發新話題

[others] Umarex 2017 Products News

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 22:57 發表
馬記唔像真冇個種feel,我都賣左支而家個支放盒3個月冇掂過  要像真又打得都係要玩返類近WA系統, 等下V記鍛身啦
z parts馬記身

回覆 46# 的帖子

=$$$$ 換左靚身到時又要換鋼前節先襯,到時內件到期又換鋼
馬記改靚哂內外始終入面都係太玩具 ,少左拆解像真個feel,手槍還好唔需要成日打開入面, gbbr打auto多要經常保養入面, 特別係AR可以快速打開上身分解設計,所以入面像真度自hi黎講個人就覺得都幾重要 , 如是唔在乎呢點咁實馬記改靚外表最好了

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 23:48 發表
=$$$$ 換左靚身到時又要換鋼前節先襯,到時內件到期又換鋼
馬記改靚哂內外始終入面都係太玩具 ,少左拆解像真個feel,手槍還好唔需要成日打開入面, gbbr打auto多要經常保養入面, 特別係AR可以快速打開上身分解 ...
我已經接受左入面唔像真
最緊要性能同外觀 入面都係落場前落場後打開清潔下姐

回覆 48# 的帖子

所以我馬記又玩像真系統都玩, 如是落場拎gbb打aeg咁一定拎支砌好既馬記系統先有得打, RoF/blowback反應/彈道真係gbb入面馬記最強,我諗未來打比賽或追求性能派都係馬記天下了,
係屋企自hi或gbb game一班人外面自hi我就多數會拎像真系統
反正打gbb game都係想拎支愛槍落場射返夠本 像真係統可以玩埋操作槍個份馬記做唔到, 而穩定性同射擊性能又係像真系統唔夠馬記玩,所以兩者都要玩先安落唯有捱面包啦

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:16 發表
所以我馬記又玩像真系統都玩, 如是落場拎gbb打aeg咁一定拎支砌好既馬記系統先有得打, RoF/blowback反應/彈道真係gbb入面馬記最強,我諗未來打比賽或追求性能派都係馬記天下了,
係屋企自hi或gbb game一班人外面自hi我 ...
無記錯你有枝ghk換左BT身既
果枝都好夠照
其實落到場反而好似唔記得左自己枝槍靚唔靚
想要枝好打既
但返到屋企又想要枝靚marking既操下

回覆 50# 的帖子

我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過支mws
所以寄望多D廠出多D靚身抗衡下, 而家玩M4就係睇Z件同v記邊個身正D

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:46 發表
我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過 ...
V記不嬲都靚既 但zparts個壓字真係太正了
不過v記個鍛身係咪無左下聞呢?

話今年出。佢地今年太多野出。。。

回覆 52# 的帖子

觀望中, Z件鍛造+壓字成個質感可以講無敵 ,v記無記錯個身外型同尺寸加埋内構計應該算係玩具中最真, 真到整體造型似成支珍野改gbb咁又係好吸引 ,如改到用方仗夾執順哂睇得又爽就真係無得輸,

其實仲有大蛇個身都好正又易改到方仗夾, 但就要買過支煲成本比較高同埋內構像真度同v記有段距離, 我諗現年要靚鍛身都係呢三間之爭
R@如果隻7075身個擋彈殼凸版同插夾邊位修返靚個外型就好好多拍得住V記同大蛇,  而家年代槍身越做越正值得投資, 除左外表靚, 硬度方面用過世都冇問題

引用:
原帖由 gainax 於 20-3-2017 22:57 發表
馬記唔像真冇個種feel,我都賣左支而家個支放盒3個月冇掂過  要像真又打得都係要玩返類近WA系統, 等下V記鍛身啦
睇你要黎打定要黎睇啦~
講真, 自己支VFC MK18 COMPARE返隊友支GHK M4倒也無乜差過佢果支之感~
反正鍛身都係要黎睇...我果支MK18落左兩次場都唔覺意整花左條骨...搞到開始有生繡績咁...
我自己都唔排除會轉多次會去買馬記GA~

回覆 55# 的帖子

可能我本身支方仗一早已經改好哂,一買支15版返來煲back對比下都爭幾遠下, 最尾大家改哂如果比分方仗夾大改氣化同爽度可以做到10分, 但v記用神奇夾感覺上只得7分買左馬記就冇再玩過神奇夾
不過唔洗爭,買支Z系統返來都已經10分。如果有Mk18可以拆件改落馬記到

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 06:48 發表
觀望中, Z件鍛造+壓字成個質感可以講無敵 ,v記無記錯個身外型同尺寸加埋内構計應該算係玩具中最真, 真到整體造型似成支珍野改gbb咁又係好吸引 ,如改到用方仗夾執順哂睇得又爽就真係無得輸,

其實仲有大 ...
Ra就算把啦 改完一次都係錯 模都開左短期應該唔會改
Zparts抵讚 一次到位 唯一可以挑剔既只係6061料姐
同埋平台太少 得ptw同計劃緊馬記

引用:
原帖由 gainax 於 21-3-2017 01:46 發表
我個BT身係WA系統 ,氣化其實改完都唔會比馬記差後坐力仲大D,所以點解咁困難都要改夾,如唔係要打比賽講究要好準,打gbb game都夠哂玩了,不過到時只睇你捨唔捨得拎落場刮花,因呢D身我買個陣淨個上身無任何配件都貴過 ...
G兄有買BT的516 kit set??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-3-2017 17:19 發表

Ra就算把啦 改完一次都係錯 模都開左短期應該唔會改
Zparts抵讚 一次到位 唯一可以挑剔既只係6061料姐
同埋平台太少 得ptw同計劃緊馬記
ZPart唔係就是RA嗎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 21-3-2017 17:46 發表

ZPart唔係就是RA嗎
我都以為係 佢usp條slide又係一樣既 錯既地方都一樣
但今次個鍛m4係細節方面 比ra好好多 比ra既更新版重要好
重有壓字

發新話題