32 123
發新話題

美佬50巡航導彈攻敘

美佬50巡航導彈攻敘

與北極熊直接對上

50+支...我只諗起窮兵黷武

http://edition.cnn.com/2017/04/06/politics/donald-trump-syria-military/index.html

打啦打啦

美國佬出師有名啦

引用:
原帖由 Lolanto 於 2017-4-7 11:38 發表
美國佬出師有名啦
又係自製開戰籍口

跟住賓仔趁立亂即刻玩左右逢源

無味道既化武,只有軍用先係,自己提煉係杏仁味的。

我信俄敘説法,飛機炸左個化武庫。

歷史上,二戰美軍係意大利登陸,德軍係轟炸港口運輸船時,曾炸中有化武的船,引致洩漏。。。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

當燒煙花,賀賀..當奴..當選總統

Pay back time.
究竟世界上還有神嗎?

有無懶人包, 唔係好明成件事情...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 2017-4-7 14:34 發表
有無懶人包, 唔係好明成件事情...
[懶人包]

上文提要:

北極熊支持"敘"政府軍及現任總統, 打叛軍

叛軍便是ISIS之流

美佬不喜歡現任非親美政權, hea打ISIS/叛軍 (hea 到俄佬見有雞執加入戰團)及拉扯總統後腿

較早前西方消息傳出政府軍用化武攻擊叛軍及中副車

侵侵話要做o野, 不理北極熊之臉面, 射了59飛戰府攻擊政府軍機場及有關設施

有錯請插

[/懶人包]

回覆 8# 的帖子

敘軍用化武 攻擊反對派做成大量平民死傷 有晒片同人証確定係化武黎
(呢幾個月都有報導話敘軍多次使用化武攻擊反對派)
美軍就發射50+支巡航導彈攻擊敘空軍報復

期實我個人認為事件好有問題
NBC武器受到嚴格監管 唔好話用 研究都可能會俾人凸
敘軍用化武又唔會得到巨大利益 用完重要俾人打
用又幾個普遍炸彈好過啦 又平 又實際

引用:
原帖由 nec338 於 2017-4-7 16:57 發表
敘軍用化武 攻擊反對派做成大量平民死傷 有晒片同人証確定係化武黎

NBC武器受到嚴格監 ...
所以, 究竟o係有絕對優勢o既時候, 邊個會用化武呢.....

我剩係知美佬揾開戰藉口o既往績...係信o吾過的

根據報導呢次用化武其實只係氯氣,低成本低技術,乜人都整到....

但話分兩頭,政府軍或者北極熊有需要用化武咩?反而叛軍用完再倒轉屈政府軍機會仲高......

左手用化武殺無辜人! 右手發射飛彈!

白豬人類真係可恥!

今劑擺凸朗煲上臺!

美軍好似話有用無線電通知俄方 有3分鐘時候穿起衣服 拿起裝備 撤離轟炸地點....
我睇似係兩大巨人地下私通為實 做場大龍鳳證明佢地無私通

引用:
原帖由 nec338 於 7-4-2017 16:57 發表

NBC武器受到嚴格監 ...
大家心照既係,敘利亞的化武只會用來威脅以色列的核武

這亦是上次敘利亞銷毀化武時俄國提出以色列有核武的原因,亦是以色列單方面空襲的原因(化武/導彈)

平日美國戰艦係不會帶5,60支巡航導彈巡航,因為咁會佔用反艦反潛防空導彈的發射井,除非半個至一個月前接到對地任務的命令先會特別搭載...
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

32 123
發新話題