發新話題

HK$1首期出車

揸⋯⋯用iphone 打尼個字唔會食好似

回覆 14# 的帖子

揸得車就計唔到禁盡,不過部嘢堅慳家8.6L/100km
計埋D油卡折扣五毫子公里

[quote]原帖由 Sineta 於 6-4-2017 23:34 發表

[quote]原帖由 Sineta 於 6-4-2017 23:34 發表

引用:
原帖由 Sineta 於 6-4-2017 23:34 發表
渣得車就計唔到禁盡,不過部野堅慳家8.6L/100km
計埋D油卡折扣五毫子公里
乜野車

乜野係地獄腳車王?

的士用石油氣都要6毫子1公里

引用:
原帖由 Hamlet 於 2017-4-6 10:57 PM 發表
X-Trail舊款四四方方幾靚仔,而且行爛路既性能係同類車(非專業越野車)比較出色,但而家款好乸……
XT 好野來架 ,我呢架25000cc 歐洲版棍仔應該香港得我一架
,,
,應

回覆 20# 的帖子

一部兩頓幾重行智能四驅嘅七坐SUV

引用:
原帖由 EF66-1192 於 6-4-2017 23:44 發表

XT 好野來架 ,我呢架25000cc 歐洲版棍仔應該香港得我一架
?oh=d1f927ffc8bfe97bacab628be0305 ...
佢自動波版用CVT⋯⋯但CVT對於講大扭力既越野車黎講似乎係超唔夾,08年我買第一部車嗰陣考慮過,但佢第二排試過比較窄,考慮到結婚同要細路,一家大細坐埋一齊⋯⋯最後都係屈服於家庭需要買部7人車

[quote]原帖由 Sineta 於 6-4-2017 22:46 發表
再食
小弟

引用:
原帖由 gtoray 於 6-4-2017 20:11 發表
錢7最好~
MAC會食字食得比較勁??
不能認同更多.....
由AUDI A3 2.0T 到S5 而家最舊款2005 BK5P MAZDA 3八豪子一公里(每日西沙路>馬料水>城隧>東涌)
換新頭雞脾料錢只係600$一對
半缸油300行到350公里

引用:
原帖由 Hamlet 於 2017-4-7 12:46 AM 發表

佢自動波版用CVT⋯⋯但CVT對於講大扭力既越野車黎講似乎係超唔夾,08年我買第一部車嗰陣考慮過,但佢第二排試過比較窄,考慮到結婚同要細路,一家大細坐埋一齊⋯⋯最後都係屈服於 ...
中排真係窄左d,不過尾箱真係夠,我放2個一米gun case可以配多2個米2米3既箱放上面仲可以放多個槍袋係頂,尾門口仲夠位放4-5個70L背包再加個100L橫放

不過由2代開始就變左cvt啦,無計,cvt省油嘛,唔係個個都會走去offroad
我gen 1係5MT,如果6MT就正喇,可惜柴油先有6
念住遲下加翻套2" Lift,換套再大既呔,
原本念住裝埋潛水喉,點知唔夠位裝,放棄左
,應

差D比個廣告欺騙到 1元首期,用..四環牌..張相.宣傳.
但最下才說明,只有..日產..的suv車系,才有此優惠.

引用:
原帖由 Hamlet 於 7-4-2017 00:46 發表

佢自動波版用CVT⋯⋯但CVT對於講大扭力既越野車黎講似乎係超唔夾,08年我買第一部車嗰陣考慮過,但佢第二排試過比較窄,考慮到結婚同要細路,一家大細坐埋一齊⋯⋯最後都係屈服於 ...
七人電趟門保母車係最佳選擇,BB車都放很落。

平治GLA小改款更動感平治GLA小改款更動感

全新Mercedes-Benz GLA小改款抵港,廠方安排在中環的Mercedes Me舉行發布會,不少車迷早已到場,希望第一時間欣賞新車,新車揭幕前先由梅賽德斯—奔馳香港有限公司行政總裁柏以德先生(Mr. Andreas Binder)講解新車詳情。展出的全新小改款GLA用上了非常罕有特別的青綠色車身,非常搶眼悅目。換上了更特別的鬼面罩,加入粒狀銀飾面以點綴,令觀感分數大增;另外頭尾燈亦換上了LED,令外形更具時尚感。車廂設計更時尚,用上了高級物料的新座椅,另外中控台加配了8吋屏幕,令整個車廂注入了更強動感。動力方面,配備了三個型號,分別是1.6公升Turbo 156匹、2公升Turbo 212匹及最高性能型號Mercedes-AMG GLA45 4MATIC 371匹。廠方即將安排傳媒試車,詳情請留意試車報告。 
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifes ... 0408_00982_001.html
---
幾型。

附件

8-4-2017 12:45

發新話題