18 12
發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

前日打轟轟轟都係百四蚊位(同朋友自入)

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-6 14:40 發表

租既野趕客就預左...但有時為場GAME玩得開心, 自己做元老/半HOST形式係可以做多好多野...
例如GAME入面死左, 咪放自己支槍比NEWBIE玩下LOR, 又可以毒下人, 又可以比NEWBIE覺得自己友...
亦可以比人知道原來自己 ...
自己槍我就真係唔會俾新手玩,特別係我完全唔識你ge新手
望下得,上手feel下得,射幾槍都得,但就係落場個陣玩下就唔得

引用:
原帖由 channet 於 2017-3-7 15:02 發表
我有一個經驗, IPSC某部份人對wargame玩家會有一種不屑既態度, 依個係我親身感受過, 當然可能只是某部份人絕不是全部, 但對當時新手的我已經有種不好既感覺

另外有次經驗, 當我仍是非常初哥時, 用當時能負擔的錢買 ...
係有人自以為IPSC=上流姐
正如有人覺得玩古典樂=有修養,夾band=廢青

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-7 15:04 發表

D 人一邊鬧山卡啦,但D 貨一邊去得好快,身體最誠實
把五舊水Thompson擺到依家

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-3-12 19:40 發表

Btw 依家有人開始搞mission game
玩晒成個場 黎緊會去試
我覺得呢個玩法會接近外國玩法d
本地團Days Army有搞開,個個都玩得
TF852都有不過要邀請
我地團都開始搞,不過都係邀請先玩得
我地中過招,所以暫時淨係圍內搞MILSIM

引用:
原帖由 gunlock34 於 2017-3-13 07:25 發表
限匣都算啦,打單發點打。又要用o支o支o支打單發快到好似連發咁
限左彈弓匣你話知人一雞120 飛啫.......佢打曬佢自己入咋嘛
各處鄉村各處例,唔鍾意可以唔join

引用:
原帖由 GMG17 於 2017-3-23 15:40 發表
圈子已經細, 仲限呢限路, 下下手指指話人邪魔外道, 說穿了咪又係一堆唔輸得既老屎忽嗔無鴨仔打!
呢D友咁趕客而家都仲有少量新人入黎玩仲想點? 以下都係出自唔同群組既old seafood真實對話場景:

1)        三軍車場, 繞 ...
上次打轟轟轟,個戰區我地仲有十分鐘時間可以打埋,下家個隊趁我地各自去starting point預備緊打埋個十分鐘走入場中心要我地「交場」,又懶死唔走

引用:
原帖由 horenhim 於 2017-3-24 10:37 發表

Wargame 係game of honor, 不過硬係有D人只係想認C認屁+輸唔起破壞遊戲體驗
o靚仔,阿叔我玩槍個陣你仲飲緊奶咋,我食鹽多過你食米

引用:
原帖由 若月佑美 於 2017-3-28 15:22 發表
只同熟人或 "朋友的朋友" 玩
同d唔識既人玩,一定會有鬼槍同不死人,玩到怕,機會率係100%唔知點解香港咁多賤人
唔洗話同團同唔識ge人玩,就算同一個wargame場,兩團唔同ge人都可以有口角

引用:
原帖由 若月佑美 於 2017-3-29 13:39 發表

講明限 1.2J 但永遠有鬼槍,出現率係100%
仲點輕鬆打?
唯有每場game都要check槍
不過如果有人有心玩野總會搵到位入

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-30 09:33 發表

我都係淨用太陽鏡唔會戴MASK既人...
其一係因為唔戴型好多
第二係戴MASK係超級唔舒服, 唔舒服到我寧願傷都唔想戴
(WARGAME玩左咁耐, 無論係網MASK/FULL FACE膠MASK定係頭盔無一個係戴得舒服)
第三就係, 之 ...
型唔型睇人ge姐
砌得好睇就型
砌得唔好就seven

我自己用mask就用得OK舒服
我一向都用half face mask,依家用緊TMC個隻網mask,左右都包左料個隻

手手腳腳損哂我都冇問題,但係面損哂就唔多好

戴盔戴罩
著老西戴罩
CQB戴罩
玩狙戴罩

戴埋mask就perfect

附件

30-3-2017 20:11

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-31 09:21 發表

you know...我戴上面3M果副眼鏡夏天室內打CQB, 有時都會出霞氣...
CQB好難有霞氣個喎,除非個場唔通爽
我都係試過一次,個次係荃灣只係做training,副goggle都已經出哂霞氣
係其它場真係落場打就冇問題

引用:
原帖由 GMG17 於 2017-3-31 10:27 發表

人人體質唔同
唔好話CQB, 大汗既人係冷氣房郁下都出汗
咁佢應該仲大汗過我,我本身都已經係蒙古大汗

18 12
發新話題