發新話題

[DIY] 山寨Beretta M92FS (Italy)

引用:
原帖由 紗夢 於 29-4-2017 13:59 發表

迷版字形同間距有D像美國版
WE新版有全行程,仿真decocker,獨立extractor,firing pin block,假狗firing pin正到飛起
不過聽聞內件就好易死
我們新版係copy馬記新M9?
係就正而家都冇乜廠做馬記新版系統

引用:
原帖由 gainax 於 29-4-2017 23:14 發表

我們新版係copy馬記新M9?
係就正而家都冇乜廠做馬記新版系統
gainax師兄,
我們新版M9感覺似o係馬記新版系統上再自家研制過,
多左全自動  搞到多左好多小零件

引用:
原帖由 紗夢 於 29-4-2017 23:31 發表

gainax師兄,
我們新版M9感覺似o係馬記新版系統上再自家研制過,
多左全自動  搞到多左好多小零件
我一開始係玩ksc sys7 m9
之後轉左we 新 m9 再加鬼島custom marking
但頂唔順佢個連發 加上we新m9 感覺上冇ksc果種紮實同順
轉左馬記m9a1 比ksc sys7更加好 又有nova kit加持
我套nova m9 擺左成年仲未得閒砌

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-4-2017 01:37 發表

之後轉左we 新 m9 再加鬼島custom marking
但頂唔順佢個連發 加上we新m9 感覺上冇ksc果種紮實同順
轉左馬記m9a1 比ksc sys7更加好 又有nova kit加持
我套nova m9 擺左成年仲未得閒砌: ...
M9我剩係有擁有過marui舊版,marushin同mgc既cap
依家得翻依枝WE,性能方面就無乜所謂,因為啲槍整好左都好小會打
不過話時話現時最靚應該就係Marui新版加nova kit吧
可惜我太貧窮玩唔起

引用:
原帖由 紗夢 於 30-4-2017 02:12 發表

M9我剩係有擁有過marui舊版,marushin同mgc既cap
依家得翻依枝WE,性能方面就無乜所謂,因為啲槍整好左都好小會打
不過話時話現時最靚應該就係Marui新版加nova kit吧
可惜我太貧窮玩唔起
因為我果枝係軍版m9 we d髮絲紋好唔襯
如果急打出鋼件比新m9 就perfect池啦

回覆 32# 的帖子

我們又發功咁有創意
個連發唔知有冇改走? 幾舊水全金身新系統都算值返既

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-4-2017 01:37 發表

我套nova m9 擺左成年仲未得閒砌: ...
仲未砌好差D乜 幾時砌好貼出黎毒人,好心急

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-4-2017 02:27 發表

因為我果枝係軍版m9 we d髮絲紋好唔襯
如果急打出鋼件比新m9 就perfect池啦
髮絲紋我岩洗
造假扮義大利舊版岩岩好
*圖為真鐵

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 07:25 發表
我們又發功咁有創意
個連發唔知有冇改走? 幾舊水全金身新系統都算值返既
不過本身內件材質唔耐用,玩耐左會得番全自動,一上膛會走火
但聽台灣師兄講連發可以廢左佢
不過幾舊水全金身,無刻字,全行程,仿真decock,獨立extractor,firing pin block,假狗firing pin,太吸引了

舊版好。。。。心思思添
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 39# 的帖子

我都等緊新M9系統, N記黑色KIT+TM又冇水入,唯有望我們改返正常支M9...

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 07:30 發表

仲未砌好差D乜 幾時砌好貼出黎毒人,好心急
好懶
其實我未諗好早期版定後期版
早期: 無坑spring guide rod,一字grip螺絲
後期: 有坑spring guide rod(真鐵係polymer),六角螺絲

marui m9a1係用有坑spring guide但金屬的,六角螺絲吉打同馬記都係錯左少少,真野個頂係平的
但真螺絲唔知係咪英制 係就無用了
以上都係藉口

師兄,可pm地址小弟

已經PM哂咁多位師兄了

回覆 42# 的帖子

擇日不如聽日啦,勞動節唔勞動就無意義

發新話題