發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

回覆 306# 的帖子

其實有出抄馬記個款功能齊,都只係百幾我落場只係用呢隻好夠用
面罩頂槍托就真, 唯有加高橋瞄或用加厚口罩都好過唔戴

引用:
原帖由 gainax 於 30-3-2017 16:23 發表
無事係好既眼鏡夠輕便,但保護性就真係唔多ok。。。
想好睇D又夠保護性可以用風鏡加Cod個隻口罩, 眼鏡存在易打爛架同打甩鏡問題就真係可以唔用就唔好用Lu。。
Goggles本身就只能保護眼睛...其實本身只用GOGGLES都係一種對自身保護既妥協~
如果想只帶眼鏡打, 副野一定唔可以用CHEAP野, 我係講緊二三百蚊、吉打果類果D我都當係CHEAP~
一般黎講, 易唔易打爛係睇品質, 自己揀質素唔好既眼鏡去冒風險無得怪人...
(可能因為我做過眼鏡行業, 副鏡片得唔得我都尚算分得出而決定到用唔用)
反而打甩鏡就咁多年都未試過...呢個通常比較關揀選既款式同之後副鏡既調較事...
以上兩點都係果句, 怕就千祈唔好駁...想駁都要先將風險減低到自己可接受既先去冒~

正如我自己同自己友玩低火力, 唔帶MASK呢個風險可冒, 甚至根本上係無風險...咁咪去冒囉~
但出去JOIN團, 就算人地講實係低火力都好, 我都唔會信, 所以我會帶返MASK~

引用:
原帖由 gainax 於 30-3-2017 16:35 發表
其實有出抄馬記個款功能齊,都只係百幾我落場只係用呢隻好夠用
面罩頂槍托就真, 唯有加高橋瞄或用加厚口罩都好過唔戴
我都識有人用果款COPY...FUNCTION上係夠既, PROTECTION都OK~
唔一定要買馬記正貨...

一般黎講MASK想透氣都係要用返網MASK先得...
用加厚口罩/用巾都係焗...係就係唔阻瞄準鏡, 但打落都係會痛, 咁倒不如唔落~
(對我黎講, GOGGLES同MASK我係完全分開睇的, 我都怕痛, 如果唔係都唔會戴帽)

引用:
原帖由 stevechau 於 30-3-2017 16:39 發表

Goggles本身就只能保護眼睛...其實本身只用GOGGLES都係一種對自身保護既妥協~
如果想只帶眼鏡打, 副野一定唔可以用CHEAP野, 我係講緊二三百蚊、吉打果類果D我都當係CHEAP~
一般黎講, 易唔易打爛係睇品質, 自己 ...
平野又唔一定係唔好ge
我用緊3M ge
之前拎過一副做白老鼠
3-4J打埋去都冇事
打鏡臂只係裂
喺香港打game夠用有突lu~

戴頭盔: 唔係喺香港試

其實我好憎D參加者唔用FULL FACE MASK, 大家唔好意為講咩”型係要付出代價”咩”自己揀仆街唔好喊”有用!
佢自己比人打爆, 叔叔9縮一二邊求抱抱一件事,
西係上黎佢比人打爆缸, 堅持報警話有人超J, 成班人坐豬車去警局搞半日仲要見報好過癮呀?

最頂癮個團話無FULL FACE MASK唔比落場, 佢問場借個HALF FACE載高D遮住眼同口鼻就黎….
我真係忍唔住笑左….

頭盔: FULL FACE MASK for me inclusive goggles + half face mask.

引用:
原帖由 ++朗++ 於 30-3-2017 16:52 發表

平野又唔一定係唔好ge
我用緊3M ge
之前拎過一副做白老鼠
3-4J打埋去都冇事
打鏡臂只係裂

3M隻Lab用Goggles不嬲都係平價神器, 最好上埋鏡臂魔術貼就點跑點跳都唔係問題, 只係外型唔夠"踢的高"同Half face要就到佢

以我顯淺既見識, 實用派玩家大可考慮, FULL FACE鐵網罩, 要有開眼位既 然後索上BOLLE鏡片,就完成
咁就又通爽又視線清楚, 鏡片索於面罩外亦無乜霞氣問題, 加頂CAP帽帽舌向後帶再帶個MASK就掂!

如果仲係怕面則中彈痛, 建議請到廣華街各大電單車店買個大頭佛落場。既方便又快捷,又一物兩用!

引用:
原帖由 GMG17 於 30-3-2017 17:19 發表

3M隻Lab用Goggles不嬲都係平價神器, 最好上埋鏡臂魔術貼就點跑點跳都唔係問題, 只係外型唔夠"踢的高"同Half face要就到佢
我用緊呢隻, 夠貼面, 視野夠廣

引用:
原帖由 GMG17 於 30-3-2017 17:32 發表
以我顯淺既見識, 實用派玩家大可考慮, FULL FACE鐵網罩, 要有開眼位既 然後索上BOLLE鏡片,就完成
咁就又通爽又視線清楚, 鏡片索於面罩外亦無乜霞氣問題, 加頂CAP帽帽舌向後帶再帶個MASK就掂!

如果仲係怕面則中彈 ...
其實而家唔同以前年代冇乜fullmask選擇,要實用有實用要型有型安全至上都係選擇保護性較高既護具

回覆 318# 的帖子

風鏡有風扇個類效果都Ok, 但夏天3X度陽光底下乜都唔戴都係好熱同焗, 我就由得佢,嗱嗱聲打完一場去死人區休息下仲好

戴埋mask就perfect

附件

30-3-2017 20:11

引用:
原帖由 ++朗++ 於 30-3-2017 16:52 發表

平野又唔一定係唔好ge
我用緊3M ge
之前拎過一副做白老鼠
3-4J打埋去都冇事
打鏡臂只係裂

又咁講...我自己都有副3M鏡打CQB用...
還好既...佢D膠料做得好, 所以先比較放心~
不過打到鏡臂裂就...

引用:
原帖由 ++朗++ 於 30-3-2017 18:16 發表

我用緊呢隻, 夠貼面, 視野夠廣
我CQB都係用呢隻...戴CON再加CAP帽跟手就落場~

引用:
原帖由 GMG17 於 30-3-2017 17:12 發表
其實我好憎D參加者唔用FULL FACE MASK, 大家唔好意為講咩”型係要付出代價”咩”自己揀仆街唔好喊”有用!
佢自己比人打爆, 叔叔9縮一二邊求抱抱一件事,
西係上黎佢比人打爆缸, 堅持報警話有人超J, 成班人坐豬車去 ...
乜發生過D咁既事?? 不過面比人打到爆缸唔算罕見...BB彈打正骨位好易爆~
不過呢個情況比較常見於CQB多...再者, 嗌過J要求CHECK槍都唔係問題...
CHECK完唔過走去報警...係人品問題吧...

發新話題