發新話題

槍街黑店

引用:
原帖由 Dave 於 6-3-2017 11:56 發表
平唔平真係店家決定,無通例可言。如果賣支DISPLAY 比人平300,之後大貨又番,又要拆支全新放上櫃,豈不是白蝕了?
除非本身間店唔想做呢隻貨,清埋尾水就通常有平,但都是店家自己設平價而不是客人入去叫佢平300 的 ...
平時二手街買賣睇曬相講好曬有咩問題明碼實價,有D人見到件貨驗完屍話減價R折D人就EE鞋鞋
鋪頭R折就大道理.

就算唔係剩番一支都係剩番兩支

佢地有無做網店呢?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 11:56 發表
平唔平真係店家決定,無通例可言。如果賣支DISPLAY 比人平300,之後大貨又番,又要拆支全新放上櫃,豈不是白蝕了?
除非本身間店唔想做呢隻貨,清埋尾水就通常有平,但都是店家自己設平價而不是客人入去叫佢平300 的 ...
O甘佢已經o係display o既途中賺o左推廣同促銷o既好處

佢真係可以選擇o吾show出o黎o架o咼

最近在此店舖,睇中支3xxx元的玩具槍.但一回想到以前的經驗,
最後都是放棄在此店舖購買.

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-3-2017 12:51 發表

O甘佢已經o係display o既途中賺o左推廣同促銷o既好處

咁又講唔通,唔show出嚟點賣呢,貼相only?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

其實佢好多時都話最後一支,都出曬名下,我亦試過,當然我亦係不滿嘅,咁睇個人接受情度, 我就有時算數,有時唔要,但無話講價,此終一買一賣,明碼實價,你情我願
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 2017-3-6 12:57 發表

咁又講唔通,唔show出嚟點賣呢,貼相only?
網店o羅

佢揀得繼續實體店o尼D係成本一部份o拉

無地店無實物無即時講解佢邊仲有競爭力? 憑佢地槍街特色銷售技巧?

果間出名槍店,返親工都西口西面真係鄧佢地辛苦
特別係果條四眼仔,可能以為自己上個電視 出個鏡 就真係當左自己係明星
佢地面色已經同隔離捅工有得比

引用:
原帖由 type38 於 6-3-2017 13:29 發表
特別係果條四眼仔,可能以為自己上個電視 出個鏡 就真係當左自己係明星
筒工個掌櫃好好禮貌喎,次次買野一問就答到有定無貨,係有時人多佢又得一個人要等,唔覺有問題

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-3-2017 13:03 發表

網店o羅

佢揀得繼續實體店o尼D係成本一部份o拉

無地店無實物無即時講解佢邊仲有競爭力? 憑佢地槍街特色銷售技巧?
以後靜係買display個支啦,唔比買就上網數臭佢

引用:
原帖由 N_G 於 6-3-2017 11:13 發表

其實hopup落油好多鋪試槍都會,根本大部份槍本身就出得唔好一開槍好易jam,噴少少油包你試槍個下係順既
除左馬記我都唔信有邊間廠支槍開箱係順既
我淨係見過呢間係咁....而且除左HOPUP, 係所以軟膠位都同你噴一次~
呢D只為賣槍無事既都唔知係想幫自己同害買家...
試槍唔得你鋪頭當DAMAGE GOOD比返廠係你既事, 但我做買家就唔會希望你咁搞我支野...
P.S.唔信還唔信...買AEG/GBB/手槍都10支8支...自己真係無一支新槍買果陣算係唔順既~

關於好多位師兄話「好出名果間槍店」成日話淨番display果枝,但以我個人經驗,如果買手槍或較平價parts,次次都可以揀到岩。如果係貴價貨、長槍GBBR,我又會體諒佢地,一枝GBRR,閒閒地三千蚊以上,唔通佢每款槍都入定十幾枝放喺倉度砸錢砸貨咩?買Display問題唔太大,總之俾錢之前驗屍咁睇清楚成枝槍,睇

呢間野一定係唔多錫槍架喇, 唔知係佢唔好彩定我唔好彩,枝枝display 睇親都有damage ...不過佢有啲槍係平啲,要靚定要平自己諗
塑膠戰隊

引用:
原帖由 type38 於 6-3-2017 13:29 發表
我又覺得桶工好少少...桶工係貴, 但有D野係得佢有, 你焗住硬食...
但另一方面, 桶工果班人黑面果陣問佢野, 至少佢真係幫你CHECK...
唔似咁出名既呢間咁, 黑住面口行入去睇都費事...我唔排除呢間鋪佢地成班人都好有料...
但佢再有料甚至佢叻到係HK NO.1我都唔係特別想幫襯佢...
賤D講句, 落得槍街總有比人水既心理準備, 出名呢間又係, 卡都無得碌既又係, 朗哥呢D又有可能...
咁橫掂係唔係都比人水, 咁何不搵間好相遇D? 佢靠好SERVICE水到多D錢都抵返丫~

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-3-2017 12:51 發表

對,分別在於地佢唔需要鑑平鑑賤賣DISPLAY 貨,大可等番大貨你先買,唔賣佢亦無損失,支DISPLAY 根本唔需要急急甩出去,
一支DISPLAY 擺十年,同「平幾百賣DISPLAY 等大貨番再放一支全新上去DISPLAY」,後者係蠢D。
所以D 人R DISPLAY 要平一點,店家其實真是冇咩原因要咁做。
槍不是生果鮮肉放唔得耐,生果放幾隻DISPLAY 係度放多幾日會爛,10 蚊拎哂去唔賣都係丟,
但槍不是,放十年都係一樣價可能仲貴左。呢個係要睇個產品既「保鮮期」,
衫褲鞋襪會OUT ,車舊款會不值錢,但槍不是,今時今日仲有人會走去買VSR 雖然出左十年。槍大體上是不會OUT 的。
說到尾就是平價賣DISPLAY 平幾百比客對店家不見得有何益處( 一支槍毛利可能先得幾百,平比你扣埋人工倒貼 ),不見得有需要,
說到尾就是買就買不買就不買,這不是吊高黎賣寸寸貢,而是店家自己的計數而已。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題