發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:26 發表

皇帝手單嘢又唔係比人篤喎,係其他原因……
出口不符本地火力的槍吧
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-3-2017 12:39 發表

出口不符本地火力的槍吧
好似唔係

引用:
原帖由 rho837 於 7-3-2017 12:18 發表

咪係! 我唔明打真IPSC或AIRSOFT-IPSC啲入門費點解搞到咁高昂! 唔咪得罪講句我中意同朋友"玩"IPSC多過"泥真", 因為當你見有小部分幾咁ONL9既人真係搞到冇人想玩.......

其實"矖吧根"點解唔出Ú ...
Airsoft-IPSC 以前貴入門係因為gear無老番. 你真品holster一個最平都要個千無計...

e家有老番gear. 你買把馬記5.1($7xx),加兩隻匣($5xx),加gear set(老番一set約$5~7xx). 已經夠入門.

引用:
原帖由 rho837 於 7-3-2017 12:18 發表

咪係! 我唔明打真IPSC或AIRSOFT-IPSC啲入門費點解搞到咁高昂! 唔咪得罪講句我中意同朋友"玩"IPSC多過"泥真", 因為當你見有小部分幾咁ONL9既人真係搞到冇人想玩.......

其實"矖吧根"點解唔出Ú ...
800可以做race gun...不如10萬蚊買林寶
唔知你有冇玩過一支fine tune完既race gun,根本就係兩樣野

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 12:58 發表

800可以做race gun...不如10萬蚊買林寶
唔知你有冇玩過一支fine tune完既race gun,根本就係兩樣野
比喻錯誤

R 兄是話入門RACEGUN $800 FOR 新手入門,你反而用「平價買頂級車系林寶」作比喻,要比都應該比CIVIC , JAZZ,入門車起碼有得玩。

如果你話R 兄說「800蚊買TOP CLASS RACEGUN」 咁你就鬧得岩了,不過好似一早講緊「入門」。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 7-3-2017 13:38 發表

比喻錯誤

R 兄是話入門RACEGUN $800 FOR 新手入門,你反而用「平價買頂級車系林寶」作比喻,要比都應該比CIVIC , JAZZ,入門車起碼有得玩。

如果你話R 兄說「800蚊買TOP CLASS RACEGUN」 咁你就鬧得岩了, ...
如果咁講可能你地真係唔識or未玩過ipsc啦 , "每間"槍會都會建議每個上完新班既新朋友買一支原裝馬記hicap做base
講緊都係700零800蚊,需求上係可以滿足到一個新班shooter既,而改裝係之後既事

但係你地講緊一支開盒既槍要比得上馬記,我相信造價平極都要4000蚊.
可能你地未玩過唔清楚一支race gun既要求,可以去報讀一個新班課程了解下

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 13:49 發表

如果咁講可能你地真係唔識or未玩過ipsc啦 , "每間"槍會都會建議每個上完新班既新朋友買一支原裝馬記hicap做base
講緊都係700零800蚊,需求上係可以滿足到一個新班shooter既,而改裝係之後既事

但係你地講緊一支 ...
師兄香港島有冇堂上o架?

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2017 12:08 發表

我都奇怪"皇帝手"做得好好地做乜搬去台灣, 原來又係俾人督.... 陰功.
唔係好明佢衰咩 但佢呢排都多返出野
佢枝python我好想要 但亞洲冇得賣

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 12:03 發表
人係自私既,今時今日
game場又細又單調又急住玩又細J數
人又鬼火又不死又呢又路

其實以前打無限J,自願死個時公平幾多
落得場支槍都無限改,中一槍都訓曬地
對面山頭D彈都重蕉蕉聲
邊有咁多野嘈

E家落game場 ...
絕對認同
d媽屎仲會俾人打到有燒焦既「囉」味,超正

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 13:58 發表

師兄香港島有冇堂上o架?
.........

附件

7-3-2017 14:08

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-3-2017 14:02 發表

KA枝python點解亞洲無得賣, 真係一個永遠解唔通既迷
好在依家有715止下咳

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 14:08 發表

.........
即係得新蒲崗或沙田先有, thx

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-3-2017 14:02 發表

其實我都唔知...只係當年佢既開倉, 可能係HK WARGAME界唯一一次真正價值上的一次開倉...我到而家都仲印象深刻~
以前佢出槍款真係好主動同好快...一年點都有返三兩款完全唔同既AEG見下街...質素同款式都將另一間豬皮本地廠比左下去...
而家?? 等返兩三年先有一款都似...但近年見佢開始涉獵手槍, 都係一個好開始黎既, 佢支1911我都曾經有D興趣~

引用:
原帖由 N_G 於 7-3-2017 13:49 發表

但係你地講緊一支 ...
似乎NG 師好極力去拖個題目去:「我有支好貴既RACEGUN,用過未?未用過你唔識咁多架啦。」
亦很好地示範左如何令人對呢類槍敬而遠之。要求支平價槍都要口誅筆伐,無錢唔好玩的口吻
講天價槍WARGAME 亦不少,原裝皮幾兩皮不是奇事,但很少見WARGAME 友會指住自己支槍話改左幾多幾多萬蚊,
睇你都冇玩過或者唔清楚,不如報個三根外展團玩下先啦。可能自我感覺良好,但唔見得對吸納新血有何益處。
不過此POST 題目是WARGAME 是否沒落,可能說IPSC是有點離題。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 stevechau 於 7-3-2017 14:19 發表

其實我都唔知...只係當年佢既開倉, 可能係HK WARGAME界唯一一次真正價值上的一次開倉...我到而家都仲印象深刻~
以前佢出槍款真係好主動同好快...一年點都有返三兩款完全唔同既AEG見下街...質素同款式都將另一間 ...
當年KING 岩在短短三數年上位,同一眾本地廠豬皮屍A 等平起平坐,而那時AREX 的槍仍是賣得貴的。
同價比肩下KA 真是新手恩物,全新P90 先1500 仲要OK 靚。
當時離開HK 基地的確可惜。

發新話題