發新話題

細蚊仔力 war game ?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2017 17:49 發表

昨天去九龍了解過,A牌D手槍比例吾得,火力又吾得。。。
咁可以慳返了, thx for info

唔知 HFC手拉雞效能如何? 款式眾多, 但網上無乜人出評測....
台灣仲有唔少廠出手拉槍, Y&P, STTi, 但甚少人review

Hfc,未玩過

其他未聽過
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 pbay 於 13-4-2017 09:38 發表

咁可以慳返了, thx for info

唔知 HFC手拉雞效能如何? 款式眾多, 但網上無乜人出評測....
台灣仲有唔少廠出手拉槍, Y&P, STTi, 但甚少人review
話明手拉雞梗係雞雞地架啦。。。軍醫呢支台仔雞咪又係咁玩。。無乜大要求了。。。

Happy shooting!

附件

13-4-2017 21:00

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

好似好正咁

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 13-4-2017 21:34 發表
好似好正咁
D料梗無馬記咁好啦
軍醫當年親手從台灣帶回香港。。。送比囝囝玩的

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我老豆主動買支槍俾我,但又反對我玩槍

《河湟有感》司空圖

若果揾到呢支仲過引呀。。。

Happy Shooting!

附件

14-4-2017 18:24

黃河牌無敵手拉雞

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 LCH925 於 14-4-2017 20:34 發表
黃河牌無敵手拉雞
正!

買左支馬記手拉python, 力度準度未試.
單睇外觀操作同手感.

Good point :
- D彈殼係靚既, 配色靚, 光滑無水口, 彈底有marking, 忍唔住買多6發備用
- 推彈咀扣雞前會壓實彈殼做氣密, 呢個抵讚
- 拉雞力度適中, 感覺確實, 可單手完成

bad point:
-退彈星按落去會自轉, 退彈好易卡住.....
-未拉雞情況下trigger太輕, 制動輪瓜粒的又太鬆, 誤觸trigger的話好易帶動輪瓜移位, 變相miss左一發子彈.
-fing唔到輪入槍, 有少少失望

另外係我支槍個出氣位(推彈咀)怪怪地, 唔係平滑同有膠水跡, 懷疑甩左件
有無師兄可以影張相俾我睇睇係咩樣?

引用:
原帖由 LCH925 於 14-4-2017 20:34 發表
黃河牌無敵手拉雞
好似幾靚
呢支係拉滑架定拉擊鎚 ?

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-18 12:16 發表
買左支馬記手拉python, 力度準度未試.
單睇外觀操作同手感.

Good point :
- D彈殼係靚既, 配色靚, 光滑無水口, 彈底有marking, 忍唔住買多6發備用
- 推彈咀扣雞前會壓實彈殼做氣密, 呢個抵讚
- 拉雞力度適中 ...
正o咼

引用:
原帖由 T-800 於 13-4-2017 20:58 發表
話明手拉雞梗係雞雞地架啦。。。軍醫呢支台仔雞咪又係咁玩。。無乜大要求了。。。

響紅磡奇X天地好似見到有呢支

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 14-4-2017 00:42 發表
我老豆主動買支槍俾我,但又反對我玩槍
細個我阿媽都勁反對我玩槍,
次次我摟買槍都話考頭三名先買,
點知有次我真係考個第二返來, 死死地氣送俾我.

第一次買手拉氣槍好似係1911, 灰黑2tone, 個滑套好硬好難拉的, 但好準, 好直.
果陣幫屋企打落唔少烏蠅甲由蜘蛛
阿媽都讚我勁.

引用:
原帖由 pbay 於 18-4-2017 15:01 發表

細個我阿媽都勁反對我玩槍,
次次我摟買槍都話考頭三名先買,
點知有次我真係考個第二返來, 死死地氣送俾我.

第一次買手拉氣槍好似係1911, 灰黑2tone, 個滑套好硬好難拉的, 但好準, 好直.
果陣幫屋企打落唔少 ...
馬記

發新話題