發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2017 17:45 發表

打少兩三場GAME都可以買多支手槍OR兩GBB夾或食好D, 而D家D場個人感覺遲開GAME又早散場中間食飯,
實際一日落場時間可能得兩個鐘都冇完全唔夠喉 (可能死得快冇CAMP係死人區吹水多過落場區 )
個人覺得除 ...
冇錯....有時死得快等成3-4個字 仲要等成2-3個字reload 一日都唔知有冇打到10場,係試槍區tune槍時間仲多過落場打 完全蝕晒入場費

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2017 17:45 發表

打少兩三場GAME都可以買多支手槍OR兩GBB夾或食好D, 而D家D場個人感覺遲開GAME又早散場中間食飯,
實際一日落場時間可能得兩個鐘都冇完全唔夠喉 (可能死得快冇CAMP係死人區吹水多過落場區 )
個人覺得除 ...
我完全唔明D人成日吹水吹水吹水, 等到成11點幾重係度吹, 全世界等個幾條友, 依個情況幾乎每一次都係咁, 有時真係好慶

回覆 226# 的帖子

本地D戶外場咁細其實15分鐘都完一場, 主要我覺得由頭CAMP到尾既/原地互派彈唔前進既最佔時間,
返而真正想交戰個班一開波衝,5至10分鐘都中槍死了, 唔行個班拖到吹雞唔知咩玩法

回覆 227# 的帖子

9點集合去到都成10點, 到步一班人搞呢搞路都大半個鐘, 行去落場等齊人都成十一點, 早上最多打4場就開飯
食完飯吹完水都點幾兩點得返兩個鐘打最多4場, 4點咁上下就完GAME執野等旅遊巴又一日
一日打到十場己經好好了,

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2017 19:28 發表
本地D戶外場咁細其實15分鐘都完一場, 主要我覺得由頭CAMP到尾既/原地互派彈唔前進既最佔時間,
返而真正想交戰個班一開波衝,5至10分鐘都中槍死了, 唔行個班拖到吹雞唔知咩玩法
Btw 依家有人開始搞mission game
玩晒成個場 黎緊會去試
我覺得呢個玩法會接近外國玩法d

回覆 230# 的帖子

mission內容玩D乜?

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2017 19:40 發表
9點集合去到都成10點, 到步一班人搞呢搞路都大半個鐘, 行去落場等齊人都成十一點, 早上最多打4場就開飯
食完飯吹完水都點幾兩點得返兩個鐘打最多4場, 4點咁上下就完GAME執野等旅遊巴又一日
一日打到十場己經好好了 ...
我最近一次11點半重坐係度等緊, 全場得唔夠30人, 都要行到去個場幾乎12點, 真心慶

回覆 232# 的帖子

主要睇搞手有冇牙力, 有時佢地都吹水埋一份, 所以限時一場game,固定時間開波我覺得都幾緊要,等人上車就話忍耐下,
未行到場既人而夠鍾開波咁唯有等下場,拖下拖下一日就打少三幾場了, 你知難得先夾到一班人打GAME,都係想放假盡興D姐

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-3-12 19:40 發表

Btw 依家有人開始搞mission game
玩晒成個場 黎緊會去試
我覺得呢個玩法會接近外國玩法d
本地團Days Army有搞開,個個都玩得
TF852都有不過要邀請
我地團都開始搞,不過都係邀請先玩得
我地中過招,所以暫時淨係圍內搞MILSIM

引用:
原帖由 屈濕 於 12-3-2017 20:40 發表

本地團Days Army有搞開,個個都玩得
TF852都有不過要邀請
我地團都開始搞,不過都係邀請先玩得
我地中過招,所以暫時淨係圍內搞MILSIM
B字頭?

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2017 20:04 發表
mission內容玩D乜?
搶塔/supply
我係想試長時間/大範圍作戰
平時打game比錢場黎黎去去都係果幾條路 大家已經諗到對方打法
但我暫時仲未有radio 應該落場有d卡

引用:
原帖由 loveless 於 12-3-2017 11:28 發表
Koenig 2016年贏盃時用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Jessie Duff 2015年都用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Piper 同Vera 仲陰公, 可能因為唔識打IPSC, 到2017年都仲未有錢換鏡.
Accuracy X 老闆一定又係唔識打IP ...
你引用既例子好好
可能你真係未玩過唔了解咩係比賽槍
以提升一支open gun既性能為例,除左鏡重有好多零件去配合
例如
scope mount
Cocking Handle
Compensator
Magazine Catch
Hybrid
Safety
magwell
全部野都係為左提昇用家感受有唔同形狀
而所有野都係都會對外形有影響
不過先前有位師兄貼個張相,除左裝支鏡我睇唔出有其他為左因應open而造既功夫?
既然師兄你都有心機搵得相,不妨試下細心分析下相中既細節

不過對好多人而言所有識連射都叫AK既

引用:
原帖由 channet 於 12-3-2017 17:02 發表

秒殺左某人
係囉,好多人就咁著件數沙叫自己navyseal,心裡面笑下算

引用:
原帖由 queen 於 12-3-2017 04:58 發表

我唔係佢肚裡面條蟲, 我唔知佢點諗, 但從字面上就睇得出佢認為手槍落筒式紅點鏡係唔識打IPSC的人先會咁set, 仲話呢啲只會喺 wargame 常見(我個人覺得佢意思係打 wargame 班友唔識野先會set)

我剩係 ...
請問師兄我有咩字眼提過筒鏡?

引用:
原帖由 N_G 於 12-3-2017 23:47 發表

係囉,好多人就咁著件數沙叫自己navyseal,心裡面笑下算
同d用萬幾兩萬蚊砌支打6mm BB彈玩具槍以為打9mm子彈既人一樣傻

發新話題