67 12345
發新話題

令人討厭的美容推銷

令人討厭的美容推銷

X的,有間MX BEAUTY的美容COLD CALL很煩,個個星期都打來一次 ,次次不同號碼WHOSCALL & BLACKLIST封完一個又一個新號碼,如果要投訴應該找甚麼機構,thx

的確係好煩 依家3字頭既電話唔會聽
或者可能要多L謝八達通

引用:
原帖由 mouselkm 於 24-3-2017 18:25 發表
X的,有間MX BEAUTY的美容COLD CALL很煩,個個星期都打來一次 ,次次不同號碼WHOSCALL & BLACKLIST封完一個又一個新號碼,如果要投訴應該找甚麼機構,thx
一個星期先一次你已經好好嫁啦

我做bank。。。內部電話係3字頭同埋某D類廣告個D。。。

我好少收到推銷電話,可能係唔用信用卡及甚少做會員的關係。

唉...人地為兩餐打工,正常cold call我只會說不需要之後收線,有興趣合理的聽下去,但這間美容火大之處是,我每次講明完全沒有用的必要,又每週轉新tel call ,發完火下週再准時打來,已連續超過2,3個月8,9次,大姐你們是玩野定沒有工作經驗,有沒有好好過慮資料,次次打來說不需要發火收場還再三浪費時間打來,我覺得不似做生意,似打擾來電玩電話才打算投訴

我心情好時會即刻用另一部機播地盤聲話開緊工唔好意思etc

引用:
原帖由 loveless 於 24-3-2017 19:53 發表
我心情好時會即刻用另一部機播地盤聲話開緊工唔好意思etc
咁好心機
我一聽到美容/銀行就cut線 唔想理佢

我收過自稱民賤聯的什麼什麼,佢未講完已 cut 佢線,啋佢有尾~~

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-3-2017 20:02 發表

咁好心機
我一聽到美容/銀行就cut線 唔想理佢
你對佢唔好,佢會加你號碼去玩野俱樂部,
你對佢太好禮貌,佢會加你號碼去交功課俱樂部。

要盡量Stay below their radar....

引用:
原帖由 loveless 於 24-3-2017 20:28 發表

你對佢唔好,佢會加你號碼去玩野俱樂部,
你對佢太好禮貌,佢會加你號碼去交功課俱樂部。

要盡量Stay below their radar....
我諗10個有7,8個都係話唔需要就cut 或者就咁cut
應該唔會入夜尿list掛

btw 岩岩睇到個fb post又係講緊呢間野

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-3-2017 20:31 發表

我諗10個有7,8個都係話唔需要就cut 或者就咁cut
應該唔會入夜尿list掛

btw 岩岩睇到個fb post又係講緊呢間野
o甘你真係要聽o下乜X Beauty o個班,下次俾你電話等佢地call 你

引用:
原帖由 loveless 於 24-3-2017 20:36 發表

o甘你真係要聽o下乜X Beauty o個班,下次俾你電話等佢地call 你
最多一日收3次new _____(原來唔係N_ beauty 佢地自己都讀錯)
第二次終於忍唔住要hi佢

回覆 12# 的帖子

正常做生意為2餐cold call我可以接受,但如果完全無過慮純打出幾多個call計幾多收入,這樣應該要立法

如果係女,把聲甜,咪吹兩句囉

67 12345
發新話題