發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

aeg味一樣

引用:
原帖由 阿芝 於 3-3-2017 16:34 發表
唔係淨係wargame既forum既,好多forum都已經死哂,無人理甚至link都死埋。
自從有facebook whatsapp 既出現,forum少左好多人流~ 就正如當初forum出現令newsgroup人流流失咁...
其實事實真係少左人打wargame但多左人玩槍,
年輕一代多左咁多娛樂唔同90年代一係打波一係機舖一係讀書,
本身wargame係辛苦活動又痛又熱又多蚊又攰,加上燒錢而家千幾蚊支槍先係入門,有小小睇頭都要3~4千仲未計配件同裝備,對於唔係熱愛長久玩家我諗玩兩次都放棄了,

同埋而家打法唔興大改/槍越做越好少左diy需求,以前唔識改槍比對面屈軍備競賽變相人人都追求改造會上討論區學野,現年買支馬記比出面少少錢改力已夠落場或網上大量資料自學都好少上討論區研究,想新一代多返打wargame,降低入門金錢門檻,學校多D搞wg活動先有得諗,打wg好多時一條友冇癮一班人同學同事朋友夾到先好玩了

引用:
原帖由 Eddiem249 於 3-3-2017 18:41 發表
越黎越多人轉打gbb,仲要打啲jjj力,我自問怕痛又怕犯法,所以唔join了
打乜力開GAME前約定,個個開GAME前check哂唔比用較力飛機唔比拆上下身又點jjj力?
GBB對比其它氣體同電力物理上先唔適合打大力,加上玩GBB無人快頻+彈鼔派彈淨打單發多,如都怕痛咁電槍組更加唔適合

引用:
原帖由 gainax 於 5-3-2017 07:15 發表
唔係要鬥快改力,而係改力對於gbb黎講易過借火
其實有心改/茅ge,講乜都無用
見過aeg係汽缸加機米,check槍時只有J,但落到場就嘩哈哈
亦見過ptw/ctw係戰地換筒
更試過打1.3 CQB有人用G3打到爆曬,一話要重新check槍就即時執野走
早十幾廿前出白x洲/羊x d島打見過AEG幫棵樹鑲珠添...

所以話GBB易改大力,影響人興趣或者GBB比AEG有潛在改力可能本身就係偽名題
603 技術實驗中隊

check槍時只有J,落到場就嘩哈哈------D人咁玩法其實有乜意義?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

有乜科林好介紹?

引用:
原帖由 ericsk 於 5-3-2017 16:09 發表
有乜科林好介紹?
CGF
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 34# 的帖子

老實講,戰地改力就算唔比人見到,一陣叫死返去死人區突擊測速咁就斷正,到時個個認得呢D人下次實黑名單無份玩何苦
打game都係互雙信任,下下check哂時間, 不死人/了槍都係捉唔到就神仙,火力又係一樣,
要打到咁矛又無獎仲驚人捉驚人報寸咁辛苦唔明有乜開心同著數
如果打到人地傷哂搞大要報驚,到時個個槍頭實指住戰地改力班人先識驚, 始終自己支槍SET細力過開Game約定,唔派彈只單發,2三連發點到即止一槍死既斯文打法先玩得長, 次次見親下下改到好勁槍D人落場互射特別容易嘈交搞到火藥味無癮 ,
日本個個玩老原馬記<1j慢頻其實場GAME仲好玩...

攪嘜又黎鬼火不死人爭拗
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 5-3-2017 20:14 發表
老實講,戰地改力就算唔比人見到,一陣叫死返去死人區突擊測速咁就斷正,到時個個認得呢D人下次實黑名單無份玩何苦
打game都係互雙信任,下下check哂時間, 不死人/了槍都係捉唔到就神仙,火力又係一樣,
要打到咁矛又無 ...
打電腦好,即玩即有,吾花錢吾流汗不流血少氣受,槍槍公平有數睇

如果細個開始打機而不是玩槍,也許儲到少少錢現在可步向高潮
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 40# 的帖子

的確打機都有分薄左wg友, 但始終落場先刺激
鐘意玩槍當係興趣就無得慳啦, 到時節制左唔買槍又會買其他野

打左十幾年,由以前一年40 - 50場 , 到而家 <6 , 以前打開D人個個结婚生仔退役, 我而家又囉由痕玩相機,成日飛去影相 ,一系遊車河,今年都重味開年
Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 gainax 於 6-3-2017 01:08 發表
的確打機都有分薄左wg友, 但始終落場先刺激
鐘意玩槍當係興趣就無得慳啦, 到時節制左唔買槍又會買其他野
打機冇一枝實體槍得閒拎出黎玩 又冇得砌自己鍾意既槍
買槍獎勵下自己都好既

回覆 43# 的帖子

我諗有唔少人都係鐘意槍先打wg, 所以淨打機同打wg唔會滿足
主要砌槍玩槍先過癮, 味即係同其他巴打買一堆鏡頭,錶,Figure擺滿櫃先滿意一樣

引用:
原帖由 YSL 於 6-3-2017 01:48 發表
打左十幾年,由以前一年40 - 50場 , 到而家  
剛好同教主相反,十年嚟玩少咗相機,多咗遊車河。
一有機會就玩飛車,喺啲無人地帶飛,沙漠飛,雪地飛。
---
十年前無駕照,喺肯亞齋坐影相冇飛車,响雪山消失前會去多一次,到時可能會同老虎坐直升機直飛乞力馬扎羅山頂睇冰。
---
IS用豐田做戰車係有佢嚟道理。

附件

6-3-2017 08:27, 下載次數: 3 , 閱讀權限: 10

6-3-2017 08:27, 下載次數: 1 , 閱讀權限: 10

發新話題