28 12
發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 queen 於 11-3-2017 17:05 發表

你不如問吓啲90年代已經打緊ipsc嘅射手, 未有c-more呢類鏡之前佢哋裝乜鏡去打.......
現今本地用aimpoint comp /tasco 等筒鏡打比賽的人在這4-5年一隻手數得晒,因現在有更好/合適的選擇。
我想N_G兄指的是這種用wargame 常用的紅點 + 導軌式/快拆鏡橋 裝落hi cap是新手常見的設定....

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 loveless 於 12-3-2017 11:28 發表
Koenig 2016年贏盃時用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Jessie Duff 2015年都用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Piper 同Vera 仲陰公, 可能因為唔識打IPSC, 到2017年都仲未有錢換鏡.
Accuracy X 老闆一定又係唔識打IP ...
我是説本地比賽
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 N_G 於 12-3-2017 23:44 發表

你引用既例子好好
可能你真係未玩過唔了解咩係比賽槍
以提升一支open gun既性能為例,除左鏡重有好多零件去配合
例如
scope mount
Cocking Handle
Compensator
Magazine Catch
Hybrid
Safety
magwell
全 ...
我只是以事論事, 但總有人氣急敗壞跑出來數人不是
說到尾我是覺得IPSC跟wargame是可以並存的, 不過玩文字遊戲就免了
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 rho837 於 14-3-2017 16:41 發表

真係大香利! Accuracy X 呢隻SCOPE MOUNTS 真係萝未以求既PERFECT SCOPE MOUNTS! 中毒!

Barricade ...
Cup gun 黎個播∼
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 loveless 於 14-3-2017 23:31 發表

終於有人開聲
你想做乜?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 15-3-2017 10:09 發表

我唔識ipsc 野,你幅圖我真係以為 open gun
之後再懶權威咁教下你open gun 好多野要set 唔係有支筒鏡就得下刪一憶字。
丫原來唔係 ,爭d 中伏 。
想ok咪要set下, 我見你D review都搞好多野架,
原因都不外乎是get the job done或者自high,
殊途同歸姐.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

[quote]原帖由 rho837 於 15-3-2017 10:19 發表

我N年前打NRA比賽! N年後今天居然唔識分IPSC及PPC比賽槍備!

好彩有你點番
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

[quote]原帖由 rho837 於 15-3-2017 10:19 發表

我N年前打NRA比賽! N年後今天居然唔識分IPSC及PPC比賽槍備!

好彩有你點番
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

日本仔有搞airsoft版本架, 其實會幾好玩, 不過香港完全唔流行...
得童工有返freedom art個d cup gun 類kit, 叫做有少少關係
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 2slow 於 23-3-2017 17:06 發表

哈哈, 老屎忽唔輸得
Wargame 係game of honor, 不過硬係有D人只係想認C認屁+輸唔起破壞遊戲體驗
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 stevechau 於 30-3-2017 10:38 發表
我無乜砌過GA咋, 基本上落場都係實用取向...
大約係走PMC同MAGPUL TRAINING DAY果種GEAR SET UP既路線~

頭兩年打GAME都有用MASK, 因為真係怕花怕痛~
我都係用TMC包埋耳果隻網MASK之嘛~ 而家擺左係屋企封塵TIM~
...
以前我同你有一樣想法, 而家打game我一定會帶,
冇乜特別原因, 只係證明到人越大越怕死
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 屈濕 於 31-3-2017 10:25 發表

CQB好難有霞氣個喎,除非個場唔通爽
我都係試過一次,個次係荃灣只係做training,副goggle都已經出哂霞氣
係其它場真係落場打就冇問題
而家有鐵網face mask好D, 以前用膠mask+eye pro霞氣真係好令人在意
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 jacko 於 5-4-2017 13:49 發表
離題萬丈啦,大家冷靜討論啦
其實我覺得由bianchi cup講得返返去mask都幾精彩
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

28 12
發新話題