發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 11:16 發表

先唔好講彈道.. 淨係原裝設定快慢頻一匣腳軟已經令我將支新束束417 放係櫃入面 3 個月唔想理佢
說來慚愧m14同417其實我都仲未撥過去連發
我一定係廠家眼中既好客, 夠水魚

回覆 106# 的帖子

M14我直情拆埋個連發,落sage個cover落去

引用:
原帖由 laiwangkai 於 5-5-2017 10:52 發表
M14我直情拆埋個連發,落sage個cover落去
台仔好似出過m21個cover落個連發制
聽說army的m14 係近年拎出黎用果批都閹左auto

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2017 07:47 發表

說來慚愧m14同417其實我都仲未撥過去連發
我一定係廠家眼中既好客, 夠水魚
身為一支DMR 撥去連發根本係唔像真,無常識,技術不到位,不負責任既操作,絕對係人為損壞
廠家比個連發你係佛心,唔能要有太多要求
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 109# 的帖子

打連發後座力太大日子耐左會傷膊頭,個人不主張扣連發

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 16:20 發表
諗起方仗m4連發試槍片 個個打完auto都按住膊頭
打完.50bmg咁樣

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 16:20 發表
無限認同,
為興趣搞到要做傷殘人仕真係點算好。
網上試槍片D風濕勇士們,
我覺得應該聯合起來夾份請律師向廠商索償

引用:
原帖由 Dave 於 6-5-2017 09:43 發表

身為一支DMR 撥去連發根本係唔像真,無常識,技術不到位,不負責任既操作,絕對係人為損壞
廠家比個連發你係佛心,唔能要有太多要求
啱聽既說話特別好聽

回覆 111# 的帖子

回覆 112# 的帖子

417系統後座力就真係幾爽冇吹水既,專注打單發自HI都好好玩,
LOVE兄支417有冇改埋後坐力套件?玩呢支一定係改大個BLOWBACK

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 17:15 發表
417系統後座力就真係幾爽冇吹水既,專注打單發自HI都好好玩,
LOVE兄支417有冇改埋後坐力套件?玩呢支一定係改大個BLOWBACK
既然唔打連發 不如大大力打單發
如果話後座力大到膊頭痛 暫時只試過we ak74u 因為個托又幼又無包膠

回覆 116# 的帖子

玩得多派彈專注搞支大後座力系統換下口味都唔錯,反正專注玩ROF有馬記 ,
我們aK用返SVD系統應該有返咁上下後座力? 不過我未打過支SVD聽講後坐力GBB中數一數二大,
估計只要設定返飛機細力較多D氣BLOWBACK,再偷D行程同執順減阻力用加重回彈型buffer,
加上夏天用16kg gas應該後坐力chock得跨張 , 到時咁chock我驚爆煲多D

SVD後座力唔算大o丫,我鋁版鋼版都有
玩具槍後座力呢家野,有時就好似買hi-fi甘,高音甜中音準都係得個講字
如果你問我,唔改的話KWC UZI 最好玩,跟住可能係UMP, 同埋FNS9

SVD唔執少少的話,原裝都會爆bolt

引用:
原帖由 loveless 於 6-5-2017 19:06 發表
SVD後座力唔算大o丫,我鋁版鋼版都有
玩具槍後座力呢家野,有時就好似買hi-fi甘,高音甜中音準都係得個講字
如果你問我,唔改的話KWC UZI 最好玩,跟住可能係UMP, 同埋FNS9
fns9未玩過 手槍黎講原裝沙鷹打果時已經有係手上甩出去既感覺
fnx45都算幾大幾爽

所謂大後座力都係能係難grip 感覺上好chok

發新話題