發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 15:23 發表

又係一個器材先決o既例子

玩相機如是, 單車如是, 潛水如是 ... 第一次玩一行埋實係睇裝備先

總知自己enjoy, 量力而為, 咪理人點睇

君不見有D毛都未出齊, 走位唔知係乜, 槍口指向去咗邊都未知 ...
呢個就係ipsc既好處,所有野都會化整為分數,對槍既保養,身體既控制,心理既調整。
唔順氣既只要有心練,分數就會顯示一切。 原裝馬記都有人打到變大師

吖……唔知一枝production division racegun又要幾錢呢

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 15:41 發表
吖……唔知一枝production division racegun又要幾錢呢
同standard差唔多, 前文已有人計算了入門開支.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 15:41 發表
新班建議馬記

引用:
原帖由 rho837 於 7-3-2017 12:18 發表

其實"矖吧根"點解唔出啲質素高啲啲既IPSC raceguns! 八百元內一定大把人玩!
Grauffel 話夠做, 唔通大師講都唔信?

回覆 87# 的帖子

長火夾其實而家平左, 豬P pmag 5X kit裝圍返250一隻可以同人夾份買, 方仗鐵夾我買個時要450~420,而家390e記買夾有時仲有85折
不過槍同夾對比aeg都係貴,gbbr落大場仲要比多3至6百換管或成套hopup組換走或慢慢diy,因港台20m之後既彈道。。。
Aeg 可以2k保證搞到支30~40m爽直準,但Gbbr平極2k淨長火都咁上下未計夾同換件

引用:
原帖由 來自星星的猩猩 於 7-3-2017 16:20 發表
Ng份人不嬲自我感覺良好 佢都廢事xD
我好似唔識你? 邊位?

引用:
原帖由 loveless 於 7-3-2017 16:09 發表

Grauffel 話夠做, 唔通大師講都唔信?
長既答案: 你咪試下拎去玩, 然後channel Grauffel上身囉
短既答案: NO
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 12:58 發表

800可以做race gun...不如10萬蚊買林寶
唔知你有冇玩過一支fine tune完既race gun,根本就係兩樣野
我又支380Supra 以前買要五萬港元!

Airsoft支萬五左右! 算是普通質素!

熟人圍內放既易手細牛要九十萬左右! 冇十萬咁平!

大家冷靜討論
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

其實講到尾,都係一枝玩具槍
大風一吹已沒精度可言

引用:
原帖由 rho837 於 7-3-2017 16:56 發表

我又支380Supra 以前買要五萬港元!

Airsoft支萬五左右! 算是普通質素!

熟人圍內放既易手細牛要九十萬左右! 冇十萬咁平!
師兄講得無錯,一支真鐵成5萬蚊,玩具先賣萬5當然質素會下降
就好似10萬賣部90萬既細牛比你,你夠唔夠膽渣上高速

有D野$$同質素係雙對既

真既IPSC Race Guns一般係380Super, 9mm x 23mm +p, 40S&W, .45ACP 口徑! 點解價錢由一萬去到十幾萬都有! 就係師父手工再加埋師父實際經驗調製火藥分量及彈頭重量配合, 做到標準大火力之如,回堂爽快又適合客人手感而發揮到最細后挫力逹致精凖效果! 而其他金錢就是名牌補品! 所以真槍天價係有原因! 但可惜香港好難買到秘製子彈配合自己支超級跑槍! 所以用factory load ammo效果等於普通stock guns冇分別! 可惜可惜!

致於Airsoft guns! 因細力水及輕后挫力! 一定準! 只要重量適合自己, 順滑,耐用及彈夾唔漏氣以經足夠! 但逹致咁既質素都要七至九千冇走雞!

而家我只會叫新仔! 買支Marui HiCap玩玩先! 中意至繼續而千其唔好花錢一步到頂! 所以有平槍(IPSC) 款就好啦!

發新話題