發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

G&豬同APX呢兩單野,根本係內鬥有人篤灰o既……

這就是華人傳統……

我反而覺得宜家入門價仲低咗,好似玩手槍,買枝我們KY呢類台灣槍,加多兩隻匣七八百已經可以落場玩,反而十年八年前要落場就日本槍換Slide,無1500唔洗諗

AEG都係,當年啲國狗係平,但唔大改都唔玩得(香港台灣槍都係),又或者馬記膠槍換金身改力,一枝打得既國狗最少千五……但反觀宜家好多槍千零蚊已一步到位,根本仲平咗

其實一開波就水個新手買三五千做入門,就梗係少人玩啦……都唔知點解要咁貴……

一般我都會提意啲新仔買枝電槍,一般二千內買齊槍匣電,再買個mask同迷彩外套玩下先,玩得三幾次真係想繼續的佢自然自己都會去買……講直比我聽到個三五千入門價……真係好多人會卻步……

而新仔一開波玩GBB其實又係趕客,大家玩開都知GBB面對AEG各方面都處於劣勢,一個新手幾千蚊買完枝GBB,技術又唔好,落場隨時比租槍鴨仔打返轉頭……根本毫無滿足感,只會更快賣槍脫坑……

引用:
原帖由 pbay 於 7-3-2017 12:08 發表

我都奇怪"皇帝手"做得好好地做乜搬去台灣, 原來又係俾人督.... 陰功.
皇帝手單嘢又唔係比人篤喎,係其他原因……

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-3-2017 12:39 發表

出口不符本地火力的槍吧
好似唔係

吖……唔知一枝production division racegun又要幾錢呢

引用:
原帖由 N_G 於 10-3-2017 11:34 發表

砌呢槍果個好明顯唔係打ipsc 呢D槍game場就成日見
你不如問吓啲90年代已經打緊ipsc嘅射手, 未有c-more呢類鏡之前佢哋裝乜鏡去打.......

引用:
原帖由 horenhim 於 11-3-2017 18:53 發表

現今本地用aimpoint comp /tasco 等筒鏡打比賽的人在這4-5年一隻手數得晒,因現在有更好/合適的選擇。
我想N_G兄指的是這種用wargame 常用的紅點 + 導軌式/快拆鏡橋 裝落hi cap是新手常見的設定....
我唔係佢肚裡面條蟲, 我唔知佢點諗, 但從字面上就睇得出佢認為手槍落筒式紅點鏡係唔識打IPSC的人先會咁set, 仲話呢啲只會喺 wargame 常見(我個人覺得佢意思係打 wargame 班友唔識野先會set)

我剩係想講近年係少左好多人用呢類筒鏡打, 因為的確有好多更好產品, 但race gun 裝筒鏡喺90年代至2000年代初係非常普徧, 槍王裡面方中信枝槍點set??唔過當年幫佢set槍嗰個都無打開IPSC???

發新話題