人覺得,其實反而用螺絲穿曬兩邊可能仲好睇啲

引用:
原帖由 pbay 於 3-3-2017 10:13 發表

其實補左個孔點扭螺絲拆柄換氣 ?
應該補嗰邊係絲帽,螺絲頭喺另一邊無補⋯⋯⋯⋯⋯⋯我估

引用:
原帖由 Ang123456 於 4-3-2017 18:32 發表
其實我都寧願佢隊穿仲好!
附上執柄后的樣!
呢個柄靚仔啊

發新話題