發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 17:47 發表

其實我通常都係插10 秒以下,都唔係拿揑到佢個脾性。
最攪笑係大力壓個匣入支槍來射擊,射頻會變得十分快

當然我相信要執一定有得執,但真係閒極無聊果陣先攪,因為自己技術平平又比較龜毛,一係唔 ...
係咪出氣膠唔夠高?
最花時間應該係發現問題 fix問題通常都唔會太煩既 等其他師兄出教學

回覆 89# 的帖子

叉gas多少都有影響既,  同埋唔知係咪開始熱, 叉足氣開頭hammer唔夠力扑開個嘩佬變左出氣不足咁RoF變慢,之後打走左部分氣冇谷死夠力扑開嘩佬就回復正常RoF

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-5-2017 17:59 發表

係咪出氣膠唔夠高?
最花時間應該係發現問題 fix問題通常都唔會太煩既 等其他師兄出教學
同我之前未改支方仗一樣托高隻夾rof就快返
咁姐係咬唔實隻飛機出氣不足,咬得實後座力同RoF都勁好多而家我砌緊支7075方仗就係呢個問題有排搞

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 19:00 發表

同我之前未改支方仗一樣托高隻夾rof就快返
咁姐係咬唔實隻飛機出氣不足,咬得實後座力同RoF都勁好多而家我砌緊支7075方仗就係呢個問題有排搞
搵野托高個出氣膠得唔得
好似d人改glock匣咁 剪張相紙zip係出氣膠底

回覆 94# 的帖子

托高夾咁夾個彈嘴高左唔啱位的除非本身做低左  唯一辦法只可以加高出氣膠或填厚飛機底口,總之咬唔實隻飛機唔密氣或彈夾井鬆夾唔住飛機早左拉後cut 氣, 成支槍可以跌一半效能
不過有得整, 填返飛機底口同彈夾井痴膠片就ok只係唔靚同麻煩。。。

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 20:01 發表
托高夾咁夾個彈嘴高左唔啱位的除非本身做低左  唯一辦法只可以加高出氣膠或填厚飛機底口,總之咬唔實隻飛機唔密氣或彈夾井鬆夾唔住飛機早左拉後cut 氣, 成支槍可以跌一半效能
不過有得整, 填返飛機底口同 ...
如果匣井既話可以試試單面海綿膠
對於槍上面有野鬆 海綿膠應該都幾岩用

回覆 96# 的帖子

我用開電話咭或再薄身少少硬膠片一大塊痴上去就唔會甩,到時隻夾實到想換夾都困難冇虛位,只要插多D就FIT但就真係幾肉酸非必要唔好搞 如是當初尺吋攞啱就唔需要咁麻煩

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 21:02 發表
我用開電話咭或再薄身少少硬膠片一大塊痴上去就唔會甩,到時隻夾實到想換夾都困難冇虛位,只要插多D就FIT但就真係幾肉酸非必要唔好搞 如是當初尺吋攞啱就唔需要咁麻煩
仲上到彈未算好
Sd套m9a1 kit聽說錯到上彈有d唔正常

回覆 98# 的帖子

好多改件可能畫好圖就生產唔係點會咁多一裝就出鍋氣
聽過有玩家玩過某鍛身連原裝煲都塞唔入
唯有咁諗只要唔玩馬記原裝就練到手工有得益啦

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 22:56 發表
好多改件可能畫好圖就生產唔係點會咁多一裝就出鍋氣
聽過有玩家玩過某鍛身連原裝煲都塞唔入
唯有咁諗只要唔玩馬記原裝就練到手工有得益啦
rX for ghk m4?

回覆 100# 的帖子

我覺得可能係佢第一水有批直接拎左我們鍛真數上身個內徑尺吋做方仗系統,但方仗都唔係真數條煲做肥左所以味塞唔入真數上身
而家應該改返,塞唔入原裝煲既玩家們自己搞搞當練練手藝好了

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 23:16 發表
我覺得可能係佢第一水有批直接拎左我們鍛真數上身個內徑尺吋做方仗系統,但方仗都唔係真數條煲做肥左所以味塞唔入真數上身
而家應該改返,塞唔入原裝煲既玩家們自己搞搞當練練手藝好了
以我所知 我們bolt係入到真數上身

回覆 102# 的帖子

係得既仲要打到
舊時未出MUR-1 UPPER果陣已經有外國人改珍既上去

引用:
原帖由 laiwangkai 於 4-5-2017 23:37 發表
係得既仲要打到
舊時未出MUR-1 UPPER果陣已經有外國人改珍既上去
youtube都搵到片的
聽聞we抄systema systema抄真數

回覆 102# 的帖子

其實WA堆真數改少少bolt lock位同v記都可以直上珍數upper
直接打得外國珍藏派好多咁改,
同我們呢三個系統upper基本上改D位就可以互改上身玩

其他系統顯眼玩具設計尺吋估計唔得了, 方仗就似真數但又唔係
我試原裝下身裝大蛇上身, 耳仔,pin洞,bolt lock位,内部内徑完全唔同
煲都塞唔入只有外部長度係真數,
要大量改位先用到所以用珍數upper基本上唔洗諗了
市面可以用得最多珍數零件應該係7075 wa系統同V記
呢兩間改位連選擇掣都可以裝到。。

發新話題