發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2017 20:01 發表

聽說g28唔係用軍版417改
係用mr762改 但唔明mr762同417除左連發單發外有咩分別
廠聲稱mr762係用比賽級槍管,但417無注明
603 技術實驗中隊

引用:
原帖由 NathanCPT 於 2-5-2017 02:11 發表

廠聲稱mr762係用比賽級槍管,但417無注明
mr762個setting 有d似vfc 417班加西setting 幾靚仔

引用:
原帖由 NathanCPT 於 1-5-2017 16:06 發表

認同,而家大多數SF都係NF同SB的fans

反而USMC M40A6用返 Mark6
似依舊M8541
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=115253045176016

據消息指G28係derived from MR308, 但upper用了steel不是一般H&K鋁身
唔知玩具會否照跟呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 49# 的帖子

VFC個417身係亞鉛黎,你估G28咁平會唔會比鋼咁好死

期待美國陸軍款

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 10:09 發表
亞鉛...我仲以為係鋁

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-5-2017 12:42 發表

亞鉛...我仲以為係鋁
應該是鑄鋁? 亞鉛就好重
井記鑄個手槍全鋼都成七千, G28個UPPER咁大件鑄件鋼料上身圍返做一批最少加3千唔可能7K支槍仲有咁大舊鋼比你
CNC同鍛造鋼料槍價加多一倍有機會有

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 10:09 發表
係lor, 唔會係亞鉛掛~ 亞鉛應該會好淋...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 51# 的帖子

正式陸軍款唔用keymod
正式版叫M110A1,用Geissele 417骨

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 13:23 發表

應該是鑄鋁? 亞鉛就好重
井記鑄個手槍全鋼都成七千, G28個UPPER咁大件鑄件鋼料上身圍返做一批最少加3千唔可能7K支槍仲有咁大舊鋼比你
CNC同鍛造鋼料槍價加多一倍有機會有
井記果枝算吧啦
衝壓鋼身都仲可以平 成舊車出黎一定好貴

回覆 56# 的帖子

G28車完又要單獨Upper cerakote
vfc咁好心又咁平就真係無得輸

回覆 56# 的帖子

鍛鋼或cnc以玩具小量生產就一定貴, 但其實都做到只要肯投資,#記M4隻三角準是就是鍛鋼再cnc加工, 支1911就唔值個個價成支鑄既舊化個支收一皮 ,只不過之前up限量生產先升價,而家一街都係開模做既小量生產就圍唔返成本,一係貴一貴但冇人玩

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 16:35 發表
鍛鋼或cnc以玩具小量生產就一定貴, 但其實都做到只要肯投資,#記M4隻三角準是就是鍛鋼再cnc加工, 支1911就唔值個個價成支鑄既舊化個支收一皮 ,只不過之前up限量生產先升價,而家一街都係開模做既小量生產就圍唔返成本 ...
枝1911 Slide d線都唔直...
之前比一皮果班人就係喊得出

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 14:53 發表
G28車完又要單獨Upper cerakote
vfc咁好心又咁平就真係無得輸
其實都出左aeg版
Aeg用咩料gbb都一樣 唔會賣大包掛

發新話題