發新話題

[蔡瀾談槍] 真槍實彈

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-4-2017 23:53 發表
套用..我在開左輪手槍時,忽然發現隻手血淋淋,那是因為拇指沒有抓緊槍柄,後坐力之下磨擦到鋒利的安全掣。..
  不知道..蔡生..用那一種左輪手槍.會有安全掣 Thx for sharing
有可能講緊S&W的轉輪鎖制,不知是圓形款或三角形款。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 2017-4-7 00:19 發表

有可能講緊S&W的轉輪鎖制,不知是圓形款或三角形款。
同意

好有機會係右手拇指按住o左輪瓜釋放紐開槍, 磨爆

引用:
原帖由 T-800 於 2017-4-7 00:08 發表
係9仔裡面,G26後坐力一D都唔细。。。

Happy shooting!
同意

支G26淨重輕o左,射手要食o既recoil係大o左

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-4-2017 17:41 發表
HK97不是槍書禾
一識性就睇日本名模
咁大個仔都未睇過呢類本土書,
原來HK97有槍迷參與其中

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-4-2017 00:44 發表

同意

好有機會係右手拇指按住o左輪瓜釋放紐開槍, 磨爆
咁佢的握槍姿勢,有好大問題, 槍王無教佢

引用:
原帖由 pbay 於 7-4-2017 11:13 發表

一識性就睇日本名模
咁大個仔都未睇過呢類本土書,
原來HK97有槍迷參與其中
十隻頻危動物同香港回歸好似係同一班友出

十八歲前,好喜歡買攝影書藉。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

Dele

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

Dele...
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-4-7 12:24 發表

十隻頻危動物同香港回歸好似係同一班友出

十八歲前,好喜歡買攝影書藉。
白色小貓

最受大男孩喜愛玩具,世上得兩種,個位雜誌老總真有生意頭腦,一次滿足槍迷同佢地細佬要求.

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2017 00:08 發表
係9仔裡面,G26後坐力一D都唔细。。。

Glock手槍好KICK! G26要操槍致射得準! 佢話撳(拉)個靶到面前一槍打紅心! (可能我見識小唔知道)重有在泰國好幾個靶場都見識過(我以經去軍警靶場)都冇自動(路"鬼")靶架設備! 呀菜難平時飲得酒多係咪記錯左佢係美加啲室內靶場度玩槍!

引用:
原帖由 rho837 於 7-4-2017 18:18 發表

Glock手槍好KICK! G26要操槍致射得準! 佢話撳(拉)個靶到面前一槍打紅心! (可能我見識小唔知道)重有在泰國好幾個靶場都見識過(我以經去軍警靶場)都冇自動(路"鬼"靶架設備! 呀菜難平時飲得酒多係咪記錯左佢係美加 ...
多年前,我在布吉的一個靶場(山下的一間),是有自動(路"鬼"靶架設備.

又Dele...

引用:
原帖由 rho837 於 7-4-2017 18:18 發表

Glock手槍好KICK! G26要操槍致射得準! 佢話撳(拉)個靶到面前一槍打紅心! (可能我見識小唔知道)重有在泰國好幾個靶場都見識過(我以經去軍警靶場)都冇自動(路"鬼")靶架設備! 呀菜難平時飲得酒多係咪記錯左佢係美加 ...
泰國。。軍醫也未打過電靶喎。。。

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-4-2017 19:30 發表

多年前,我在布吉的一個靶場(山下的一間),是有自動(路"鬼"靶架設備.
係咪芭東。。。?

發新話題