發新話題

[others] 其實wargame係咪沒落?

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 13:49 發表

如果咁講可能你地真係唔識or未玩過ipsc啦 , "每間"槍會都會建議每個上完新班既新朋友買一支原裝馬記hicap做base
講緊都係700零800蚊,需求上係可以滿足到一個新班shooter既,而改裝係之後既事

但係你地講緊一支 ...
師兄香港島有冇堂上o架?

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 14:08 發表

.........
即係得新蒲崗或沙田先有, thx

引用:
原帖由 channet 於 2017-3-7 15:02 發表
我有一個經驗, IPSC某部份人對wargame玩家會有一種不屑既態度, 依個係我親身感受過, 當然可能只是某部份人絕不是全部, 但對當時新手的我已經有種不好既感覺

另外有次經驗, 當我仍是非常初哥時, 用當時能負擔的錢買 ...
又係一個器材先決o既例子

玩相機如是, 單車如是, 潛水如是 ... 第一次玩一行埋實係睇裝備先

總知自己enjoy, 量力而為, 咪理人點睇

君不見有D毛都未出齊, 走位唔知係乜, 槍口指向去咗邊都未知o既師兄就已經o拿支systema落場頗為一時風尚?

引用:
原帖由 rho837 於 2017-3-7 20:54 發表

唔咪賣子彈! 係提供reload ammo數據!
O下...pro gunners 唔係靠贊助商提供子彈o既o羊

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-8 10:35 發表

我自己無理人咁多既...行到邊玩D乜我既裝備都係不如人...
玩槍我好多都係港台甚至國狗槍...打GAME咪又係對家嗌死, 打IPSC咪又係打ALPHA打跌個靶~
玩影相我果部單反都成10年前咁濟...影出黎媚對唔會係咩大師級, ...
其實橫掂無諗過要衝出亞洲
都係想籍ipsc試o下自己D架生o既極限

好似去trackday o甘

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-8 11:48 發表

同樣地...我都係因為原裝HICAP手感又重又差, D款改與唔改的同樣地都係睇極都無辦法喜歡佢~
由上堂考慮到練左兩次都仲未決定到買HICAP定1911...
去到後來先決心買支馬記1911去玩...至少係槍會我見1911/GLOCK1 ...
烈火戰槍

阿鬼: 阿祖, 無用o架,你部街車死改爛改都唔會夠廠車砌o架

附件

8-3-2017 12:13

我自己其實唔多接受到條cocking handle 同 magwell, 好似著喇叭褲咁

引用:
原帖由 loveless 於 2017-3-12 11:28 發表
Koenig 2016年贏盃時用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Jessie Duff 2015年都用緊Gilmore, 原來佢唔識打IPSC.
Piper 同Vera 仲陰公, 可能因為唔識打IPSC, 到2017年都仲未有錢換鏡.
Accuracy X 老闆一定又係唔識打IP ...
啱啱好一隻手數哂o羅咪

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-15 11:49 發表

多謝horenhim 兄有留意小弟拙作   
工欲善其事必先利其器係無錯的,
但分別係,我去分享一樣野通常係貼哂出黎點改點攪,喜歡既照做可也,
唔會話人唔識呢樣果樣,唔係太好。
玩具咋... 想愈玩愈有,客客氣 ...
真槍都可以客客氣氣o架其實

引用:
原帖由 GMG17 於 2017-3-23 15:40 發表
圈子已經細, 仲限呢限路, 下下手指指話人邪魔外道, 說穿了咪又係一堆唔輸得既老屎忽嗔無鴨仔打!
呢D友咁趕客而家都仲有少量新人入黎玩仲想點? 以下都係出自唔同群組既old seafood真實對話場景:

1)        三軍車場, 繞 ...
Game 霸

聽到都覺得唔好玩

發新話題