發新話題

[others] 窮人ACOG

講起prism鏡
台灣仔果邊拆左隻ta01整 原來比想像中簡單

引用:
原帖由 loloandlok 於 20-4-2017 12:13 發表
師兄有冇LINK分享睇下?THANKS
http://www.arms-cool.net/forum/r ... o=lastpost#lastpost
如果gp個筒身同vector個筒身結構一樣
應該可以改自發光acog

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 14:24 發表

如果平平地收到支破損品TA01改返入面都好
你可以打開隻gp acog睇下入面係咪呢個樣
Vector果隻4x32都係ta31F個reticle 同埋佢自己話行prism
係set prism個收光位貼條氚管落去
或者再換條真光纖 係個鏡殼到開個窿收光接光纖 填翻膠落去個窿
咁應該做到日間收光同夜既自發光
以上只係構想 如果做應該好大工程

引用:
原帖由 NCP013 於 20-4-2017 17:40 發表

ARMS COOX 有人拆散支舊TA 01 , 可參考
Yup
我就係睇左果個

引用:
原帖由 gainax 於 20-4-2017 23:06 發表
硬改gp內膽應該0k之前拆過大陸支好似內堎鏡都係咁上下外型,
最多改完位冇得較上下左右, 但首先要執到支平破損品
唔一定破損品既
Vector optic枝4x32已經係抄ta31f個reticle
較鏡果part結構比想像中簡單好多

引用:
原帖由 gainax 於 21-4-2017 02:04 發表
個發光結構?  大陸支真光纖4倍其實已經ok好玩, 玩acog我只為造型同倍數其他野當附送  如是實用為主普通一至四倍民鏡已經好夠落場了, 始終bb彈遠少少瞄個紅點位都打唔中發唔發光無乜分別
發光個結構其實都好簡單 只係用氚管代替led
其實係氣槍既野民鏡已經好夠 真品真係好有愛先追

引用:
原帖由 laiwangkai 於 21-4-2017 08:31 發表
Acog TA31 個eye relief 睇死人
寧願買TA11好d
我諗玩得ta31都係鍾意佢有issue姐
原價黎講加多d買到nf 1-4
nf一定好過trijicon啦

引用:
原帖由 gainax 於 21-4-2017 06:58 發表
玩具用一萬幾千蚊支鏡最大價值其實都係為外型加上真品體驗可以自hi
不過如是捨得一炮過都值得買支玩下,TA31咁多年見二手大約6至9千視符新舊都唔算好貴仲平過ptvv kit, 仲有見有人放殘舊版2千5十分抵
以前有 ...
諗諗下買幾枝台仔gbb都夠買枝真鏡 又唔洗幫槍廠debug 成件事開心好多

發新話題