發新話題

典型既父母,傳統既門當戶對之悲劇

引用:
原帖由 暈又暈 於 3-5-2017 00:45 發表
假設真係事實唔係老吹
人工既問題,各有前因可能係自己又可能係際遇
樓上講到明,人工真係要諗諗佢(雖然樓主既人工應該比我28歲果年叻仔)

唔講你份糧,講你"自己"︰
多口八卦下,世伯係唔係現場?
你被人地老媽 ...
今時今日 除咗fg會萬零蚊 中五出嚟做返十年八年 邊有可能8k
保安 洗碗 清潔 地盤雜工 基本都十零k
講真如果廿到尾都咁幼稚 早啲散 唔好結婚生仔啦

我都想知樓主做緊乜 8000蚊個月 係咪每日返四個鐘

如果一間公司 希望員工盡心工作 而並未打算為員工提供生活基本所需
一間不負責任公司理應被解僱及被市場淘汰 透過壓榨工人營運既公司不淘汰
只會引致惡性競爭 老細賺錢 員工乞米
不過如果8000蚊係半日工又唔錯喎

如果正常工作 返足工 一個月得8000 首先我建議你炒左老細先x1

你被裝陷阱中伏了x2
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

結婚後發覺每年都要倒扣六、七十日假,
如果我努力啲返足啲工,生活應該會好啲。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-5-2017 01:33 發表
如果正常工作 返足工 一個月得8000 首先我建議你炒左老細先x1

你被裝陷阱中伏了x2
聽聞蘇兄結婚,即係無中伏又唔洗炒老細

......印象中幾年前也看過個幾乎一樣的post.....不過.如果、如果真是今天真人真事的話,身體完全正常心智健全人士月入8000元肯定要  傷健人士不能全職月入8000有可能,但社署應該有福利金,我有位同事腦部有腫瘤康復後也有申請普通傷殘津貼,加起來每月有1900左右,聽聞為有個高額傷殘津貼,不過我想沒有正常心態的健全人任想申請

唔通 係表哥的下場果篇

引用:
原帖由 m11.man 於 3-5-2017 01:46 發表

聽聞蘇兄結婚,即係無中伏又唔洗炒老細
你Up乜春呀。。。睇下全篇師兄D留言先啦。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 mouselkm 於 3-5-2017 02:58 發表
......印象中幾年前也看過個幾乎一樣的post.....不過.如果、如果真是今天真人真事的話,身體完全正常心智健全人士月入8000元肯定要  傷健人士不能全職月入8000有可能,但社署應該有福利金,我有位同事腦部有腫瘤康復 ...
有頭髮邊個想做幟哥

引用:
原帖由 樹熊佬佬 於 3-5-2017 09:58 發表

有頭髮邊個想做幟哥
老友 起碼09既事喎。。。仲要係09年轉貼 [local]1[/local]
做乜講到親身經歷咁

附件

3-5-2017 10:14

冇頭髮又何必要操勞邊隻洗頭水至夠柔順呢?

引用:
原帖由 樹熊佬佬 於 3-5-2017 09:58 發表

有頭髮邊個想做幟哥
幟哥。。。 好多女㗎喎

引用:
原帖由 Tango1997 於 3-5-2017 10:14 發表

老友 起碼09既事喎。。。仲要係09年轉貼 [local]1[/local]
做乜講到親身經歷咁
經典重溫,歷久常新

當你老豆不是你加X..現實永遠是殘酷的..

發新話題