發新話題

[VFC] G28 GBB準備黎料

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 13:23 發表

應該是鑄鋁? 亞鉛就好重
井記鑄個手槍全鋼都成七千, G28個UPPER咁大件鑄件鋼料上身圍返做一批最少加3千唔可能7K支槍仲有咁大舊鋼比你
CNC同鍛造鋼料槍價加多一倍有機會有
井記果枝算吧啦
衝壓鋼身都仲可以平 成舊車出黎一定好貴

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 16:35 發表
鍛鋼或cnc以玩具小量生產就一定貴, 但其實都做到只要肯投資,#記M4隻三角準是就是鍛鋼再cnc加工, 支1911就唔值個個價成支鑄既舊化個支收一皮 ,只不過之前up限量生產先升價,而家一街都係開模做既小量生產就圍唔返成本 ...
枝1911 Slide d線都唔直...
之前比一皮果班人就係喊得出

引用:
原帖由 laiwangkai 於 2-5-2017 14:53 發表
G28車完又要單獨Upper cerakote
vfc咁好心又咁平就真係無得輸
其實都出左aeg版
Aeg用咩料gbb都一樣 唔會賣大包掛

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 19:08 發表
佢個製程同方仗2百幾蚊支鋼煲幾十蚊隻鋼鎚一樣只係模具做靚D出來個成品表面好D但就收一皮,買咁大支靚仔鍛M4全cnc件先五千幾,
真係識貨先會買 當時R@支cnc 鋼1911六七千明顯抵玩好多, 而家跌哂價先合理
依家有另一間出左鋼1911
井勝果枝slide既線條都唔直 模都應該有問題

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 20:50 發表
邊間廠? 係咪同#記一樣但個模靚D個支鋼1911?
唔多清楚 好似係台仔的

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:04 發表
印象之前台仔分享過有間同#記一樣但價平一節同模造功好左既廠做,
但唔記得乜廠名出揾圖都難
一樣既意思係一樣都係軍版colt 1911

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2017 21:35 發表
是的印象中都係全鋼1911,但個價平一節, 唔記得係另一間牌子出定#記平價版...
價好似差不多 但造功好似好好多

今次g28其實諗諗下都唔算過份地貴 一開始已經有晒配件
裝兩枝鏡已經差不多齊野

引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2017 22:47 發表
但個兩支鏡最困難
t1有咁多copy都還好
枝s&b

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 00:59 發表
好彩我是舊時代唔追新野 , 7.62都是草錢玩sr25或417是但一支
買唔起mk11 or g28 417班加西版都係平靚正選擇

引用:
原帖由 Opica 於 4-5-2017 08:15 發表
但V記既彈道。。。?要成組內管組換。。。所以價錢加一千右
Hop up座 內管都要換?
我以為換粒膠就得

引用:
原帖由 dondon24 於 4-5-2017 14:06 發表

We同v記枝scar都full到匣,bolt輕唔洗好似ar系推重煲
We scar h係咪同l共用bolt
417快慢頻咁大鑊? 因咩解構呢?

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 16:29 發表

RoF時快時慢有D似方仗M4, 因我之前未換槍身時係會咁亦見過有師兄講過,可能飛機夾唔實或槍機返彈, 但我發覺叉完gas唔即打等兩分鐘左右先打又正常返。。。或可以試下唔好叉咁多gas可能有幫助
太滿爆氣?
我枝we m4 gbb如果差太滿full auto都會打到中間卡一卡咁
入7秒打又爽清wor

dave師兄可以試下唔入咁滿

引用:
原帖由 Dave 於 4-5-2017 17:47 發表

其實我通常都係插10 秒以下,都唔係拿揑到佢個脾性。
最攪笑係大力壓個匣入支槍來射擊,射頻會變得十分快

當然我相信要執一定有得執,但真係閒極無聊果陣先攪,因為自己技術平平又比較龜毛,一係唔 ...
係咪出氣膠唔夠高?
最花時間應該係發現問題 fix問題通常都唔會太煩既 等其他師兄出教學

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 19:00 發表

同我之前未改支方仗一樣托高隻夾rof就快返
咁姐係咬唔實隻飛機出氣不足,咬得實後座力同RoF都勁好多而家我砌緊支7075方仗就係呢個問題有排搞
搵野托高個出氣膠得唔得
好似d人改glock匣咁 剪張相紙zip係出氣膠底

引用:
原帖由 gainax 於 4-5-2017 20:01 發表
托高夾咁夾個彈嘴高左唔啱位的除非本身做低左  唯一辦法只可以加高出氣膠或填厚飛機底口,總之咬唔實隻飛機唔密氣或彈夾井鬆夾唔住飛機早左拉後cut 氣, 成支槍可以跌一半效能
不過有得整, 填返飛機底口同 ...
如果匣井既話可以試試單面海綿膠
對於槍上面有野鬆 海綿膠應該都幾岩用

發新話題