發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 新手一隻 於 30-3-2017 18:56 發表
我份人咩都擔心一餐,好驚打打下wargame會崩牙盲眼,所以宜家落場必定帶眼罩+mask。畢竟聽過幾個案例,咩帶眼鏡打中眼窩,高處打低處粒彈係眼鏡上面條罅度差啲中眼之類,都咪話唔驚。係網上亦唔難搵到相關 ...
說實話 頭幾次唔用MASK真係驚過你講既所有野...尤其以前戴MASK果陣成日都比人打中個頭~
但自從無戴MASK之後, 可能個人搵COVER同出COVER果下謹慎左好多...所以反而個頭少左中彈...
講真, 無人叫過戴住MASK可以毫無顧忌咁突個頭出去, 亦無人會教你唔戴MASK之後當自己有MASK咁毫無顧忌照突個頭出去掛??

引用:
原帖由 gainax 於 30-3-2017 20:08 發表
風鏡有風扇個類效果都Ok, 但夏天3X度陽光底下乜都唔戴都係好熱同焗, 我就由得佢,嗱嗱聲打完一場去死人區休息下仲好
you know...我戴上面3M果副眼鏡夏天室內打CQB, 有時都會出霞氣...

引用:
原帖由 stevechau 於 31-3-2017 08:58 發表

又咁講...我自己都有副3M鏡打CQB用...
還好既...佢D膠料做得好, 所以先比較放心~
不過打到鏡臂裂就...
講緊3-4J喎
咁ge質素夠打CQB la
我打CQB都係<1J

引用:
原帖由 gainax 於 30-3-2017 20:03 發表

其實而家唔同以前年代冇乜fullmask選擇,要實用有實用要型有型安全至上都係選擇保護性較高既護具
係丫, 上網打AIRSOFT MASK就好多跳出黎真係要乜有乜, 所以呢個做法只係我個人係重量, 便攜, 透氣度放重點而放棄外型既淺見姐。
*其實仲有個重點係呢種網MASK係可以擰曲下(當然你買果時要睇下個程度, 即係可以調較到貼返面型, 可以貼到鎗托瞄準!
明就明, 要型就既當睇唔到!

唔係真係帶個大頭佛落場咩, 行街收order果d就會喇..

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-31 09:21 發表

you know...我戴上面3M果副眼鏡夏天室內打CQB, 有時都會出霞氣...
CQB好難有霞氣個喎,除非個場唔通爽
我都係試過一次,個次係荃灣只係做training,副goggle都已經出哂霞氣
係其它場真係落場打就冇問題

引用:
原帖由 stevechau 於 31-3-2017 09:03 發表

乜發生過D咁既事?? 不過面比人打到爆缸唔算罕見...BB彈打正骨位好易爆~
不過呢個情況比較常見於CQB多...再者, 嗌過J要求CHECK槍都唔係問題...
CHECK完唔過走去報警...係人品問題吧...
"我點知你支鎗係咪可以較力呀!?叫差佬睇!"

引用:
原帖由 屈濕 於 31-3-2017 10:25 發表

我都係試過一次,個次係荃灣只係做training,副goggle都已經出哂霞氣
人人體質唔同
唔好話CQB, 大汗既人係冷氣房郁下都出汗

引用:
原帖由 GMG17 於 2017-3-31 10:27 發表

人人體質唔同
唔好話CQB, 大汗既人係冷氣房郁下都出汗
咁佢應該仲大汗過我,我本身都已經係蒙古大汗

引用:

而家有鐵網face mask好D, 以前用膠mask+eye pro霞氣真係好令人在意
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

唔好話cap帽加goggles都成日中額頭眉心又腫又血洞, 我試過gbb林戰, 5-8米隔住矮林見影, 打左5鎗射穿矮林, 射低左一個full gear帶型棍goggles+半網面罩美軍特種部隊…..既cosplayer玩家….

其中一粒BB彈擊中佢頭盔前額邊, 反彈落眼到, 佢痛到即刻坐左係地, 當下佢同佢d戰友都好驚佢盲, 好彩佢果下眨眼夠快, 只係眼皮以後有疤, 但視力因為衝擊力一時未能恢復, 跟住咩”睇住打丫嘛”, 咩”咁近唔駛打咁多鎗之類”云云, 但就無人出聲話又係呢種鏡出事!
就因為咁我無左一日fun day! 仲好似我錯咁!

我相信好多正常玩家出黎玩都係求開心, 自己唔想受傷亦唔想打傷人地, 打傷人隨時仲有手尾跟, 所以為左個GAME請full face protection, 使用全罩式眼罩落場打, 眼鏡留返cosplay影相時段先用, 為人為己呀各位師兄….

引用:
原帖由 ++朗++ 於 31-3-2017 10:02 發表

講緊3-4J喎
咁ge質素夠打CQB la
我打CQB都係
所以算係咁GA喇...都無乜好要求~

引用:

又真係無試過有幾多個CQB場真係算通爽...同埋我用3M果隻/果個款, 係近鼻托鼻樑果邊開始起...都唔知點解會咁~
唔知係咪對眼漏到氣出黎

引用:
原帖由 GMG17 於 31-3-2017 10:26 發表

"我點知你支鎗係咪可以較力呀!?叫差佬睇!"
「得...差佬CHECK完無料到, 成團人你埋單找晒數佢」
不過玩GBB就真係難講...

引用:
原帖由 屈濕 於 31-3-2017 10:29 發表

咁佢應該仲大汗過我,我本身都已經係蒙古大汗
唔知呢... 我塊面會油, 但好少出汗, 更加少會去到滴...所以到而家都唔知點解~
但出到去塞外戴太陽鏡打GAME又唔會咁...

發新話題