發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

回覆 59# 的帖子

佢個製程同方仗2百幾蚊支鋼煲幾十蚊隻鋼鎚一樣只係模具做靚D出來個成品表面好D但就收一皮,買咁大支靚仔鍛M4全cnc件先五千幾,
真係識貨先會買 當時R@支cnc 鋼1911六七千明顯抵玩好多, 而家跌哂價先合理

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 19:08 發表
佢個製程同方仗2百幾蚊支鋼煲幾十蚊隻鋼鎚一樣只係模具做靚D出來個成品表面好D但就收一皮,買咁大支靚仔鍛M4全cnc件先五千幾,
真係識貨先會買 當時R@支cnc 鋼1911六七千明顯抵玩好多, 而家跌哂價先合理
依家有另一間出左鋼1911
井勝果枝slide既線條都唔直 模都應該有問題

回覆 62# 的帖子

邊間廠? 係咪同#記一樣但個模靚D個支鋼1911?

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 20:50 發表
邊間廠? 係咪同#記一樣但個模靚D個支鋼1911?
唔多清楚 好似係台仔的

印象之前台仔分享過有間同#記一樣但價平一節同模造功好左既廠做,
但唔記得乜廠名出揾圖都難

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:04 發表
印象之前台仔分享過有間同#記一樣但價平一節同模造功好左既廠做,
但唔記得乜廠名出揾圖都難
一樣既意思係一樣都係軍版colt 1911

回覆 66# 的帖子

是的印象中都係全鋼1911,但個價平一節, 唔記得係另一間牌子出定#記平價版...

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:35 發表
是的印象中都係全鋼1911,但個價平一節, 唔記得係另一間牌子出定#記平價版...
價好似差不多 但造功好似好好多

今次g28其實諗諗下都唔算過份地貴 一開始已經有晒配件
裝兩枝鏡已經差不多齊野

回覆 68# 的帖子

但個兩支鏡最困難

引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2017 22:47 發表
但個兩支鏡最困難
t1有咁多copy都還好
枝s&b

回覆 70# 的帖子

好彩我是舊時代唔追新野 , 7.62都是草錢玩sr25或417是但一支

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 00:59 發表
好彩我是舊時代唔追新野 , 7.62都是草錢玩sr25或417是但一支
買唔起mk11 or g28 417班加西版都係平靚正選擇

回覆 72# 的帖子

e記好似有仲有折, 2支班卡西=一支g28

但V記既彈道。。。?要成組內管組換。。。所以價錢加一千右

玩G28鏡具真係一個最大既問題, 所以暫不考慮了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題