發新話題

槍街黑店

引用:
原帖由 閒雜人等 於 2017-3-4 22:34 發表
話比你知波箱d件好殘
然後推薦你一個快狠準全改套餐?
2 hit combo

利申: 深表同情

引用:
原帖由 dinofong 於 2017-3-5 17:17 發表
嗱 我又講下我經歷啦
有兩次係想分享
有一次我去買條嘩佬匙,事前我都睇過其他鋪頭,大部分都冇貨,咁我就去嗰度搵啦。我入到鋪頭就問呀肥佬有冇,佢話有就叫條靚去幫我搵,條靚搵到不 ...
O吾理乜舖頭o勒

第一樣o既例子點都係o吾老實o個隻

一條valve匙...賺多幾十輸口碑

第二樣

Display 槍講o下價我又覺得不是太過份

原價果D就咪o拉!

引用:
原帖由 Ang123456 於 2017-3-5 18:15 發表
相信係該有名既槍名都有買開野,試過買支馬記870,發現前準係斜既,要換過支佢都換,睇過哂表面ok, 俾錢試槍走人。

想講既係覺得吾妥,講聲吾好意思走人,自己係俾錢既,有選擇權。

每間舖對每個顧客都有吾同係 ...
其實大家有冇發覺D面對面舖通常第一枝扌羅出o黎俾你睇o既通常都有問題

圈子/市場這麼細, 仲o黎o尼套

貼錢買難受

今時今日我自己o尼D輕度玩家,無乜特别寧願網購

引用:
原帖由 Opica 於 2017-3-5 19:01 發表
唔知係咪擺明搶你(音)個間

http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=148832
原來o吾俾回應舊post?

Anyway 睇完此theard 我覺得 display item 就係 display item, o吾同買金銀珠寶, 俾人摸過擺過開過封見過光理應有折舊?

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 11:56 發表
平唔平真係店家決定,無通例可言。如果賣支DISPLAY 比人平300,之後大貨又番,又要拆支全新放上櫃,豈不是白蝕了?
除非本身間店唔想做呢隻貨,清埋尾水就通常有平,但都是店家自己設平價而不是客人入去叫佢平300 的 ...
O甘佢已經o係display o既途中賺o左推廣同促銷o既好處

佢真係可以選擇o吾show出o黎o架o咼

引用:
原帖由 jacko 於 2017-3-6 12:57 發表

咁又講唔通,唔show出嚟點賣呢,貼相only?
網店o羅

佢揀得繼續實體店o尼D係成本一部份o拉

無地店無實物無即時講解佢邊仲有競爭力? 憑佢地槍街特色銷售技巧?

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 15:39 發表

對,分別在於地佢唔需要鑑平鑑賤賣DISPLAY 貨,大可等番大貨你先買,唔賣佢亦無損失,支DISPLAY 根本唔需要急急甩出去,
一支DISPLAY 擺十年,同「平幾百賣DISPLAY 等大貨番再放一支全新上去DISPLAY」,後者係蠢 ...
擺多兩擺仲分分鐘變絕版鎭店之寶o忝

從來無話佢錯, 不過廣東人做生意的方法有很多種o者

In general, 最頂o吾順o既係 賣緊玩具但o吾係當玩具o甘賣。 講到尾都係對樓主遭遇深表同情, o尼度答得o爹o既相信係o吾同時地人都交過學費, 以後自己選擇適合的便好

引用:
原帖由 Dave 於 2017-3-6 16:05 發表

槍界係好怪,新既賣得貴,舊既可以賣得仲貴...

BTW 嘜野買賣都係,無知就真是預左買笨實價,簡單如街市買半斤菜,見你青靚白淨一睇唔識揀...緊係抓一扎爛爛地既比你...
唔想比人呃得兩個方法,一係自己去學, ...
根本做買賣的(sadly, 香港好多都係)一見不是熟/大客, 就用有今生無來世㩒水魚揾老襯 mindset o黎做, 姑且不説做得耐不耐, 而係本質問題。 賣得平只係代表賺少o左, 並o吾代表買方會覺得個差價理應自動落入risk factor. 笨實價俾我感覺就係: 你蠢就俾人揾笨與人無尤, 而o吾係老實告訴你貨是這樣所以有平etc.

當然, 資訊差當然可以係價格指標一部份, 不過大佬, 買玩具求開心o者家o下o吾係買期貨零和遊戲啊

引用:
原帖由 jacko 於 2017-3-6 16:19 發表

咁衰?人地開咁耐呃你嗰幾十蚊?咁就真係唔要得啦 ,深表同情 話曬大拿拿幾百粒BB彈啊下次要佢地續粒數先比錢
可能o吾同貨次,生產期油產價o吾同o尼

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-3-7 11:34 發表
咁又未必係皇帝級享受既...可能只係正常應有既SERVICE...
你又唔諗下人賣野佢賣野...人地比埋咁既"享受"你都只係收得比你貴少少仲要有唔少人肯咁比...
B.B.我無去過...但去A.A.果種感覺係佢店面既有咁既空間擺貨,  ...
港式唔憂做茶仔服務

應該係香港人先接受得到

引用:
原帖由 queen 於 2017-3-7 12:11 發表
我一直唔明,去買枝槍大家要乜service????
作為一個玩槍咁耐的,要買乜槍乜parts根本一早知,落到去只係遊街格價,之後比錢check完走人,佢笑唔笑西唔西面關我叉事(我買電話電腦相機其他野都係咁),人係賣貨唔係賣笑 ...
都係果句, 盒都唔開sales都唔擺當文具模型咁賣咪無人要求service扌羅完櫃檯俾錢走人

咁之但係你又要擺display俾人拎o下試o下講解o下先賣得出, 咁問o下都黑面又啱唔啱數呢? 新手想玩唔識問我又覺得正常喎, 一係佢擺塊牌係度"老手only 不設服務" 咁咪無人詐型o羅

引用:
原帖由 N_G 於 2017-3-7 12:48 發表

五金鋪都放曬D工具係鋪頭.唔通你買張沙紙又試曬咁多粗幼先知自己想要幾多號?
買條喉都要自己度好咩size先去買啦,唔知買咩叫人開曬料番去唔arm用拎番去換睇下嘈唔嘈你?
無話唔得, 不過叫做有比較o者

買玩具真係要搞到買架生咁先合理?

利申: 我不嬲都係扌羅貨試槍俾錢走果隻, 純討論, 我覺得去鴨記買o野D員工都好helpful

引用:
原帖由 alvin155 於 2017-3-23 22:56 發表

依樣真係蝦學生哥,我就試過去充工買手槍,自己都數緊錢叫我試槍,我話行規5係拱,佢就同我講我都唔似試完會唔買
咁你呢個case又唔多算蝦學生哥o既, 我信做咁耐生意埋欄果o下堅買定嬉戲分得出o既

猶猶豫豫果D好易聞得出o既

發新話題