25 12
發新話題

[WA] Prime 身問題

#記bolt有兩款,一隻可拆尾墊冇重鎚應該fit派多D,
另一隻係真數尺吋如冇記錯用係派身可能要拆前後take down pin先打開到上下身, 不過冇影響bolwback, 介意其實可自行磨短少少,
至於原本隻金屬飛機都係換走好D, 最好用豬P直上, 基本上豬p飛機設計係比派用冇咩必須要執, 想好打咁當然只有磨順支bolt降低阻力。。

回覆 3# 的帖子

要睇睇大蛇條bolt有冇WA切氣坑, 有既話加返尾通墊改短行程還可一用, 冇切氣坑推舊蛇條重煲個feel唔理想。。
加上買返大蛇隻飛機都幾貴下, 一來一回比我做法不如放左佢買返#記煲。。因我之前兩支大蛇都是一買即拆煲改#記,
印象中紅狗#煲仲有貨尾亦有9折,如你有WAD飛機又可以慳埋飛機錢。師兄你有咁多舊煲不如打爛先算

回覆 5# 的帖子

可能槍機反彈影響hammer/飛機同出氣膠位置,或彈夾切氣鎖唔穩定,一般gbb正常扣實連發係比單發細力D但唔會細到咁多除左冬天有可能凍得快, 我之前用豬p gi夾配豬P煲用機check 連發印象中有post過唔知有冇記錯RoF成20 1.4~1.5J(單發好似都係1,7), pmag個切氣鎖冇固定軌感覺流流地唔知有冇關是

揾到,記錯唔好意思

回覆 8# 的帖子

覺得有用就好 diy共勉之

回覆 10# 的帖子

可能是單發勾或板機L角接觸hammer個位有問題,最好拆出來睇睇有冇損壞或裝得唔好, 通常打一下即停無反應都係連發槍機反彈,
要裝重身少少例如hhr buffer先解決到,單發就好少見不過都可以試下
Super bolt係井記個set? 係既話先拆走重鎚再用豬P飛機睇睇?
通常情況單發是但砌埋都打到

回覆 12# 的帖子

其實係用乜夾?豬p Pmag有頂煲問題, 用WA夾試下?
不如拆走連發司牙用返原本輕buffer打單發睇睇? 打唔到單發多數係單發司牙損壞/接觸不良, 再唔係就飛機同夾出氣膠位置對唔正,  
師兄你個火控係乜牌子?用返豬P內件冇損壞之下打單發都好穩定, 板機L角是板機前方直角用來卡住hammer底個卡位, 如是呢個位接觸不良咁有可能影響單同連發。。

回覆 14# 的帖子

我醒起了  豬P支新設計行錍零煲似係WA尺吋用係派身就短身左,
咁冇野頂住bolt尾唔怪得單發都槍機反彈打一下停
要用馬記個類buffer凸出來貼返煲尾先ok掛? 不過買返普通WA系統煲再用返派身付送延長墊小D煩惱,最好入返支井記full size算

回覆 16# 的帖子

如唔是煲長度令到反彈,咁似係火控神神地, 以前玩過b0mber同派身啲數基本一樣用返之P火控打單發唔易有問題,唔知係咪有損壞定接觸不良,印象中之p板機L角有粒機米可較長短有機會有影響,
火控一切正常支煲又新,咁得返切氣位同飛機底口唔fit同hammer彈弓老化唔夠力扑開嘩佬了, 仲有原裝件係手最好先還原試試,彈弓唔夠力可以屈大角度再叉少D氣試(大約2秒)

回覆 18# 的帖子

鋼煲可以焊接,但冇工具又非做呢行要托親戚朋友有做開先有得整,整得黎不如買過支快捷。。

引用:
原帖由 navy_seal 於 7-6-2017 15:37 發表
剛拆散左,發現hammer bearing 爆左,唔知關唔關事, 但係我手頭冇零件
師兄仲未搞好 不如問下朋友有冇件借來測試
再唔係收返個豬p hammer試下,wok亞鉛火控我相信好多人屋企一堆

引用:
原帖由 2slow 於 8-6-2017 12:56 發表

無錯! 鋼煲可以焊接, 呢支prime的鋼bolt,
lock bolt位蝕了, 搵個燒焊佬焊完再打磨一下又用得了

另外, 小弟都係prime身, prime bolt配GP飛機組, 十分好打

非常好 鋼煲只要唔爆是近乎無限次使用,長久玩開頭比多d落鋼煲執順左無得輸

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 14:46 發表

湯左支WA M4個原裝HAMMER 落去就無事了
咁似係冇左hammer錍零唔夠下壓角度勾唔到單發勾
不過整好就算唔好再理

引用:
原帖由 navy_seal 於 8-6-2017 16:46 發表
本身用緊GP BOLT, 本身BOLT LOCK都有問題,磨左個GP BOLT同網球拍斜位就無事了.
買左套#勝BOLT,裝上去就LOCK唔到. 睇返個#勝BOLT磨損位都好小,應該係BOLT STOP頂得唔夠高掛
Bolt lock要預返大約最少5mm隔距先夠穩定,可能支##bolt長左搞到隔距短左就Lock唔夠穩定,先跟2slow師兄方法搞左先 ,我WA系統都加高夾頂杆或網球拍低同磨短煲L角先夠穩定,
但肉酸左唔建議新煲咁整打蝕先算

回覆 37# 的帖子

執鋼件係咁上下慣左就冇野
如是執短煲尾要留意返個尾要頂住buffer唔撞到粒retainer, 撞到日子耐左就撞斷了
Hammer彈弓硬度最好狀態是足夠穩定打開嘩佬有足夠供氣量,
太硬身會令blowback十分唔順, 通常睇返温度配,夏天戶外硬少少ok
冬天凍d易扑左就唔需要硬身了

25 12
發新話題