發新話題

槍街黑店

引用:
原帖由 tf141 於 6-3-2017 21:16 發表

價錢既野就自己諗啦,佢定價就算真係高d既又唔代表d乜,肯平番俾你就更加冇野好投訴
以我觀察咁多鋪頭講貴一定未輪到佢,我自己唔係成日幫襯佢買野,但係佢到買親都唔會係特別貴,去番其他鋪頭比較就算唔係最平 ...
你咁講BongBong同Alpho airsoft呢D 一定係皇帝級享受
幫襯一支槍同你吹成個鐘水重有試玩

回覆 76# 的帖子

咁又未必係皇帝級享受既...可能只係正常應有既SERVICE...
你又唔諗下人賣野佢賣野...人地比埋咁既"享受"你都只係收得比你貴少少仲要有唔少人肯咁比...
B.B.我無去過...但去A.A.果種感覺係佢店面既有咁既空間擺貨, 店員亦好似好有心助新手入坑, 但佢唔係水人買野果種, 而係憑佢自己對款式同牌子既認知去答顧客既問題, 減少客人買錯野既機會...如果請教人既一問一答已經係皇帝級享受, 你而家係槍街又承受緊咩服務??

引用:
原帖由 stevechau 於 7-3-2017 11:34 發表
咁又未必係皇帝級享受既...可能只係正常應有既SERVICE...
你又唔諗下人賣野佢賣野...人地比埋咁既"享受"你都只係收得比你貴少少仲要有唔少人肯咁比...
B.B.我無去過...但去A.A.果種感覺係佢店面既有咁既空間擺貨,  ...
你去五金鋪叫人教你裝修,同搵間裝修公司幫你裝修,大家都係用個D料
唔同價錢唔同享受,邊間好人唔好人都係睇你進貢到幾多錢
自己唔識就係要比人夾一筆,識既自然唔會買野比人黑面

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-7 11:34 發表
B.B.我無去過...但去A.A.果種感覺係佢店面既有咁既空間擺貨,  ...
港式唔憂做茶仔服務

應該係香港人先接受得到

引用:
原帖由 horenhim 於 7-3-2017 09:38 發表

我從新手到而家上鋪頭買野都冇乜受過氣, 因為首先我知道自己想要乜,
買之前上網搵資料check過先, 真係搵唔到先係鋪頭問(比D禮貌).
個D咩出名冇service的大鋪都冇diu7我之類, 有問有答.

如果咁樣都有人比屎我 ...
同意, 我都新手到而家咁多年, 唔好指意D店員會話你問題, 自己諗惦佢, 買就買, 唔買就走, 費時受氣
當然, 好多樓上鋪/工廈鋪都仲好好服務, 不能一概而論.. 但貼地鋪十居八九都係黑面多
同佢地買嘢, 態度差到, 好似欠咗佢錢咁

香港槍鋪潛規則係一定先比錢後試槍, 但
樓主第一個CASE應該企硬要個佢換比你, 話知佢黑面, 件貨有問題, 無理由要硬食

我一直唔明,去買枝槍大家要乜service????
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑……

另外好多人話店員唔知答乜但又從來唔知自己問野一舊舊……我行舖頭就成日聽到好多人都唔知問乜……

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:11 發表
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑 ...
因為顧客是神明
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 queen 於 7-3-2017 12:11 發表
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑 ...
好多人買幾百蚊支槍覺得自己買緊車,過千就波子,過萬就林寶

引用:
原帖由 queen 於 2017-3-7 12:11 發表
都係果句, 盒都唔開sales都唔擺當文具模型咁賣咪無人要求service扌羅完櫃檯俾錢走人

咁之但係你又要擺display俾人拎o下試o下講解o下先賣得出, 咁問o下都黑面又啱唔啱數呢? 新手想玩唔識問我又覺得正常喎, 一係佢擺塊牌係度"老手only 不設服務" 咁咪無人詐型o羅

其實買件玩具,想有D咩服務?
我去過師兄提過態度差既黑店,個人覺得無咩問題。
發覺店員態度/回應,同客人問既問題/態度有關,
好多時客人,問題問唔到point,或自已要咩都唔知,無做功課等。

地肉應該無乜野既
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 12:35 發表

都係果句, 盒都唔開sales都唔擺當文具模型咁賣咪無人要求service扌羅完櫃檯俾錢走人

咁之但係你又要擺display俾人拎o下試o下講解o下先賣得出, 咁問o下都黑面又啱唔啱數呢? 新手想玩唔識問我 ...
五金鋪都放曬D工具係鋪頭.唔通你買張沙紙又試曬咁多粗幼先知自己想要幾多號?
買條喉都要自己度好咩size先去買啦,唔知買咩叫人開曬料番去唔arm用拎番去換睇下嘈唔嘈你?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-3-2017 12:35 發表

咁之但係你又要擺display俾人拎o下試o下講解o下先賣得出, 咁問o下都黑面又啱唔啱數呢? 新手想玩唔識問我 ...
唔係話唔問得,唔好話槍鋪,好似而家興踏單車,玩航拍,又或者玩音響影相之類,如果未玩過,以而家資訊發達嘅年代,正常做左功課先買是正常吧? 以上講嘅玩意,你試下唔做功課去買咪又係好多時買錯嘢,去到鋪頭問,啲店員咪又係黑面∼
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 12:48 發表

五金鋪都放曬D工具係鋪頭.唔通你買張沙紙又試曬咁多粗幼先知自己想要幾多號?
買條喉都要自己度好咩size先去買啦,唔知買咩叫人開曬料番去唔arm用拎番去換睇下嘈唔嘈你?
無話唔得, 不過叫做有比較o者

買玩具真係要搞到買架生咁先合理?

利申: 我不嬲都係扌羅貨試槍俾錢走果隻, 純討論, 我覺得去鴨記買o野D員工都好helpful

首先我唔覺得買氣槍係要"d俾人拎o下試o下講解o下先賣得出",好似宜家買槍大部份都係跟款去買,唔拎上手都買架啦……而有唔同牌子又同款(特別係台灣牌子),好似Glock咁,真係要KY我們拎晒嚟拎上手先買?

另外就係因為D客唔識問,店員自然唔識答,但客又繼續問,店員最後唔理佢都正常吖

發新話題