發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

引用:
原帖由 loveless 於 6-5-2017 19:06 發表
SVD後座力唔算大o丫,我鋁版鋼版都有
玩具槍後座力呢家野,有時就好似買hi-fi甘,高音甜中音準都係得個講字
如果你問我,唔改的話KWC UZI 最好玩,跟住可能係UMP, 同埋FNS9
LOVE兄覺得SVD後坐力大定417?  我打過417唔拉長申縮托明顯BUFFER撞膊個FEEL都幾勁加上支槍幾chock
即是SMG後坐力仲過癮 ?

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-5-2017 19:12 發表

fns9未玩過 手槍黎講原裝沙鷹打果時已經有係手上甩出去既感覺
fnx45都算幾大幾爽

所謂大後座力都係能係難grip 感覺上好chok
GBB後坐力我自己定議係BLOT撞尾托傳遞去膊個力度,AR系尾通貼近膊應該個FEEL最應夠直接
手槍後坐力就係CHOCK上CHOCK落個Feel

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 20:23 發表

GBB後坐力我自己定議係BLOT撞尾托傳遞去膊個力度,AR系尾通貼近膊應該個FEEL最應夠直接
手槍後坐力就係CHOCK上CHOCK落個Feel
fix stock有feel好多

回覆 123# 的帖子

SR25 想入好耐不過冇水再入新玩具
如果R@有比較 417同 KSZ 308邊支後座力最大就好, 呢兩支差唔多價位等E記有折可以諗諗;

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 20:56 發表
SR25 想入好耐不過冇水再入新玩具
如果R@有比較 417同 KSZ 308邊支後座力最大就好, 呢兩支差唔多價位等E記有折可以諗諗;
我會揀417
但好可惜班加西係limited 好可能要自己改

引用:
原帖由 loveless 於 6-5-2017 19:11 發表
SVD唔執少少的話,原裝都會爆bolt
笠大可不可以指教執左咩 我覺得WE好化學驚爆bolt爆身 搞到唔係好敢打

引用:
原帖由 loveless 於 6-5-2017 19:06 發表
SVD後座力唔算大o丫,我鋁版鋼版都有
玩具槍後座力呢家野,有時就好似買hi-fi甘,高音甜中音準都係得個講字
如果你問我,唔改的話KWC UZI 最好玩,跟住可能係UMP, 同埋FNS9
我枝KWC UZI買左番黎搞左外觀一槍都無開過 聽完你咁講好想檸枝co2入去試

引用:
原帖由 紗夢 於 6-5-2017 21:16 發表

我枝KWC UZI買左番黎搞左外觀一槍都無開過 聽完你咁講好想檸枝co2入去試
有無圖睇外觀?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 125# 的帖子

班加西而家好似有貨有折,但我呢排入左兩套cnc身仲有支打散左既方仗未齊件仲要掉錢落去,再買玩具就冇得入屋唔洗諗  唯有等多排暑假或聖誕, 順便睇埋今年支sr25k先決定,到時又出G28又sr25k又416A5可能有二手sr25或417或308執都未定

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-5-2017 22:36 發表

有無圖睇外觀?
無乜特別炸換左吉打身,小零件重染再微舊化,中身打磨扮焗亮黑色,下身填色,膠件磨滑噴左光油
手機隨便照一張

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 22:51 發表
班加西而家好似有貨有折,但我呢排入左兩套cnc身仲有支打散左既方仗未齊件仲要掉錢落去,再買玩具就冇得入屋唔洗諗  唯有等多排暑假或聖誕, 順便睇埋今年支sr25k先決定,到時又出G28又sr25k又416A5可能有二手sr25或4 ...
係wor 唔知e記係個價乘7定7.8定8呢?

回覆 131# 的帖子

班卡西去過門市睇唔知有冇睇錯係味gbb, 印象中29張紅衫魚未折
九折左算抵玩話哂電影版
印象中e記個網呢支仲平過短身普通版唔知咩原因,鐘意417款我覺得值哂班卡西版仲要多D配件送

DMR一支308夠晒。。。
其實我主因係因為V記補品卅改件超少。。。

引用:
原帖由 gainax 於 6-5-2017 20:08 發表

LOVE兄覺得SVD後坐力大定417?  我打過417唔拉長申縮托明顯BUFFER撞膊個FEEL都幾勁加上支槍幾chock
即是SMG後坐力仲過癮 ?
SVD係chock, 417係實
物理所限大口徑GBB點都同大口徑真野有好大一段矩離,
幾年前人地買Socom  M107時,我厚面皮打左一飛,感覺上係最正的了..
手槍同SMG 比較容易說服個腦“哇好似打緊堅野呀”,
係爭在冇火藥味既香水,
去kickstarter整個藍芽噴霧器,每下槍聲就噴啖火藥味香水

引用:
原帖由 紗夢 於 6-5-2017 21:13 發表

笠大可不可以指教執左咩 我覺得WE好化學驚爆bolt爆身 搞到唔係好敢打
其實個死人Bolt甘既設計遲早都係會爆,
最簡單既解決方法係廠家可以當佢係消耗品,長期有貨供應,一裂就可以買多個換。可惜事實唔係咁。
我都係學人磨Hammer至弧形,令佢回膛時隻bolt比較上唔會被頂得甘高。
覺得直接換晒鋼火控會爆得仲快..
依家冇槍响手,遲D至補相

發新話題