發新話題

[DIY] 山寨Beretta M92FS (Italy)

d字都幾細緻 呢間係抵的 但要自己比圖

引用:
原帖由 紗夢 於 29-4-2017 23:31 發表

gainax師兄,
我們新版M9感覺似o係馬記新版系統上再自家研制過,
多左全自動  搞到多左好多小零件
我一開始係玩ksc sys7 m9
之後轉左we 新 m9 再加鬼島custom marking
但頂唔順佢個連發 加上we新m9 感覺上冇ksc果種紮實同順
轉左馬記m9a1 比ksc sys7更加好 又有nova kit加持
我套nova m9 擺左成年仲未得閒砌

引用:
原帖由 紗夢 於 30-4-2017 02:12 發表

M9我剩係有擁有過marui舊版,marushin同mgc既cap
依家得翻依枝WE,性能方面就無乜所謂,因為啲槍整好左都好小會打
不過話時話現時最靚應該就係Marui新版加nova kit吧
可惜我太貧窮玩唔起
因為我果枝係軍版m9 we d髮絲紋好唔襯
如果急打出鋼件比新m9 就perfect池啦

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 07:30 發表

仲未砌好差D乜 幾時砌好貼出黎毒人,好心急
好懶
其實我未諗好早期版定後期版
早期: 無坑spring guide rod,一字grip螺絲
後期: 有坑spring guide rod(真鐵係polymer),六角螺絲

marui m9a1係用有坑spring guide但金屬的,六角螺絲吉打同馬記都係錯左少少,真野個頂係平的
但真螺絲唔知係咪英制 係就無用了
以上都係藉口

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2017 22:53 發表
擇日不如聽日啦,勞動節唔勞動就無意義
仲有樣野唔肯定既係 m9 sight係咪兩點 但新版轉左3點

引用:
原帖由 紗夢 於 1-5-2017 17:57 發表

都有啊,
92FS虎口位cut細左,防止斷slide後飛出黎 既加大擊錘軸
玩具如WE新版都有呈現出黎

下面段片有介紹分別,不過其實舊版92FS都係有直身dust cover,唔一定係斜 同舊版92FS都有前後兩點"8"型前後sigh ...
我都亂亂地 軍版m9應該係同舊fs一樣 用直dust cover,冇cut細虎口
見過民間買到既m9有用polymer spring guide同六角螺絲 sight就真係唔肯得了
軍版m9同民間買到既m9有冇分別都唔肯定 民間買到既m9 marking同軍版都一樣的

發新話題