發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 Kwind 於 30-3-2017 00:10 發表
其實而家打GAME最怕見到剩係戴個鏡就落場既人

唔護埋塊面...突個頭出黎打唔打好?

之前就試過有個女仔落場只戴鏡...但經常COVER後突個頭出黎

真係幾次想打佢個頭...但又怕自己技術唔好打花人地個樣OR打爆人地 ...
只要一full唔係戴full mask其實好易中面因個個望出去都係探頭。。。如係l0米內距離仲要打Aeg通常1.5J一雞廿三十飛都幾傷下,打中頭以下還好有野擋唔太傷,面同五官咁脆弱仲唔保護多D中獎就真係無得怪人 特別係新手有樣學樣要型。。。

有個叔叔唔帶媽屎,我好心提一提佢
點知佢同我講: 有人打到我先算啦
我知你拖喉玩到依加多年經驗,但如此罔顧安全教人如何去尊敬你老人家呢

同裝鏡唔加防彈板落場一樣,咁細個窿唔會打中既,中左都唔易爆啦 黑仔上黎真鏡都有人打爆過

其實主要係某啲人太自負,跟住啲新手見到又照跟

引用:
原帖由 gainax 於 29-3-2017 22:52 發表
冇戴定點? 而家都幾多人淨用眼鏡, 但只要打中膠架或打甩副鏡就係咁先唔明點解仲用 , 面罩幾十蚊鐵網都好過眼鏡至少夠硬又全面
我都係淨用太陽鏡唔會戴MASK既人...
其一係因為唔戴型好多
第二係戴MASK係超級唔舒服, 唔舒服到我寧願傷都唔想戴
(WARGAME玩左咁耐, 無論係網MASK/FULL FACE膠MASK定係頭盔無一個係戴得舒服)
第三就係, 之前好妥協地用過網MASK, 後來買左新槍個網MASK頂住左個尾托, 望唔到鏡~

MASK呢樣野用搞野戴套一樣, 唔戴基本上係人都知危險...
但你試過唔戴之後果種好FELL, 果種難以形容既舒適感, 你唔會想再戴返~

引用:
原帖由 gainax 於 29-3-2017 23:58 發表
最好咁實係風鏡+龬護面或風鏡full mask, 不過落場仍然興眼鏡或冇護嘴個類鏡。。馬記個款full mask我覺得打wargame出得最好用, 又唔重又有風扇又唔大舊仲可拆開護嘴 係造型老土
馬記個風扇MASK成5舊水...夠買一副好好既太陽鏡打GAME用...
如果到頭來買馬記MASK仲要拆咀既話, 真係無謂買~
我見過個FD用呢隻MASK開住風扇落場, 都仲係焗到睇住佢D汗由眼眉「滴」落眼睫毛度, 我就知係香港呢隻MASK唔算好大用途~

引用:
原帖由 Kwind 於 30-3-2017 00:10 發表
其實而家打GAME最怕見到剩係戴個鏡就落場既人

唔護埋塊面...突個頭出黎打唔打好?

之前就試過有個女仔落場只戴鏡...但經常COVER後突個頭出黎

真係幾次想打佢個頭...但又怕自己技術唔好打花人地個樣OR打爆人地 ...
打!
你既諗法比較庸人自擾D...我以前都有過呢種諗法~
後來覺得, THIS IS WARGAME AND SHE IS ENEMY~
你唔打佢佢係咪唔會打你?? 咁下次佢連VEST都唔著, 你係咪連個身都唔打先??
槍我會照開, 如果係靚女既我會打COVER, 如果唔係靚女既都唔會特登瞄住個頭黎打既...

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-30 09:33 發表

我都係淨用太陽鏡唔會戴MASK既人...
其一係因為唔戴型好多
第二係戴MASK係超級唔舒服, 唔舒服到我寧願傷都唔想戴
(WARGAME玩左咁耐, 無論係網MASK/FULL FACE膠MASK定係頭盔無一個係戴得舒服)
第三就係, 之 ...
型唔型睇人ge姐
砌得好睇就型
砌得唔好就seven

我自己用mask就用得OK舒服
我一向都用half face mask,依家用緊TMC個隻網mask,左右都包左料個隻

手手腳腳損哂我都冇問題,但係面損哂就唔多好

回覆 308# 的帖子

我無乜砌過GA咋, 基本上落場都係實用取向...
大約係走PMC同MAGPUL TRAINING DAY果種GEAR SET UP既路線~

頭兩年打GAME都有用MASK, 因為真係怕花怕痛~
我都係用TMC包埋耳果隻網MASK之嘛~ 而家擺左係屋企封塵TIM~
後來自己友搞埋一堆低火力團自私玩...打中面都係好似生左粒暗瘡咁...
加上呢團人又有人會專登做戰地記者影相, 戴住個MASK乜樣都影唔到, 睇返相果陣係超無癮的~
加埋之前講過戴MASK又睇唔到鏡又唔舒服...試過一次除MASK打之後就返唔到轉頭~

不過同新手玩, 都會建議佢地帶返個FULL MASK先...
直至佢地覺得唔舒服先會建議佢地不妨試下除MASK玩~

p.s.個人除左唔戴MASK之外, 連手套都唔會戴~

戴盔戴罩
著老西戴罩
CQB戴罩
玩狙戴罩

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2017 10:49 發表
戴盔戴罩
著老西戴罩
CQB戴罩
玩狙戴罩
罩? 唔戴啦

附件

30-3-2017 12:15

引用:
原帖由 stevechau 於 30-3-2017 10:38 發表
我無乜砌過GA咋, 基本上落場都係實用取向...
大約係走PMC同MAGPUL TRAINING DAY果種GEAR SET UP既路線~

頭兩年打GAME都有用MASK, 因為真係怕花怕痛~
我都係用TMC包埋耳果隻網MASK之嘛~ 而家擺左係屋企封塵TIM~
...
以前我同你有一樣想法, 而家打game我一定會帶,
冇乜特別原因, 只係證明到人越大越怕死
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 305# 的帖子

無事係好既眼鏡夠輕便,但保護性就真係唔多ok。。。
想好睇D又夠保護性可以用風鏡加Cod個隻口罩, 眼鏡存在易打爛架同打甩鏡問題就真係可以唔用就唔好用Lu。。

引用:
原帖由 horenhim 於 30-3-2017 14:05 發表

以前我同你有一樣想法, 而家打game我一定會帶,
冇乜特別原因, 只係證明到人越大越怕死
老實講, 如果而家唔係自己友低火力團, 我諗我都仲係會帶緊MASK~
所以呢樣野都睇自己友比左D咩信心你...正如而家我出去JOIN其他團既話, 應該都會戴返MASK~

發新話題